Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: homeeer

18:32:25 01.04.2012

josef38:

Po technické stránce tomu nerozumým, takže to vybírám pouze podle poslechu nebo doporučení, ale díky za ukázku Tvého vlastního kousku. Jinak ty reprosoustavy, které mám na fotce, už jsou domácí výroba. Stavěl si je jeden člověk na Moravě, který se živý výrobou houslí, viol a kontrabasů.

Citovat příspěvek

Autor: josef38

18:13:08 01.04.2012

A abych napravil předchozí odbočení od Leicy, tak jsem opět zavítal k sousedům a pročítal, jaké mají připomínky pro výbavu nové Leicy M10.
Myslím, že bychom se s nimi mohli shodnout :-)
-----------------------------------------------------------
Wunschliste für eine Leica M10
meine Wünsche sind teilweise vielleicht nicht wirklich spannend für Leica, da ich auch einige "alte Linsen" verwende.....

1. die Objektiverkennung sollte auch die Wahl haben "Kodiert oder unkodiert"...mit einer Warnung, "dieses Objektiv wird nicht erkannt!".......meine alten Schmuckstücke möchte ich nicht kodieren lassen.....

2. der schon oft erwähnte "Blitzkontakt" !! ...... bei dem ersten Job hätte ich den schon brauchen können, 21er Sucher und dann?!

3....eine Software, die auch eine Schärfe am Monitor sichtbar macht!...kann gerne ein Ausschnitt sein....

4. Ein Powerpack als Akku mit einem Fach für 2 Karten.....(als Zubehör!)

4. ...der Aufzug per Hand!.....das kann im Job schon gewaltige Vorteile bringen, wenn es nicht so laut wird....

.....die Kamera passt sonst sehr gut!.....

Grüße,
Jan
------------------------------------------------------------

K bodu 3, snad jen to, že by to umožňoval Live View režim. Ta natahovací páka místo natahování závěrky motorem se u nich objevuje dost často.

Citovat příspěvek

16:25:10 01.04.2012

Tak vidím, že se přihlásil další "postižený"! :-)

Tranziwat byl dobrej, ale na tehdejší dobu. Tenkrát nebyla ještě taková součástková základna, jako je dnes. Třeba jen koncové tranzistory byly sestaveny z křemíkového a druhý byl germaniový. Tenkrát ještě nebyly PNP křemíkové. Takže komplementární dvojici tvořily dva různé tranzistory.
Ale rád na tuto dobu výzkumů vzpomínám! :-) Měj se. J.

Citovat příspěvek

Autor: Jarouš

15:56:22 01.04.2012

Ahoj Josefe! Transiwat jsem měl taky, byla to taková svazarmovská stavebnice, 2 x 50 W a toroid měl taky. Myslím, že hrál výborně, ale asi po třech letech jsem ho prodal, když jsem si začal postupně skládat vež z komponentů Technics. Škoda, že jsem jej nemohl s Technicsem porovnat, pořád si myslím, že byl skvělý. Jenže tenkrát jsem si, samozřejmě, myslel, že ten Technics musí být o pár koňských délek dál. Ale v dnešní době vyznavačů průměrnosti je určitě pořád solidně HI-FI ;).

Citovat příspěvek

15:26:12 01.04.2012

homeeer, přiměl jsi mě k tomu, abych také něco z tohoto oboru přihodil! :-)

Ten zesilovač je pouze koncový stupeň, ale dává poctivých 2 x 70 W sinusového výkonu. Je v můstkovým zapojení, tudiž bez oddělovacích kondenzátorů. Někdy se udává u zesilovačů maximální špičkový výkon, ale to je trochu podfuk. Je to totiž většinou výkon krátkodbý, než se vybijou filtrační kondenzátory a ohřejou koncový tranzistory. Solidnější je udávat trvalý výkon sinusový. Je to ta největší a nejméně příznivá zátěž pro zesilovač! ( včetně té sinusovky ) Zpravidla si ale člověk vystačí s udávaným špičkovým výkonem. Bývá to v muzice většinou úder bubnů a ten není trvalý. Potom se opět stačí zesilovač "oživit".
K tomu přijímači jen snad tolik, že je v něm použit cívkový MF filtr z deseti obvodů. Podobný měl přijímač Revox A 76.

http://www.ulozisko.sk/obrazky/504365/FM_prijimac.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/504367/Koncovy_zesilovac_2_x_70_W_sinus.jpg

Leikaři a ostatní, promiňte moje odbočení, na toto tema ale nevydržím nezareagovat. :-) Děkuji, J.

Citovat příspěvek

14:26:16 01.04.2012

homeeer,
děkuji za vysvětlení. Neviděl jsem kloudně čelní panel, myslel jsem, že je to samovýroba. Ty tři prvky obyčejně stačí. Na korekce většinou stejně nesaháš a balanci také většinou není nutné používat. Jestli to je ovšem dvoukanál? Ale dnes už se asi jednokanálové moc nevyrábí. Zaujal mě u toho předposledního obrázku ten síťový toroidní transformátor. Je výhodný, protože má malý rozptyl a není vůbec slyšet hluk z uvolněných plechů transformátoru, v amaterských podmínkách se ale velice blbě vyrábí ( navíjejí cívky ). Ta výroba tě ale asi moc nezajímala! :-) Měj se! J.

Citovat příspěvek

13:07:28 01.04.2012

josef38:

Je to zesilovač od italské firmy Sonus faber a má skutečně pouze 3 ovladače. Jeden slouží pro zapnutí, druhý pro volbu vstupu a třetí pro ovládání hlasitosti. Žádné korekce to nemá.

Zde jsem našel nějaké fotky ve větší velikosti s jiným barevným provedením:
http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/5966807049/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/5967364916/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/5966807821/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/5967364272/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/42434267@N02/5966806209/in/photostream/lightbox/

Citovat příspěvek

10:30:58 01.04.2012

Hvězdičko děkuji za upozornění. Svou chybu připouštím a nejspíš byla způsobena mou neznalosti angličtiny.

scala, ta devadesátka je skutečně výborná, však ji také mám skoro stále nasazenou na M9! A za pochvalu slečny děkuji! Vyřídím jí to, bude ráda! :-)

homeeer, tvá hi-fi aparatura je zajímavá, ale jestli to je zesilovač, tak u ně postrádám jeden knoflík. :-) ( jestli ovšem nemáš korekce zvuku pod jedním knoflíkem? )
Zabýval jsem se také stavbou zesilovačů, tehdá to bylo snad jediné řešení, jak se dopracovat k solidnímu ozvučení. Starší budou pamatovat na Tranziwat, třípásmové reproboxy, gramofon s těžkým talířem, poháněným opásanou gumičkou a synchronním motorkem na pohon hodin, a pod.
Dneska už stavba podobných věciček moc význam nemá, přesto se ale občas do něčeho pustím, ale spíše jen z nostalgie.

Zdravím všechny vespolek a přeji hezkou květnou neděli!! J.

Citovat příspěvek

Autor: scala

9:51:28 01.04.2012

hvězdička,

díky za doplňující info.
-------------------------------------

Josef,

Eliška parádní. Jak fotka, tak samozřejmě i mladá slečná :)

Už jsem to tu kdysi psal, Elmarit 90mm/2,8 nemá chybu (tu)

Nemám teď Photoshop, a tak nevím, zda portrét nemá maličko vypálená místa. Jak je to s nimi? Podle fotky se mi zdá, že by tam mohla být. Toto neber jako kritiku! Fotka je naprosto skvělá, ale zaujalo mě to proto, protože jsem nedávno udělal jeden snímek starší dvojice a pak jsem doma s hrůzou zjistil, že paní má vypálená kolena a pan šedé vlasy. No, někdy se i mistr tesař utne ;) :D (fotku sem pro ilustraci možná dám)

Citovat příspěvek

Autor: *

9:18:23 01.04.2012

[ital] josef38 - uživatel již zaslal 14899 příspěvků (---.125.broadband5.iol.cz) Datum: 31. 03. 2012 10:40

P.S.
Ten odkaz od hvězdičky mě ale nešel stáhnout. Na Googlu jsem si ho proto našel z jiného pramene a tam už jsem úspěch měl. Je to jednoduchý po stáhnutí této chytré věci a po restartu počítače, už tam je. Mám ale internetový prohlížeč Mozilla Firefox a nevím, jestzli to funguje takto i na ostatních?[/ital]

Pokud ti nešel nainstalovat, tak jen vinou tvojí nepozornosti.
Při stahování z daného umístění, se ti objevila totiž hláška od prohlížeče, zda chceš nainstalovat doplněk z " neznámého " zdroje. Kdybys odklepl že ano, tak si neměl problém. Odkaz je totiž přímo na stránku stvořitele tohoto doplňku...:)

Protože si to neudělal, tak sis musel najít odkaz na tento doplněk umístěný na stránkách Mozilla . Tam se ti hláška neobjevila, protože je pro FF známý web......" pramen" .alias...stvořitel je ale jen jeden.....;)

Uvádím to proto, aby se předešlo zblbnutí potencionálních zájemců o tento velice dobrý a fajnový doplněk FF k mazání vtíravých reklam na webech ....

Citovat příspěvek

23:59:03 31.03.2012

hi-fi (M8.2 + Summicron-M 35 mm):

http://gallery.lfi-online.de/gallery/albums/userpics/17924/L1033933.jpg

Citovat příspěvek

17:40:37 31.03.2012

A to nejpodstatnějši,

ELMARIT 90 mm, plně odcloněn. :-)

Citovat příspěvek

17:39:13 31.03.2012

Jeden pokus na 2500 ASA.

Citovat příspěvek

10:40:25 31.03.2012

scala, to jsem rád, přesto ti ale doporučuji >>adblockplus<< nainstalovat. Nebudou tě potom otravovat ty vtíravé reklamy, co tam náhle naskočí. Navíc tato nešla tak snadno odstranit. Proto si myslím, že měla jiný účel, než oznámit, že jsi vyhrál nějakej "přiblblej" telefon! :-) Měj se! J.

P.S.
Ten odkaz od hvězdičky mě ale nešel stáhnout. Na Googlu jsem si ho proto našel z jiného pramene a tam už jsem úspěch měl. Je to jednoduchý po stáhnutí této chytré věci a po restartu počítače, už tam je. Mám ale internetový prohlížeč Mozilla Firefox a nevím, jestzli to funguje takto i na ostatních?

Citovat příspěvek

10:11:35 31.03.2012

tak jsem to udělal, dle tvé rady (tu). Obrázek jsem uložil (koukalo ho poměrně dost) a na reklamu kašlal :)

Citovat příspěvek

21:11:03 30.03.2012

A za odměnu všem, kdo se mně snažil pomoct! :-) :-)

http://www.abload.de/image.php?img=motosraz6k3m.jpg

Citovat příspěvek

21:02:56 30.03.2012

Problém je akorát v tom, že s ukládáním do >>abload.de<<< jsem já problémy neměl. Horší to už ale je se stáhnutím obrázku ostatními uživateli z tohoto serveru a na to moje nainstalování >>adblockplus<< už mít vliv nebude. Ale jak jsem už psal, při dobré vůli obrázek uložit jde! :-)

P.S.
Doufám, že zde nepíšu bludy!

Citovat příspěvek

20:55:33 30.03.2012

Funguje!!!

Zkoušel jsem jen ad-aware. To nefungovalo, tak jsem v další snaze polevil. Adblockplus funguje.
Děkuji ještě jednou! J. :-)

Citovat příspěvek

20:40:57 30.03.2012

Děkuji hvězdičko, vyzkouším! :-)

Citovat příspěvek

Autor: *

20:36:56 30.03.2012

abload. de funguje v pohodě bez reklamy.

Je nutné mít ale FF a nainstalovaný doplněk...

http://adblockplus.org/en/

Už o tom psal AMM

Citovat příspěvek

Autor: ce

20:36:44 30.03.2012

...
Jedna..

Citovat příspěvek

20:03:05 30.03.2012

Ještě bych dodal, že "abload.de" používat jde. Jen je třeba nepodlehnout nátlaku a fotografii po stáhnutí hned uložit. Stačí, když jí jen kousek pod tou reklamou čouhá, tak na ní poklepneš pravým tlačítkem myši a z roletky vybereš "uložit obrázek jako". Obyčejně fotky ukládám rovnou na plochu a pak se rozhodnu, co s ní.

Citovat příspěvek

19:56:42 30.03.2012

Jsou to lotři! Tlačejí nás do placených služeb. To "uložisko" není špatné, ale od jisté doby zde také neuložíš větší soubor. Dříve to chodilo, teď to zřejmě půjde jen platícím uživatelům. Musíme si najít jinou cestu! Pokud ovšem nějaká ještě existuje? Nebo se na fotky vykašleme a začneme třeba rybařit! :-) Díky a měj se. J.

Citovat příspěvek

19:32:21 30.03.2012

Josef,

abload. de mi dělá to samé, co tobě :(

Citovat příspěvek

15:22:57 30.03.2012

Ten ad-aware používám, ale zřejmě na něm musím něco nastavit a to je pro mne průšvih!

Citovat příspěvek

Autor: Alien_MasterMynd

15:01:20 30.03.2012

Ahoj Josefe, pro blokovani reklam zkus ad-aware nebo ad-block plus, nebo jak se tenhle druhy jmenuje.

Citovat příspěvek

14:50:07 30.03.2012

Jenomže uložisko je tak dobré pro VIP uživatele. Větší soubor tam neuložíš. Ale z tohoto uložiště obrázek jde uložit, poklepem na pravou myš. Jen ho nevidíš hned celý. Proto hledám jiné možnosti. Zřejmě by šlo nějak ošetřit, aby tam tyto reklamy nenaskakovaly, ale já nevím, jak?? Ahoj a díky za zprávu, J.

Citovat příspěvek

Autor: Jarouš

14:45:36 30.03.2012

Ano, Josefe, je to peklo a proto obrázky z tohoto úložiště nestahuju, přestože bych často chtěl. Zlaté Úložisko.sk.

Citovat příspěvek

13:43:05 30.03.2012

Jestliže už tady tento obrázek byl, tak se omlouvám, ale zajímá mě, jestli vám také při jeho stahování naskočí ta přiblblá upoutávka, že jste vyhráli "Nový Apple iPad 2"
Upoutávka mě nejde smazat, pokud se neproklikám zřejmě až na konec jejich reklamy. Tam jsem ale z pochopitelných důvodů nedošel. Obrázek přesto ale uložit, třeba na plochu, jde.

http://www.abload.de/image.php?img=porovnani____j2u9r.jpg

Za vaše poznatky s tímto úložištěm děkuji. J.

Citovat příspěvek

Autor: bmx

9:45:02 30.03.2012

;) :)

Citovat příspěvek

Strana výpisu

11 ...

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: