Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátů

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 790 Kč s DPH
+ dárky za téměř 4000 Kč!

Canon EOS 7D tělo
35 990 Kč s DPH
+ software Adobe v ceně 4490 Kč
+ grip v ceně 2190 Kč!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

FOMEI, a.s.

Kde se 18. a 19. června 2013 uskuteční TISKOVÉ DNY FOMEI?

V dnešní soutěži hrajeme o:

ILFORD GALERIE Premium Lustre 270 gsm 10 × 15 cm/3× 50+50

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: m.e.

16:41:02 10.04.2012

Diky za odkaz na test Josefe. Se svoji nemcinou chytim tak kazde sedme slovo a uniklo mi, jestli to srovnani delal s novym Summiluxem ASP FLE nebo s jeho predchudcem.

Citovat příspěvek

Autor: josef38

15:43:04 10.04.2012

Jarouši jseš dobrý pozorovatel, já jsem ale tebou upozorňovaný rozdíl fotek nenašel. Nevím, které partie jsi měl na mysli? Ahoj, J.

Citovat příspěvek

Autor: Jarouš

14:04:12 10.04.2012

Kam se poděly ty tmavé fleky na těch modrozelených prknech? http://photography.vullhorst.com/2012/04/leica-summilux-m-35-oder-summicron-m-35-asph/#!lightbox[auto_group1]/2/
Summicron sice vypadá o něco ostřeji, ale ty fleky nějak záhadně ukryl. A že jich tam ten Summilux má! :S

Citovat příspěvek

10:33:17 10.04.2012

Kdo by se chtěl podívat na porovnání 35 mm objektivu SUMMILUX/ SUMMICRON-ASPH.

http://photography.vullhorst.com/2012/04/leica-summilux-m-35-oder-summicron-m-35-asph/

Citovat příspěvek

19:23:13 09.04.2012

Co mého, tvého! ( Účastníci zájezdu, Viewegh ) :-)

Citovat příspěvek

Autor: MiraM

19:17:45 09.04.2012

Josefe dík. Je mi líto tvého mikrofonu ! ;)

Citovat příspěvek

19:12:12 09.04.2012

Jestli se ještě jednou omluvíš, tak ti rozlámu mikrofon! :-) :-)

Tvůj snímek by nás měl jen povzbudit k větším výkonům!! (tu) (tu) (tu)

P.S.
Vždyť to říkám stále, že kvalitní aparát ještě nedělá fotografa fotografem!! Ale co to píšu?? Vždyť Canon G1X kvalitní aparát je!!!!!!!!!

Citovat příspěvek

19:07:46 09.04.2012

Josefe, abych ti dokázal že se ještě snažím fotit:
http://www.ulozisko.sk/obrazky/506880/IMG_1056.JPG
Můj nový přírustek Canon G1X. A je to z dnešního velikonočního dopoledne v ZápadníchTatrách.
Omlouvám se Leikařům za vstup. Je to výjimka. Fakt. M

Citovat příspěvek

18:37:30 09.04.2012

Při této příležitosti jsem okódoval i redukční kroužek pro HELIAR 15 mm. Tady to bylo trochu jednodušší, gravírovat se nemuselo nic, protože dosedací plocha příruby je mírně zapuštěná. Barva se proto z přírubu nesetře. Navíc je kód pro TRIELMAR 16, 18, 21 mm jednodušší. ( 01000 ). Obrázek by byl zbytečný.
Ale neodpustil jsem si jeden zkušební obrázek, hned před barákem.
HELIAR je výbornej, kresba výtečná!! Ukazuje to i velikost souboru. ( 26 MB ) EXIF ovšem ukazuje 16 mm ohnisko, jinak to nejde. Patnáctka u Leicy neexistuje!

100%:

http://www.ulozisko.sk/obrazky/506863/Strom_u_cesty.jpg

Citovat příspěvek

18:35:07 09.04.2012

Při této příležitosti jsem okódoval i redukční kroužek pro HELIAR 15 mm. Tady to bylo trochu jednodušší, gravírovat se nemuselo nic, protože dosedací plocha příruby je mírně zapuštěná. Barva se proto z přírubu nesetře. Navíc je kód pro TRIELMAR 16, 18, 21 mm jednodušší. ( 01000 ). Obrázek by byl zbytečný.
HELIAR je výbornej, kresba výtečná!! Ukazuje to i velikost souboru. ( 26 MB ) EXIF ovšem ukazuje 16 mm ohnisko, jinak to nejde. Patnáctka u Leicy neexistuje!

100%:

Citovat příspěvek

18:31:35 09.04.2012

HELIAR je výbornej, kresba výtečná!! Ukazuje to i velikost souboru. ( 26 MB ) EXIF ovšem ukazuje 16 mm ohnisko, jinak to nejde. Patnáctka u Leicy neexistujr!

100%:

Citovat příspěvek

18:09:21 09.04.2012

Nooo, kdo jste odhadoval, že to dlouho nevydržím, tak jste měl pravdu! Mechanické ( "gravírování" ) zvítězilo. :-) J.

Citovat příspěvek

Autor: ruby52

8:26:44 09.04.2012

jó, měj se fajn, pěkné ty Velikonoce a pozdravuj Michala, jestli s ním budeš

Citovat příspěvek

8:22:54 09.04.2012

Vladimíre děkuji, vynasnažím se i tyto nápory zdolat! :-) J.

Citovat příspěvek

Autor: ruby52

8:12:07 09.04.2012

josef38 Napsal:
-------------------------------------------------------

> P.S.
> Nenechte se příliš sešlehat od dívek! Mají na to
> prý letos právo, protože je přestupný rok. Nevím,
> který moula to vymyslel??

Josefe ahoj, to byl určitě nějaký pražák !!!!! :D
Hlavně to dnes přežij ve zdraví, nezapomínej, že už nejsí zrovna nejmladší :)

Citovat příspěvek

7:55:27 09.04.2012

m.e.

Ještě jednou jsem sledoval příspěvky u sousedů a vesměs se shodují na tom, že SUMMARIT 90 je po všech stránkách lepší, než ELMARIT 90.
Jeden z příspěvků, kde jeho majitel porovnával bezprostředně oba objektivy je zde:

--------------------------------------------------------------------

>>Ich hatte zum direkten Vergleich auch ein Elmarit 90mm übers Wochenende;
>>das Summarit hat „gewonnen“ – leichter, kompakter,
>>ordentliche Abbildungsleistung bei Offenblende,
>>extrem scharf schon ab f/4.0, preiswerter.

>>Würde ich jederzeit wieder als 90er erstehen.
-------------

Podle jeho názoru SUMMARIT jednoznačně zvítězil pro svou kompaktnost, menší váhu, lepší kresbu při otevřené cloně a extremně ostré kresbě už při zaclonění na 4.
-------------------------------------------------------------------

Měl jsem ELMAR 90, ten jsem prodal, teď mám ELMARIT 90 a jsem také spokojen. Asi už u něj zůstanu, jen musím vyřešit pokud možno "bezbolestně" jeho kódování. Zkusím fixkou, gravírování je přecejen trochu nevratný zásah. Ahoj, J.

P.S.
Nenechte se příliš sešlehat od dívek! Mají na to prý letos právo, protože je přestupný rok. Nevím, který moula to vymyslel?? :S

Citovat příspěvek

19:15:58 08.04.2012

Jeste k tomu padu - ja za to moc nemuzu, vysmekl se mi popruh z toho krouzku, co ho drzi na fotaku.

Z toho, co jsem zatim videl, je ten Summarit vynikajici objektiv. Nevim, jak se opticky lisi od sveho predchudce, Elmaritu. Ten Elmarit vypada uplne jako muj nebohy Summicron, ma zda se i tu zasouvaci slunecni clonu, coz je prakticke. Summarit bude zase mozna lehci, coz taky neni spatne.

Citovat příspěvek

10:31:08 08.04.2012

Ještě k tomu obrázku. Koukal jsem, že autor použil clonu 11 a citlivost 80 ASA. Osobně si nejsem jistej, že to je nejoptimálnější řešení! U té jedenáctky už pomalu začíná být patrná difrakce paprsku a ta citlivot zrovnatak, i když je nižší, než nativní citlivost 160 ASA.
Ale výsledek je přesto výtečnej!

Citovat příspěvek

10:24:25 08.04.2012

Když jsme u těch pádů, tak ona stačí i špatně utažená výsuvná noha u stativu. Naštěstí jsem jen pomalu přicházející katastrofu včas zpozoroval! Také si už dávám na toto větší pozor. Nakonec špatná zkušenost je k něčemu také dobrá! :-)

Citovat příspěvek

10:19:09 08.04.2012

Ahoj vespolek!

Abychom trochu pozměnili smutnou náladu našeho kolegy z jeho nemocné M9 s objetivem, tak sem dávám obrázek v plném rozlišení ze SUMMARITU 90 mm, kterou jsem vyštrachal u německých kolegů. Myslím, že jsou zde minimálně dva jeho majitelé. Zřejmě to bude vynikající objektiv!! A asi být musí, když to je následník ELMARITu 90 mm. Jinak by ho nedělali! :-)

http://www.ulozisko.sk/obrazky/506470/SUMMARIT_90_mm.jpg

P.S.
scala, netroufám si tvrdit, že LK je můj kamrád. Občas, když ho potkám u Škody, tak spolu pokecáme, ale je to vše v úžasném fofru. Jeho hyperaktivita se i tady bohužel projevuje.

Citovat příspěvek

Autor: bmx

10:08:03 08.04.2012

Jasne, bacha se musi davat, moje kdysi G7, pochodovala tady ze stolecku u notasu na koberec, reminek visici dolu to zavinil...nasledovalo AWH...nastesti zaruka to vyresila... ;)

Citovat příspěvek

Autor: scala

10:04:23 08.04.2012

m.e.

mně stačilo, když jsem se s na krku zavěšenou leikou v hospodě předklonil a narazila do stojícího půllitru. Od té doby si dávám bacha. Stejně nebezpečné je např. nechat foťák s visícím řemínkem položený na stole. Zachytíš o něj a malér je na světě.

Držím palce!!!
----------

luper

fotka (tu)
----------

Josef

tvůj kamarád Kamarád (tu)

Citovat příspěvek

7:11:07 08.04.2012

m.e.
Tak mě napadlo, zkontroloval bych si ještě dálkoměr. Nejen jestli dobře měří, ale jestli nejsou oba obrázky v hledáčku na výšku přesazené.
Jestli tedy chceš posílat na opravu jen objektiv. J.

Citovat příspěvek

1:44:30 08.04.2012

[ital]Ani si neumíš představit, jak s tebou cítím. Musíš mít ale opravdu pevné nervy! Po takovéto nehodě bych snad ani nebyl schopen komunikovat. Držím ti palce a ať ti vše dobře a hlavně brzo dopadne! [/ital]

Diky za podporu.

Dobry je, ze mam jeste ze vcerejska tu papundeklovou bednu, co to v ni prislo ze servisu, takze to do ni muzu zase hned zabalit. :)

Citovat příspěvek

22:45:19 07.04.2012

Fotografuji pořád Josefe, ale jestli je to k chlubení...nevím. Anebo vím. :) Ale jo, někdy se pokusím o chlubení. M

Citovat příspěvek

22:09:01 07.04.2012

Miro, svého času jsi také fotografoval. :-) Tak se zase pochlub! J.

Citovat příspěvek

21:08:22 07.04.2012

Ľudo, jako obvykle! (tu) A díky za pochvalu. :-)

m.e.
Ani si neumíš představit, jak s tebou cítím. Musíš mít ale opravdu pevné nervy! Po takovéto nehodě bych snad ani nebyl schopen komunikovat. Držím ti palce a ať ti vše dobře a hlavně brzo dopadne!
Budu rád, když se zde zase objevíš!!!

Citovat příspěvek

21:07:01 07.04.2012

Jen nakouknutí. Nedá mi to : Výtvarná výchova a Bratislava.........Jedno lepší než druhé. Jen mám trochu zmatek v tom, co je jedno a co druhé !! (tu) ;) M

Citovat příspěvek

20:58:45 07.04.2012

Mozna si nekteri vzpomenete, jak jsem tu vic nez pred mesicem skuhral, ze mi spatne ostri uplne nova devadesatka a ze ji musim posilat i s telem, u ktereho zase pro zmenu vynechava spoust, do servisu na serizeni.

Vcera mi to po vice nez mesici cekani prislo (snad) opravene domu. ale bohuzel mi dal nezbyva, nez koukat dal na vase fotky. Dnes rano jsem totiz vzal fotak na vyzkouseni do botanicke zahrady a po necelych deseti minutach chuze se mi vyvlikl popruh z takoveho toho dratku, co ho drzi na tele a fotak spadnul. Nejvic to odnesl ten objektiv, telo ma vice mene jen skrabance. Takze hura zase do servisu a mesic cekat. Fotkama vam tedy radost neudelam, ale rika se, ze cizi nestesti taky potesi, tak aspon tak :)

Citovat příspěvek

Autor: luper

19:03:44 07.04.2012

Josef, výtvarná výchova (tu) (tu) (tu), scala ďakujem a pridám jednu z tohto týždňa.
Majte sa pekne a veselé prežitie Veľkonočných sviatkov. :)
Ľ.

Citovat příspěvek

Strana výpisu

8 ...

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: