Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: Jergus

19:59:36 25.12.2011

Nie je to Leica ale objektív je vraj od nej...

Citovat příspěvek

Autor: Jergus

19:53:31 25.12.2011

Aj keď nie je to Leica, objektív je vraj od nej.

Citovat příspěvek

Autor: homeeer

19:30:40 25.12.2011

Labská bouda (M8.2 + Summicron-M 35 mm):

http://homeeer.wz.cz/leica/L1033851.jpg

Citovat příspěvek

Autor: josef38

16:19:58 25.12.2011

Nevěděl jsem také skoro nic o tomto fotografovi. Pochopitelně jsem okamžitě "zagugloval" a našel, že zemřel 13. července 2002, ve věku 93 let. Dost by mě zajímalo, čím asi tehdá Havla fotografoval?? Jestli také na velký formát? Jestli o tom něco víš, mohl bys to napsat? Děkuji, J.

Citovat příspěvek

Autor: JKN

16:03:01 25.12.2011

Samozřejmš jsem myslel, že na hradě nevěděli kdo je to nějaký Yousuf Karsh.

Citovat příspěvek

Autor: bmx

9:13:23 25.12.2011

Josefe ahoj, tady zas, kapřík se nabízí... ;)

Citovat příspěvek

9:02:55 25.12.2011

A jedna z Wilsoňáku. :-)

Citovat příspěvek

8:59:30 25.12.2011

Ahoj, přikládám ještě jednu fotografii, pořízenou ještě Digiluxem 2.
Tato známá postavička už bohužel nežije, ale byla častým návštěvníkem fotobazarů a fotoaparátům, hlavně starším, velice dobře rozuměl. Později se dal na kšeftování s houslema a myslím, že i tady byl úspěšný i když na housle neuměl ani vrznout. Rád jsem s ním vždy pohovořil, i když jeho slovník nebyl zrovna vybraný. Kdo jste ho znal, tak na něj v těchto dnech v dobrém vzpomeňte. Mějte se přímo svátečně! :-) Josef.

http://www.ulozisko.sk/obrazky/471513/Pritel_Rada.JPG

P.S.
Všimněte si ještě lžičky v jeho kapse. Sice není zrovna nejčistší, ale nosil ji neustále sebou, jídlo byla totiž také jeho velká záliba. :-)

P.S.S.
V serii obrázků "U Škody" pochopitelně chybět nesmí i když snímek byl pořízen před jiným obchodem ( Bazar Pazdera )

http://forum.digineff.cz/viewforum.php?f=12

Citovat příspěvek

8:30:01 25.12.2011

JKN Napsal:
-------------------------------------------------------
> Když tu byl začátkem devadesátých let Yousuf
> Karsh, stavil se na hradě a nafotil Havlovi
> portréty. Nikdy prý nespatřily světlo světa
> protože je kdosi kdesi zašantročil. Asi neměli
> ponětí s kým mají tu čest.
------------------------------------------------------
Nebo možná právě proto, že věděl s kým má tu čest! :-)
Díky za příspěvek! J.

Citovat příspěvek

Autor: JKN

21:18:21 24.12.2011

Když tu byl začátkem devadesátých let Yousuf Karsh, stavil se na hradě a nafotil Havlovi portréty. Nikdy prý nespatřily světlo světa protože je kdosi kdesi zašantročil. Asi neměli ponětí s kým mají tu čest.

Citovat příspěvek

14:56:47 24.12.2011

A ještě jedna fotka z jeho doprovodu.

http://www.ulozisko.sk/obrazky/471401/Havel_4.jpg

Citovat příspěvek

14:23:22 24.12.2011

Slíbil jsem fotografii V. Havla před domem, kde nastupuje do auta. Zde je:

http://www.ulozisko.sk/obrazky/471397/Havel_1.jpg

Bylo to: ( 5. 5. 1990, v 08:15 ) EXIF data sice fotografie nemá, ale poznamenal jsem si to. :-) Ahoj, J.

Citovat příspěvek

Autor: Jarouš

10:50:11 24.12.2011

Krásné Vánoce, pevné zdraví a spoustu radosti z pěkných fotek všem čtenářům tohoto vlákna :) (tu).

Citovat příspěvek

Autor: scala

19:17:15 23.12.2011

A děkuji za odpověď na můj dotaz ohledně tvorby textů :)

Citovat příspěvek

19:16:11 23.12.2011

pokud nezanikne toto vlákna, tak o nic nejde. U Neffa si nepřihlášení prohlédnou fotky a vyjádřit se k nim mohou tady :)

Citovat příspěvek

18:28:12 23.12.2011

scala:
Děkuji a přiznám se bez mučení, že text k obrázkům naskakuje až při editaci obrázku v počítači. Je to totiž tak, že při fotografování má člověk starost v prvé řadě o to, aby nebyl moc nápadný!
Ale chci zdůraznit jinou věc a to je to, že diskuzní fórum na Diginefu snad nemá pro prezentaci obrázků konkurenci!! Jen je škoda, že komentáře k fotografiím můžou psát jen přihlášení. Pravděpodobně budu veškeré fotografie ukládat na tomto DF a sem budu dávat jen odkaz na toto DF. Je to myslím snažší, než obrázky ukládat na "ulozisku". Musím konstatovat, že toto DF se panu Neffovi podařilo a považoval bych za nerozumný tuto možnost nevyužívat. :-) Měj se, Josef.

http://forum.digineff.cz/viewforum.php?f=12

Citovat příspěvek

18:09:08 23.12.2011

josef,

musím uznat, že fotky od Škody (tu). Jsou to vlastně taková drobná zastavení doplněná skvělým textem. To je hodně náročné a umí to málokdo. Docela by mě zajímalo, zda už ti při focení naskočí v hlavě i text nebo zda o něm přemýšlíš později.

Hezký večer

s.

Citovat příspěvek

9:05:23 23.12.2011

Pár obrázků u sousedů. J.

http://forum.digineff.cz/viewtopic.php?f=12&t=157

Citovat příspěvek

21:19:36 22.12.2011

Třeba už ho nemají. Pochybuji, že by on měl k tomuto technickému zařízení nějaký vztah.
Teď doma koukám na jeho fotografii, kterou jsem spáchal před jeho domem, ještě na Rašínově nábřeží. Šel jsem náhodou kolem ( 5. 5. 1990, v 08:15 ) a před vchodem stál bílý luxusní BMW a nějací chlapíci. Tak jsem zavětřil, vytáhl svou Minoltu a čekal. Přiřítil se ke mně jeden člen ochranky a začal se mně sápat po foťáku. Mimo jiné ho uchopil tak, že mně palec obtiskl do objektivu. Když zjistil, že to není střelná zbraň, tak mě nechal být. Vtom vyšel Havel z domu a já jsem ho vyfotil. Tuto fotku jsem mu potom poslal ve dvou exemplářích s přáním, aby mně jednu podepsal. To také udělal. Pověstný zelený podpis s červeným srdíčkem. Pokusím se zítra tuto fotografii ofotit. měj se hezky a děkuji za shlédnutí fotek na Digineffu. :-)

Citovat příspěvek

21:01:41 22.12.2011

Josef:

mrkl jsem na fotky a konstatuji (tu)

A propos, Havel kdysi dostal od zástupců firmy Leica jeden foťák se záklaďákem. Co s ním asi je (a bude) :)

Citovat příspěvek

19:49:13 22.12.2011

scala,
tak to je mi líto! Zrovna o tebe bych nerad přišel. Ale uvidíme, jak se věci vyvinou. Třeba se místní vlákno také umoudří. Ovšem to na Digineffu se mě jeví, jako mnohem lepší, když se nechce jenom diskutovat a má sloužit spíše, jako prezentace obrázků.

Tak se alespoň mrkni na mé dnešní obrázky. Určitě víš, že kliknutím na obrázek ho rozbalíš do plné velikosti. >Esc< ho vrátí zpět. Ahoj, Josef.

http://forum.digineff.cz/viewtopic.php?f=12&t=156

P.S.:
Zatím pendluju mezi oběma vlákny, to bych ale do budoucna nechtěl. Podobně jako na Digineffu je vedeno vlákno na německém DF Leicy a to mě maximálně vyhovovalo. :-)

Citovat příspěvek

18:50:14 22.12.2011

Přeji všem hezké vánoční svátky a bezproblémový příští rok. To poslední i vašim kamerám.

Stránky na Digineffu jsou opravdu výborné. Pokud bych ale chtěl na některé příspěvky reagovat, tak bych se musel registrovat, a to nechci. Takže se na nich stanu pouze pasivním účastníkem :)

Mějte se

Citovat příspěvek

Autor: luper

12:09:36 22.12.2011

Josef Digineff je skvelý, už som tam aj pridal jeden príspevok.
Ľ.

Citovat příspěvek

11:43:01 22.12.2011

Ľudo děkuji za odpověď. Je to vše jen věc cviku. Mám na mysli techniku fotografování! Pohled na svět, to už je ale něco úúúúúplně jiného! Jde ti to dobře! Měj se. J.

Citovat příspěvek

11:36:04 22.12.2011

Josef chcel som Ti včera odpovedať na tvoju otázku ale kôli už spomínanej poruche sa mi to nepodarilo. Keď odskúšaš a založíš vlákno na Digineffu, tak sa tam stretneme. A teraz k tej Tvojej otázke. Musím sa priznať, že za celú dobu čo takto fotografujem s M9, tak som narovnával asi 1x a orezávam tiež len minimálne. Nezaostrujem cez hľadáčik, len si nastavím vzdialenosť a clonu. Potom je to už jedno či fotím cez hľadáčik alebo od boku mám istotu, že odfotografujem to čo v tom momente vidím, proste je to fantázia.
Maj sa pekne.
Ľ.

Citovat příspěvek

Autor: musashi

10:57:24 22.12.2011

Nejak se k foceni nestiham dostat, tak jedna starsi ...
Jinak souhlas s Josefem. Co se v posledni dobe na servere kolem grafiky deje, je bes a hruza.
Novy majitel to nejak ne a ne uchopit za spravny konec ...

Citovat příspěvek

10:33:45 22.12.2011

Dochází mně trpělivost! Myslím, že je dost nerozumný zůstávat dále na tomto poruchovým serveru. Na Digineffu funguje také diskuzní forum a je vedeno mnohem lépe než toto. ( náhled před zveřejněním, zobrazení původní velikosti po poklepu na obrázek, ukládání větších obrázků, možná editace i po zveřejnění, samočinné ukázání EXIF dat a pod.) Uložil jsem do něj zkušebně dva obrázky a jestli v něm nebudou takové problémy, jako zde, tak do něj s konečnou platností přecházím. Tady je to jen zbytečné plýtvání času! :-) Mějte se, Josef.

http://forum.digineff.cz/viewtopic.php?f=12&t=155

Citovat příspěvek

18:26:40 21.12.2011

Ĺudo, obdivuji tvou zručnost ve fotografování "od boku".
Sice pětatřicítka to trochu ulehčuje, ale přesto si myslím, že jsi musel dlouho trénovat, naž se ti začaly takto fotografie dařit. Ještě mě řekni, že je vůbec nemusíš ořezávat ani rovnat a už ti to asi přestanu věřit! :-) J.

Citovat příspěvek

16:19:27 21.12.2011

Josef ďakujem za tip, keď som to videl, tak radšej pre istotu hneď uložím objektívy aj s foťákom do humidoru. :D :D :D Vo Viedni mal asi pred pár mesiacmi dosť vzácny Noctilux 50/1,2 ASPH, ten stál skoro ráz toľko. Dlho sa v predajni neohrial, vyfúkol mi ho Seal, ktorý mal práve v tej dobe turné po Europe. :( :( :(
Len aby si vedel. :)
Maj sa pekne.

Citovat příspěvek

Autor: homeeer

15:59:41 21.12.2011

kůzlata (M8.2 + Summarit-M 90 mm):
http://homeeer.wz.cz/leica/L1033644.jpg

Citovat příspěvek

Strana výpisu

... 36 ...

Přihlášení k mému účtu