Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Prechod od Nikonu ke Canonu

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Prechod od Nikonu ke Canonu

Autor: ďaur

7:01:57 01.04.2012

mno, já si myslím, že nejlepší jeY!!!

Citovat příspěvek

Autor: heerer1

20:55:48 31.03.2012

Mirek je presny dukaz toho, ze C je proste nejlepsi!!!!
:D ;)

Citovat příspěvek

Autor: Radek75

11:04:37 11.12.2011

Teda. Doufam ze Narex nedělá fotovoltaiku! :-)

Citovat příspěvek

Autor: rafi

18:35:48 10.12.2011

Radek75: Makita Púchov je Makyta Púchov a dělá textilní konfekci.. Makita vyrábí profesionální ruční nářadí (jeden z vůbec nejlepších výrobců) a jsou to Japonci. Sorry za OT, ale nedalo mi to :D

Citovat příspěvek

Autor: Lukas_highenergy.cz

18:15:38 10.12.2011

anous Napsal:
-------------------------------------------------------
>
> Lukas_highenergy sorry, ale to co jsi hodil do
> placu je ehmm slušně řečeno klasický nic
> neříkající příklad bez naprosto konkrétních
> důvodů. Myslím že těch diskuzí, kdy jedni tvrdili
> že něco nelze bylo taky dost.
>

Jsem psal, že je to vtipný a bylo to míněné pro pobavení. Tři dny po sobě to samé, tak sme si tak z toho dělali legraci a sledovali to no :) Jinak v mém případě to klidně může být rukama, v případě těch ostatních na konci se jedná o špičku v oboru... A když profesionálce ze Slovinska vychází ISO3200-6400, f2.8, 1/160 - 1/250 a vychytává momenty, kdy je rychlost psa co nejmenší, aby aspoň nějaká fotka byla trochu ostrá, tak fakt neni co řešit :-) A v tomhle konkrétním případě vydržel Nikon každý den nejdýl do večera (fotky jsem viděl a slušné). Jo a Nikon nemam a ani neplánuju :-)

Citovat příspěvek

17:59:13 10.12.2011

Josef001 Napsal:
> Chápu, ale to je extrémní příklad.

Jasný, vždyť jsem taky napsal, že to píšu pro pobavení ;) Obvykle je to uplně jedno :-)

Citovat příspěvek

17:28:28 10.12.2011

Treba ma nejakou osobni statistiku a pamatuje si kolik kolegu na Dakaru melo DSLR Sony a z toho se odviji jeho predstava s cim se pri ruznych prilezitostech da fotit. A kdyz z toho nebude delat docenturu, tak mu ta jeho zkusenost statisticky staci.
Ja treba na stavbach moc nevidivam znacku Black&Decker, tak jsem si vytvoril iluzi, ze pro pro urcity zpusob prace je vhodnejsi jiny vyrobce. Hlavne je to ale privatni postreh, takze jako majitel znacky Makita Puchov nepolezu pod debatu na tema vymeny B&D za Narex a nebudu se dozadovat dukazu proc jsou vyse zminene znacky lepsi.
Takovy to byl konkretni dotaz a co z toho nekteri udelali za peklo, to se jen tak nevidi. Asi proto ze uz nefunguji klubove stranky a neni kde psat?

Citovat příspěvek

Autor: j.k.

15:16:31 10.12.2011

uá, 12:21 -

1. - mozes prosim Ta przradit, na zaklade akych udajov si prisiel k tomu, ze Pentax a Samsung caka isty krach, pokial nezlacneju (btw, samsungy su velmi lacne uz dnes)

2. - z Tvojho prispevku implicitne vyplyva, ze fotit (nie hrat sa) sa da len Nikonom alebo Canonom. Mozes to nejak dolozit?

Citovat příspěvek

Autor: uá

12:28:50 10.12.2011

Napíšu totéž jinými slovy. Jestli chci někomu poradit a myslím si, že nejlepší foťák je Pentax, tak mu to poradím, mám na to právo. Pokud si myslím, že nejlepší foťák je Starobrno dvanáctka, tak mu to poradím, mám na to právo. Jsou lidé, co si myslí, že nejschůdnější cestou (o kvalitě techniky teď nemluvím) je jít do značky Canon nebo Nikon (pro obzvlášť hádavé, seřadil jsem je abecedně), já k těmto lidem také patřím, máme na to právo. Jsou trapné extrémní výstupy takových natlakovaných chlapců, jako Neregistrovaný uživatel: nemam rad idioty (---.net.upcbroadband.cz), já respektuji jeho názor, že nejlepší je ta značka, kterou ctí on, a nebudu mu přikazovat ani zakazovat, co má a co nesmí říkat tazatelům.

Citovat příspěvek

Autor: uá

12:21:03 10.12.2011

Neregistrovaný uživatel: nemam rad idioty (---.net.upcbroadband.cz): já myslím, že by prodejci měli pentaxy a samsungy výrazně zlevnit, aby si je mohli začátečníci pořídit tak říkajíc na osahání. Tím by tyto značky byly zachráněny před jinak jistým krachem. A potom se každý na základě vlastních zkušeností (a né hádek tady) rozhodne, jestli si na focení, tedy ne na hraní pořídí Canon nebo Nikon.

Citovat příspěvek

Autor: Josef001

12:10:59 10.12.2011

Chápu, ale já např. AF používám velmi málo, pak se ta výhoda jeví v jiném světle. Takže opravdu záleží na použití.

Citovat příspěvek

Autor: evolt

12:00:37 10.12.2011

Josefe, Pentax K-5 například tím tady řešeným AF nemůže tělům jako 7D, nebo D300s konkurovat. Sice se AF zlepšil, ale tahle těla umí lepší kousky.

Citovat příspěvek

11:48:22 10.12.2011

Ono je to hlavně rukama a není to jenom o canon a Nikon. Např. Pentax K-5 je na tom velmi dobře dle testů.

Citovat příspěvek

Autor: alienated

11:09:51 10.12.2011

kdo chce vlka bít...
:D

Citovat příspěvek

Autor: anous

10:48:41 10.12.2011

No slušný rozběh. Nic proti, když někdo popíše své vlastní pocity s focením dvouk konkrétních těl a objektivů bez zcela konkrétních situací. To co následovalo, kdo kdy odpadl a s čím včetně urážek, jen ilustruje co lze vyvodit ohledně naprosto nic neříkajících konkrétních situací a foťáků. Jestli to náhodou nevypovídá kolikrát spíš o (ne)schopnostech držitelů.

Lukas_highenergy sorry, ale to co jsi hodil do placu je ehmm slušně řečeno klasický nic neříkající příklad bez naprosto konkrétních důvodů. Myslím že těch diskuzí, kdy jedni tvrdili že něco nelze bylo taky dost.
;)

Citovat příspěvek

10:41:25 10.12.2011

Takze kvuli takovým lidem, kteri foti narocne sportovni akce na Canon a chválí Nikon, tak prave kvuli nim nemaji sanci se prosadit jine, lepsi znacky nez tyto. Ted uz zbyva jenom zjistit kdo ty lidi organizuje a ridi.

Citovat příspěvek

10:05:45 10.12.2011

Chápu, ale to je extrémní příklad. Samozřejmě, pokud někdo fotí halové sporty, nebo něco podobného, bude možnost fotit na vysoké ISO s malým šumem výhoda, což stroje jako 1D nebo D3 umožní. Rovněž AF bude fungovat výrazně lépe, než u levných přístrojů.

Nedávno jsem si dělal malý testík mezi přístroji Nikon D200 (2005, 10 Mpix) a Pentax *ist D (2003, 6Mpix). Přestože mezi přístroji je technologický rozdíl dva roky, přesto je Pentax na tom lépe jak v ostrosti výstupu, tak i v barevném podání a i šumu. Pentax má totiž pixely poměrně velké něco mezi Nikon D3 a Canon 1Ds Mark II a tak poměr S/N vychází velmi dobře. Rovněž v obraze nevznikají tvz. blackhole jako u Nikonu a tedy RAW je na tom mnohem lépe. Shrnuto fotografie 8 let starým přístrojem na ISO 1600 jsou v pohodě a pokud se použije na fotky s ISO 3200 speciální SW (např. PixInsight) , který zvládá odšumění tmavých partií pomocí masek, nikdo neuvěří, že to je výstup z takto starého přístroje a fotky vypadají velmi pěkně.

Citovat příspěvek

20:26:41 09.12.2011

to Josef001, bob222: No tak přecejenom tenhle druh závodů nepatří k akcím s největším rozpočtem, takže to většinou je v nějaké starší jízdárně a s osvětlením je to taky často na dvě věci... Tohle byla stará obrovská jízdárna (jedna z největších ve střední a východní Evropě) a s osvětlením to bylo vážně zoufalé. Přes den v pohodě, ale jak se venku sešeřilo, tak byla slušná tma... Běhat se dalo celkem slušně (i když ideální to taky nebylo), na statické fotky to tak nějak šlo, ale něco akčního se fakt nedalo...

Citovat příspěvek

Autor: nev3r

20:25:15 09.12.2011

Ale upřímně, přeci všichni víme, že pokud chce člověk trošku fotit, tak nic jiného, než Canon a Nikon není! :D

Citovat příspěvek

20:22:06 09.12.2011

to "nemam rad idioty": Jasný, jen mi to pořádně nalož! A taky jim trpaslíky! :-D

Citovat příspěvek

Autor: bob222

20:19:18 09.12.2011

Strápňuješ sa, Lukáš fotí Canonom...

P.S. Lukáš, prečo tam máte takú príšernú tmu? To rozhodcovia idú po pamäti??? :D :D :D

Citovat příspěvek

Autor: nemam rad idioty

20:04:07 09.12.2011

Nesnáším idioty, jako je Lukas_highenergy_cz! Jen idiot si myslí, že je jeho Nikon něco víc a že má nejlepší vlastnosti. A ostatní jsou jen chudáci s plastovými hračkami! Přesně kvůli podobným nemají ostatní značky šanci se prosadit. V obchodech to samé. Doporučí Nikon nebo Canon a zbytek neexistuje!

Citovat příspěvek

Autor: evolt

19:46:17 09.12.2011

mirek* Napsal:
> Po zkusenostech ktere jsem udelal s novym Canonem
> musim rict, ze pokud je neco neostre, je to
> zpusobeno pouze zaostrenim jinam, zpusobene
> fotografem. Canon zvlada perfektne i objekty v
> pohybu, prekryvajici se sceny (zvire pohybujici se
> za porostem) atd., vyborne funguje cisteni cipu.

Tohle je přesně ta ukázka, že dražší a vyšší modely prostě lepší jsou, bez ohledu na to, že někteří se budou zastávat i MF (nic proti, ale rozlišovat je potřeba). V těchhle situacích a v celkové výtěžnosti se prostě "zrno od plev" oddělí - naposledy jsme fotili v Africe kombinací D5100, D7000, D700 a D5100 skončila rychle, D7000 uměla o dost víc a D700 nezaskočilo nic. Tedy nic proti 7D, jen chci říct, že "Nikon D90" se nerovná "Nikon" :) .

Citovat příspěvek

19:12:01 09.12.2011

Možná by tam chtělo rozsvítit :)

Citovat příspěvek

16:19:54 09.12.2011

Jinak 5DmII neodpadnul kvůli ISO, ale pán říkal, že už se mu nechytal AF :-)

Citovat příspěvek

16:00:43 09.12.2011

Josef001 Napsal:
> Takových
> výplodů jako že bez ISO 6400 se nedá fotit apod.
> je tady hafo.

No na focení poslední akce v hale jsem zažil vtipnou situaci. Nejdřiv odpadly levnější zrcadlovky, pak ta střední třída, pak my se staršíma dražšíma. Pak zůstala fotografka ze Slovinska s 7D, němec s 5DmII a pár lidí s Nikonama (300s a D3) z Rakouska. No a po chvilce zbyl už jen Nikon... A pak už se nefotilo vůbec :) A druhý a třetí den to samé... Vtipné pozorovat :-)

Citovat příspěvek

Autor: ladysk

8:27:29 09.12.2011

ja78 a Mirek: mě se líbí nejen fotky z Ugandy - beru je jako dokumenty - reporty z cest, ne nikterak umělecky - už se těším na 3.1. 2012... :) - tedy na fotky z nové sestavy...

Citovat příspěvek

Autor: srdecne

8:25:30 09.12.2011

No nechtěl jsem se do toho plést, ale nedá mě to.

Majkkl a sirkeci - vy dva máte nějaký psychický problém? Vždyť tu melete úplně z cesty. Ještě jednou si přečtěte první příspěvek zakladatele vlákna a pak jeho příspěvek z 2.12. a jestli Vám to docvakne, tak se zastydíte.

Ale silně pochybuji, že by jste na tom byli intelektuálně tak špatně, spíš se domnívám, že jste tu začali chytračit jen na základě názvu vlákna.

Je to tak?

Přeji příjemný pátek všem.

Citovat příspěvek

Autor: bob222

7:47:37 09.12.2011

Ja neviem, Mirek podľa mňa na rozdiel od iných vlákien vysvetlil, o čo mu išlo (podľa mňa celkom logicky). Za svoje prachy dostal čo potreboval a čo mu vyhovuje. To, že to niektorých zdvihlo adrenalín nie je jeho problém...

Citovat příspěvek

17:46:18 03.12.2011

A to je prave ta legrace, ze on se vubec nevenuje tomu, ktera znacka je lepsi. Tomu se venuji ti lestici pod nim.

Citovat příspěvek

Strana výpisu

1

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: