Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdy můžete v Praze absolvovat IDIF kurz Portrétní ateliérové fotografie?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Kniha Fotografujeme portréty

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: josef38

10:48:02 17.03.2012

Myslíš?
A co nákupy v SECOND HANDu ?
Obávám se, že v současnosti zde nakupuje více lidí, než před pár lety! A budou tyto kšefty s postupujícím časem prosperovat ještě více, to se spolehni!

Citovat příspěvek

Autor: bmx

10:41:24 17.03.2012

Josefe, era obnosenych svrsku je uz davno pryc...nasi vnuci...17 + 18...ani jejich vrstevnici, by nic takoveho na sebe nevzali...nejspis tak rifle s poradne otrepanymi dirami... :D

Citovat příspěvek

10:37:41 17.03.2012

Jindro, rozumím ti! Jestli jí ale ten chlapec nemá po starší ségře? :-)

Ale asi budeš mít pravdu. Měj se! J.

Citovat příspěvek

10:33:06 17.03.2012

Josefe, po rozkliku, ta bunda je vic, nez prukazna... :D

Citovat příspěvek

10:22:27 17.03.2012

Ahoj klucíí!
Jindrovi děkuji za postřeh i když nevím, že by můj snímek byl trojrozměrný a že by Jindra viděl toho holkokluka i zepředu?

A pro skala mám jednu útěchu. Na tom, že nerozeznáš pohlaví zas tolik moc nezáleží. Ne nadarmo se říká: [bold]"Když je láska, tak na pohlaví nezáleží!" [/bold]

Mějte se přátelé a přeji hezký víkend všem! :-) J.

Citovat příspěvek

10:09:40 17.03.2012

josef38 Napsal:
-------------------------------------------------------
> scala:
> Tvá poslední poznámka ovšem nesvědčí o dokonalé
> kresbě objektivu. Nebyla to holka, ale kluk!
> Ale na obhajobu snad to, že to je velký výřez! A
> druhá věc je ta, že teď se opravdu těžko rozeznává
> holka od kluka!

hehe, podle zapinani na bunde, byla to holka... :D

Citovat příspěvek

Autor: scala

9:47:50 17.03.2012

Josef

[ital] [/ital] Tvá poslední poznámka ovšem nesvědčí o dokonalé kresbě objektivu. Nebyla to holka, ale kluk! [ital] [/ital]

Tak to mám pěkné vyhlídky, když už ani nerozeznám pohlaví :D

Hezký víkend všem

Citovat příspěvek

9:21:33 17.03.2012

aragonit,
máš obrázky hezké, už jsem ale všechny viděl na mnoha jiných vláknech. Stihneš potom všude přečíst odezvu? V každém případě ale gratuluji! :-) J.

Citovat příspěvek

Autor: aragonit

0:22:49 17.03.2012

Luper 15. 03. 2012 09:20 parádne foto (tu) zaujímavý motív :D
Prílohy
http://aragonit.webovastranka.sk/forum/1934/6835_Julsk%C3%A9_Alpy_-_Salem_._Boka_-_So%C4%8Da%2C_Chorvatsko_-_Jama_Baradine_-_Pore%C4%8D_-_1_%C4%8Das%C5%A5
http://aragonit.webovastranka.sk/forum/1934/7261_Najkraj%C5%A1ie_z_prieskumu_jaskyne_%C4%BDudmila_-_rozpracovan%C3%A9

Citovat příspěvek

22:44:44 16.03.2012

scala:
Tvá poslední poznámka ovšem nesvědčí o dokonalé kresbě objektivu. Nebyla to holka, ale kluk!
Ale na obhajobu snad to, že to je velký výřez! A druhá věc je ta, že teď se opravdu těžko rozeznává holka od kluka! :-)

Citovat příspěvek

20:04:52 16.03.2012

Josef,

jsem rád, že jsi to pochopil tak, jak jsem to myslel :)

Text v knize (Vodičkova ul.) by se dal pomalu číst (tu). Podle soustředěného výrazu holky, to musela být napínavá kniha :)

Citovat příspěvek

Autor: luper

20:01:44 16.03.2012

Chlapci s tou latkou to nebude až také kruté, veď to sa mi fotí, keď mám toľko príležitostí a fíčím na super M9.
Ďakujem a majte sa pekne.
Ľ.

Citovat příspěvek

18:27:07 16.03.2012

A ještě Elmarit 21 mm. Tady už je ale snímek silně ořezán.

Citovat příspěvek

18:25:34 16.03.2012

Tak ještě na ukázku zkušební záběr z té dvanáctky. Nic jsem schválně s obrázkem nedělal, chtělo by to alespoň odstranit vinětaci. Ale někdy vinětace působí i výtvarně. :-)

Citovat příspěvek

18:25:04 16.03.2012

Tak ještě na ukázku zkušební záběr z té dvanáctky. Nic jsem schválně s obrázkem nedělal, chtělo by to alespoň odstranit vinětaci. Ale někdy vinětace působí i výtvarně. :-)

Citovat příspěvek

18:04:57 16.03.2012

m.e.

>>>>May 10, nebo-li M 10, to je blby datum na to, <<<
>>>>aby ohlasili neco jinyho. M9 vysla 9/9/2009<<<

Pžesně tak, vzpomínám si na vojně na jednoho školitele, který měl napsán na papírku text, který nám měl natlačit do hlavy a mimo jiné tam bylo:: "V. I. Lenin řekl,,,atd, "
Načež nám to předčítal, jako "Pátého první Lenin řekl..."
Když se to opakovalo po několikáté a datum byl stále stejný, tak pochopil!

scala:

Koukám, jak jsi mě odhalil! :-)
Ale snažit se musíme všichni, Ludo nasadil vysokou laťku! Ale to je jen dobře!!

ce:

Ptal jsi se na mou patnáctku objektiv. U Škody mají v bazaru zbrusu novou dvenáctku Heliar. Je za 14 000.- Kč i s hledáčkem. A jelikož to není prodej komisní, ale je to jejich kousek, tak jsou ochotni slevit. Je s bajonetem ( M )

Citovat příspěvek

Autor: m.e.

15:37:59 16.03.2012

[ital]Koukal jsem, kdo že to nemůže v tito noční dobu spát? A ono to je úplně jinak! Jaký máte u vás časový posun vzhledem k nám?. [/ital]

Normalne 9, ted jen 8, protoze mame od minuleho tydne uz letni cas.

[ital]Já, na rozdíl od tebe, na zbrusu nové emko 10.května nevěřím. Jakási varianta M9, to ano, ale výrazně pozměněný přístroj, to se mi moc nezdá. To tak až na Photokině, pokud letos vůbec. Spíše bych tipoval na mirrorless. Letní dovolené se totiž blíží. [/ital]

Me se to zda taky brzo, ale jak nekdo napsal, May 10, nebo-li M 10, to je blby datum na to, aby ohlasili neco jinyho. M9 vysla 9/9/2009.

Citovat příspěvek

15:20:17 16.03.2012

Josef,

co se týká fotky M10, tak ji automaticky beru jako dílo počítačového grafika. To by byl v Německu pěkný nepořádek, aby jim něco nechtěně uniklo ven :D.

Za tip na výstavu děkuji. Půjdu se mrknout, jak fotil Robot :).
-------------------

m.e.,

ISO budeš nastavovat kolečkem na zadní straně, kartu smažeš extra tlačítkem atd. :D. Teď jsem jen provokoval :).

Napadlo mě to samé, co tebe. Také si myslím, že absence LCD je blbost. Jistě, teoreticky by mohl existovat pouze stavový displej, ale to by bylo nepraktické. Většina lidí si chce po expozici zkontrolovat kompozici snímku a histogram.

Já, na rozdíl od tebe, na zbrusu nové emko 10.května nevěřím. Jakási varianta M9, to ano, ale výrazně pozměněný přístroj, to se mi moc nezdá. To tak až na Photokině, pokud letos vůbec. Spíše bych tipoval na mirrorless. Letní dovolené se totiž blíží.
---------------------

luper,

dej si majzla na Josefa!

Když nás jindy informoval o nějakém kulturním dění, tak buď k tomu fotku vůbec nedal nebo přiložil jen nějakého chudáka v mizerném rozlišení. Teď, když jde, v souvislosti s výstavou u Národního divadla, o popis techniky fotografování, kterou používali estébáci, a kterou do jisté míry používáš i ty, tak to sem hned vrazil v plném rozlišení, abychom si to všichni přečetli a ... Bacha na převozníka ;) :D

Citovat příspěvek

3:38:42 16.03.2012

m.e.
>>>>....ale skutecne to bude na trhu az za radu mesicu..
-----------------------------------
Ostatně, jako pokaždé! :-)

P.S.
Koukal jsem, kdo že to nemůže v tito noční dobu spát? A ono to je úplně jinak! Jaký máte u vás časový posun vzhledem k nám?.

Citovat příspěvek

3:04:51 16.03.2012

[ital]podle zveřejněného obrázku M10 by něco mohlo nasvědčovat o absenci displeje na zadní straně aparátu. A to, že na saních pro blesk je krytka, podle které by se nechalo předpokládat, že zakrývá konektor pro připojení externího EVF hledáčku. ( podobně to má řešeno GF1 ) Ten by mohl dostatečně nahrazovat displej. Je to moje trochu kostrbatá spekulace, ale jeden nikdy neví! [/ital]

Tam je pod tim obrazkem napsano "concept camera". To je zrejme vize nejakeho umelce, ne nutne jak to bude vypadat. Napada me taky, jestli fama o CB senzoru nevznikla z toho, ze ten design je cerno-bily (bez cerverne tecky). Cernobily sensor je totiz technicky divna formulace. A digitalni fotak bez displeje - jak se potom maze karta, nastavuje ISO atd?

Myslim, ze je mozne, ze 10. (M)aje novy fotak byt muze, ale myslim, ze bude normalnejsi, nez ty famy... A vzhledem k tomu, kdy vylezli s M9-P se mi jevi jako pravdepodobne, ze to oznameni bude jen proto, aby ukazali, co chystaji, aby odradili lidi od kupovani Sony a Fuji, ale skutecne to bude na trhu az za radu mesicu...

Citovat příspěvek

21:38:28 15.03.2012

Já nemám Zeisse, ale Voigtländera a ten spřažený není. I když TRIELMAR 16 mm spřažený je, tak tato patnáctka není. A celkem to ani nepostrádám, je u něj totiž úžasná hloubka ostrosti. Skoro takový "fix focus".

Citovat příspěvek

Autor: ce

21:34:33 15.03.2012

Josef,
Zeiss 2,8/15 ZM je spriahnutý s diaľkomerom?
Videl som,že sa na tom dá zaostriť od 0,3m.Tak ako to je?

Citovat příspěvek

21:25:44 15.03.2012

ce:
Ta titanová M9 je opravdu hezoučká!
Bohužel si ale myslím, že u digitálních aparátu podobné nákupy nejsou dost dobrá investice. A to kvůli morálnímu stárnutí těchto přístrojů, které je stále ještě dost rychlé. Mám na mysli jejich elektronika ( čip, procesor a pod. ). Kdyby si člověk koupil titanovou M6, tak může počítat s tím, že mu nějakou dobu vydrží a nemusí pošilhávat po jiné. U digitálů je to bohužel trochu jiné a asi ještě hodně dlouho bude! Nakonec, co si budeme povídat, i M8 a M9 velice rychlé podléhá času.

A co se týče krytky saní pro blesk, psal jsem, že je to moje trochu kostrbatá úvaha. To jen že tu byla zmínka, že by M10 nemusela mít displej!

Citovat příspěvek

Autor: ce

21:00:08 15.03.2012

..myslím,že ak tam bude krytka,tak len taká ako na M9 Titan - jednoduchá ochrana sánok blesku pred vonkajšími vplyvmi..
Mimochodom M10 z "rumors" sa nápadne podobá na verziu Titan - žeby len ľahká úprava v PS?

Ak má niekto záujem jedna "Titan" sa nachádza v bazáre vo Viedni za 23990,- EUR...

Citovat příspěvek

20:44:57 15.03.2012

U Národního divadla je výstava praktik tajné policie z dob dřívějších. Doporučuji navštívit! Dávám obrázek i v plném rozlišení, kdyby si někdo chtěl přečíst text na tabuli.
Neměli tuto práci nijak lehkou, když ještě neměli digitální aparáty! :-)

http://www.ulozisko.sk/obrazky/499054/Praha_objektivem_tajne_policie.jpg

scala,
podle zveřejněného obrázku M10 by něco mohlo nasvědčovat o absenci displeje na zadní straně aparátu. A to, že na saních pro blesk je krytka, podle které by se nechalo předpokládat, že zakrývá konektor pro připojení externího EVF hledáčku. ( podobně to má řešeno GF1 ) Ten by mohl dostatečně nahrazovat displej. Je to moje trochu kostrbatá spekulace, ale jeden nikdy neví! :-) Mějte se! J.

Citovat příspěvek

20:05:32 15.03.2012

m.e.,

samozřejmě, že jsem jak na 10.května, tak na Photokinu velice zvědavý. Víc mi ale vrtá hlavou budoucí FF snímač, konkrétně jeho tvarově se měnící mikročočky.

Dál to nerozvádím, protože všichni víme, jaká je situace a o co jde :)

Citovat příspěvek

17:07:13 15.03.2012

Jeste k te M10 - pred casem se proslychalo, ze Leica travi nejaky cas s dokumentarnimi profesionalnimi fotografy s tim, aby vyslechli jejich nazory a napady na vylepseni, nebot by do te profesionalni klientely znovu radi pronikli ve vetsi mire. Potom vysla M9-P, ktera nic neresi.

Jsem zvedavy, jestli ten novy fotak bude nejak reagovat na tu situaci. Vzpominam si, ze jsem jako prekazky pro nasazeni v profesionalni dokumentarni fotografii cetl problemy s kalibraci pri tvrdem zachazeni a spatnou odolnost proti povetrnostnim podminkam a prachu. Byt profesionalni dokumentarni fotograf, vadilo by mi to toho vic, napriklad rychlost ukladani na kartu a nemoznost fotit ve spatnych svetelnych podminkach (ve srovnani s CaNikonem). Bohuzel, mam obavu, ze Leica je trochu arogantni a trochu elitarska, takze snad to nevyresi tim, ze tam budou nejaka tesneni v hodnote 50 centu (za priplatek 1000 euro, podobne jako u safiroveho skla) a expresni servis, jen pro profiky a na ukor dodacich lhut pro nas, amatery.

homeeer: Králík na víně (M8.2 + Summarit-M 90 mm)

Dobre jsem se zasmal.

Citovat příspěvek

Autor: homeeer

12:39:07 15.03.2012

Králík na víně (M8.2 + Summarit-M 90 mm):

http://gallery.lfi-online.de/gallery/albums/userpics/17924/L1034543.jpg

Citovat příspěvek

Autor: luper

9:20:38 15.03.2012

Dobre teda, keď inak nedáte, tak jedna z B&W senzora. :D