Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: josef38

8:50:26 26.04.2012

Takto ho viděl HELIAR.

Citovat příspěvek

Autor: homeeer

8:34:02 26.04.2012

josef38:

Vyšehradský tunel.jpg (tu)

Citovat příspěvek

Autor: m.e.

0:57:55 26.04.2012

Nejmenuje se ten levy manifestujici na scalove fotce krestnim jmenem Lubomir?

Citovat příspěvek

23:02:22 25.04.2012

Dnes jsem byl přinucen bloumat po Praze, než skončí divadlo.
Pochopitelně jsem si tuto činnost zpestřil fotografováním. :-)

Citovat příspěvek

22:42:35 25.04.2012

scala,
jaká mizerná kvalita?
Spíše mě zaujala veselá nálada těchto "manifestujících". Vždyť se přímo radujou, tak jaká manifestace? :-)

homeeer,
máš pěknou chajdu! A v pěkným místě Jooo, to se někdo má Leicu M8 a ještě chajdu! :-)

Citovat příspěvek

Autor: scala

20:48:58 25.04.2012

Protože je tady nějak mrtvo, tak vám sem vlezu jednou fotkou ze sobotní manifestace. Možná vás rozčílí její mizerná technická kvalita a hned sem něco nasypete :)

Citovat příspěvek

20:28:36 24.04.2012

chata nad mlýnem (M8.2 + Summicron-M 35 mm):

http://homeeer.wz.cz/leica/L1034749.jpg

Citovat příspěvek

20:27:07 24.04.2012

josef38:

Je to přesně tak, jak píšeš. Atmosféru vytvořilo podvečerní slunce.

Citovat příspěvek

19:54:13 24.04.2012

Je to tak!
Bylo to ale v té spodní části ulice, za Bělohorskou. Teď je ten prostor už zastavěný. J.

Citovat příspěvek

19:49:51 24.04.2012

Josef:

tak když říkáš Břevnovská, tak to jsi měl blízko na poštu a do kina :D

Citovat příspěvek

15:37:09 24.04.2012

homeeer,
ta voda byla tak klidná, že když obrázek svisle převrátím, tak se s ním nic moc nestane! Ty barvy zřejmě odpovídaly podvečernímu osvětlení.

scala,
no vidíš, blízko tohoto jezírka jsem bydlel, když jsem se oženil. V Břevnovské ulici, teď už se tam ale všechno úplně změnilo. Do klášterní zahrady jsem byl nucen jezdit s kočárkem s malou dcerou. Tuto činnost jsem ale prováděl jen s donucením! :-)

Citovat příspěvek

15:08:30 24.04.2012

Josef:

jo, tobě se řekne: "sem s nima!"

Když jsme tam totiž dorazili, tak už docela pršelo a vzorná matka se i s potomstvem držela u ostrůvku, který je uprostřed rybníku. Na focení bych býval potřeboval tak třístovku a úplně jiné světlo.
Náhodou jsem se tam ale dostal včera. Bohužel, ti mrňousové si vzali do hlavy, že se nenechají vyfotit, takže se nejenom neustále drželi co nejdále ode mne, ale úmyslně i na světelně nejhorším místě. Ke všemu ještě začalo i pršet, takže fotka podle toho také vypadá.

Dávám ji sem tedy jen jako důkaz, že na rybníku u Břevnovského kláštera jsou už letošní kachňátka. Bylo jich 12, teď už jich je jen 10. Na mé fotce se jedno někam zatoulalo.

Zdůrazňuji, jde o pouhý dokument, není to fotka k hodnocení!!!!!!!!!!

Citovat příspěvek

23:18:50 23.04.2012

rybník Nebákov (M8.2 + Summicron-M 35 mm):

http://homeeer.wz.cz/leica/L1034742.jpg

Citovat příspěvek

21:33:20 22.04.2012

scala, tak sem s nima! ( s kachničkama ) :-)

Citovat příspěvek

10:55:50 22.04.2012

Kdybych tě tam viděl, tak si můžeš být 100% jistý, že bych se k tobě přihlásil!

Podle EXIFu jsem zjistil, že jsme tam dorazili něco před půl třetí. Od muzea jsme se sunuli dolů a akorát jsem narazili na Smetanu, kterého policajti odváděli na služebnu do Krakovské. Tak jsme šli za nimi a tam jsme potkali Táňu Fisherovou, která poskytovala rozhovor nějaké TV. Teď mě ovšem napadá, zda EXIF vůbec ukazuje správný čas. Teď to ale nezjistím, protože zrovna nabíjím akumulátor. Odpoledne jdeme totiž vyfotit letošní kachničky. Minule jich bylo 12, uvidíme, kolik jich bude dneska.

Ahoj

Citovat příspěvek

10:29:09 22.04.2012

To říkám furt! :-)

Leica, to je především srdeční záležitost! Když si na ni ale zvykneš, tak ti dokáže hezky posloužit!

A že jsme byli včera ve stejných vodách? To jme se možná i potkali a ani o tom nevíme. Ale ty bys mě určitě podle Leicy poznal a možná i bez ní!

Měj se hezky a přeji též pěknou neděli!

Citovat příspěvek

9:38:39 22.04.2012

Josef,

fotky parádní (tu).

Včera jsem lovil ve stejných vodách :)

Píšeš: >>Myslím si, že v současné době by reportér raději sáhl po nějaké rychlejší zrcadlovce s rozumným zoomum a dobrým AF. Nehledě k tomu, že v dnešní době už se i reportážní snímky vyžadují také barevné a éra reportážní Leicy to už má myslím dávno za sebou.<<

Profi DSLR FF Leica nemá šanci. I kdyby byla rychlá, měla rozumný zoom a dobrý AF, tak je pro profíky naprosto nezajímavá. Jsou už zvyklí na svoje Canony a Nikony a nebudou přezbrojovat. Navíc za strašný prachy! A amatéři? Kolik by si jich asi DSLR leiku koupilo?

Máš pravdu, že se dnes v médiích vyžaduje barva. Ale Leica si klidně může dovolit udělat černobílý model, protože s ní z 99% profíků nikdo nefotí. Všichni mají DSLR a pokud už M-leiku vlastní, tak především jako módní doplněk. Oni totiž, na rozdíl od nás, se fotografií živí a potřebují jiný foťák, než je leika.

hezkou neděli

Citovat příspěvek

21:08:19 21.04.2012

LeClerc, děkuji!

Ještě jeden snímek z dnešní demonstrace v Praze.
Bratří Slaváci ( podle poznávací značky na přívěsu ) přivezli jednu figurinu v kleci. Nevím sice kdo to je, ale je mu dost podobný! :-) Nějaký dobrák mu dal i propisku do ruky!

Citovat příspěvek

21:03:40 21.04.2012

LeClerc, děkuji!

Ještě jeden snímek z dnešní demonstrace v Praze.
Bratří Slaváci ( podle poznávací značky na přívěsu ) přivezli jednu figurinu v kleci. Nevím sice kdo to je, ale je mu dost podobný! :-) Nějaký dobrák mu dal i propisku do ruky!

Citovat příspěvek

Autor: LeClerc

20:31:30 21.04.2012

Josefe, Tvé dva poslední snímky se mi líbí (tu), i když výtvarník asi víc...
Jen tak dál!

Citovat příspěvek

19:53:09 21.04.2012

Jeden z tramvaje.

Citovat příspěvek

17:35:02 21.04.2012

Jedna z dnešní Prahy.

( nedávám ji v plném rozlišení, technicky si to nezaslouží )

Citovat příspěvek

17:31:13 21.04.2012

Jedna z dnešní Prahy.

( nedávám ji v plném rozlišení, technicky si to nezaslouží )

Citovat příspěvek

11:28:00 21.04.2012

Jen jednu myšlenku jsem si dovolil z německého DF přenést, dokonce se jim i rýmuje :-) :

Ehrlich, Leica wäre schlecht beraten, eine Extrawurst für die SW-Fans zu braten!

Citovat příspěvek

10:58:57 21.04.2012

Podobná diskuse se u sousedů za Aši vede dost dlouho. Mrkni se na pár jejich názorů. Některé jsou sice trochu podivné, ale většinou také nad tímto kroutí hlavou. Ale budeme vidět, s čím přijdou a třeba se budeme divit! :-)

http://www.l-camera-forum.com/leica-forum/forum-zur-leica-m9/102649-eine-m9-fuer-schwarz-weiss.html

Myslím si, že v současné době by reportér raději sáhl po nějaké rychlejší zrcadlovce s rozumným zoomum a dobrým AF. Nehledě k tomu, že v dnešní době už se i reportážní snímky vyžadují také barevné a éra reportážní Leicy to už má myslím dávno za sebou. Odpusť Leico, mám tě přesto stále rád! :-)

Citovat příspěvek

10:51:49 21.04.2012

Jaký vývoj? Vrazí tam jiný snímač a jedou dál, močálem černým, kolem bílých skal :D.
Jasně, ještě musejí překopat celý software :)

Citovat příspěvek

10:34:10 21.04.2012

scala,
ahoj, vždyť mně přece vůbec neoponuješ! :-)
S tím, co píšeš souhlasím, jen jsem měl na mysli, že použití filtrů u monochromu snímače by byl trochu zastaralý způsob, když ta filtrace jde vyrobit při editaci barevného RAWu v počítači a navíc si můžeš výsledek hned kontrolovat. Souhlasím také s tím, že u roporáže bys žádný filtr potřebovat nemusel, snad jen kromě filtru na ochranu objektivu.
Stále si ale myslím, že se dohadujeme nad věcí, která snad ani nebude. Nakonec, kdo by si tento aparát, snad kromě pár reportérů, pořídil. To by se jím snad ani finance na vývoj této hračičky nemohly vrátit!

Citovat příspěvek

10:17:38 21.04.2012

No, tak to ani dlouho netrvalo, a už vám budu zase odporovat :D

Na rozdíl od vás, by mě totiž vůbec nepřekvapilo, kdyby se monochromatický snímač v leice objevil. Díky absenci RGB filtrů by se na fotodiody dostalo více světla, takže by se radikálně snížil šum při vyšších citlivostech. Kromě toho by asi nemusel mít snímač ani speciální mikročočky. Leica by tak velice elegantně vyřešila problém s nedostatkem snímačů Kodak. A pokud v dnešním povrchním světě šikovně vsadí na historii a staré kvality, tak může mít obrovský úspěch. Chce to jen appleovský účinný marketing.

Použití filtrů v REPORTÁŽI bych vůbec neřešil. Já většinou používal jen UV filtr, a to ještě především kvůli ochraně přední čočky objektivu.
Kdysi bylo pro mne filtry běžnou výbavou, tak proč by nemohly být i dnes?

Mne ale spíše zajímá, jaký snímač chce Leica použít pro budoucí "barevné" FF leiky. Zdá se mi totiž, že kvůli svým širokoúhlým sklům se nemůže obejít bez snímače se speciálně tvarovanými mikročočkami. A zatím nikde nevidím výrobce, který by mohl takovýto snímač Leice dodávat.

Hezký víkend

Citovat příspěvek

6:42:53 21.04.2012

Omlouvám se za hrubku!

Zvýraznění má být pochopitelně. Ještě asi spím!

Citovat příspěvek

6:41:27 21.04.2012

Ještě si nemohu odpustit poznámku k černobílé lejce..

Jak relativně snadné je teď upravit barevnou fotografii, nebo z ní vytvořit monochrom. Tím spíše, když vidíme na monitoru hned výsledek.
Nedokáži si představit, že by musely nastoupit opět barevné filtry, na př. oranžový pro ztmavení modré oblohy a tím zvíraznění mraků, hnědý filtr pro potlačení pleťových vad a pod.

Stále se mně tato zpráva zdá, že to je jen novinářská kachna a těžko se ji nechá věřit.

Mějte se a přeji všem hezký víkend! :-) J.

Citovat příspěvek

Strana výpisu

3 ...

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: