Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátĹŻ

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 690 Kč s DPH
+ Photoshop a Premiere ZDARMA
+ 1200,- dostanete zpět!

Canon EOS 1100D
+ 18-55 DC III

9 990 Kč s DPH
+ 1200,- dostanete zpět!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: m.e.

20:19:31 25.01.2012

[ital]Fotil jsem jak s první verzí APO, tak s posledním typem neAPO a i s 2,8/90mm. To poslední sklo (2,8) bylo ze všech nejlepší. [/ital]

S jakym telem?

Citovat příspěvek

Autor: scala

20:07:47 25.01.2012

jééééééééééééé. Tak to bych se už vůbec neuzdravil :D ;) :)

Citovat příspěvek

Autor: josef38

20:04:47 25.01.2012

:-)
Žádný alkohol! Jsem ukázněný, nehledě k tomu, že mám doma zdravotní sestřičku!
V takovýchto případech jde její role manželky stranou a převládá u ní role přísné a neúplatné sestry ( nikoliv sestřičky ) ! Jen jí schází bílý plášť! :-) J.

Citovat příspěvek

19:47:53 25.01.2012

Současné APO 90mm je jistě výborné, ale pokud člověk nepotřebuje jeho světelnost, tak nemá vůbec význam do něj jít.

Fotil jsem jak s první verzí APO, tak s posledním typem neAPO a i s 2,8/90mm. To poslední sklo (2,8) bylo ze všech nejlepší.
NeAPO měl měkčí kresbu, APO byl kresebně vyrovnanější, ale na 2,8/90 neměl. Nevím ale, jaká je kvalita nynějšího (!!!) APO. Víte někdo, kolikátá verze to je?

Josef, čím se kurýruješ, že to tak rychle zvládáš? Slivovičkou? :)

Citovat příspěvek

18:07:48 25.01.2012

Díky za reakci na můj dotaz, mrknu se na to.

Citovat příspěvek

18:04:09 25.01.2012

[ital]Mám jeden rouhačský dotaz. Myslíš, že bys rozeznal pouhým okem od sebe dva obrázky pořízené, jeden s APO a druhý bez APO korekce objektivu? Jejich cena už ale k rozeznání určitě bude a to dost! [/ital]

Myslim, ze to zavisi typ od typu. Treba u toho vyse uvedeneho Zeissu (a u vetsiny z tech jejich Z*) je chromaticka aberace videt a nekdy muze byt neprijemna. U nekterych objektivu je zase naopak videt, ze tam zadna neni. Kdyz se podivas na fotky napriklad ze 125mm APO Lantharu od Voigtlanderu, treba.

Pokud se tyce Summicronu, tak nevim. Kdyz si vezmes ten predchozi link s ukazkami a smazes z toho "aa", tak se dostanes na stranku, focenou starsim modelem, ktery nebyl APO. Pokud vim, tak ma ten novy objektiv radeji, ale jestli je tam nejaky viditelny rozdil v CA, nad tim jsem nepatral. Myslim ale, ze ani cena neni nijak zvlast rozdilna...

Citovat příspěvek

Autor: ce

17:51:54 25.01.2012

m.e.,
díky,
to je on - bol v bazáre v novej ponuke z 20.1.vo Viedni,ale už je fuč (2990,-)

Citovat příspěvek

17:50:41 25.01.2012

Díky za odkaz na obrázky kolegy Luky!
Mám jeden rouhačský dotaz. Myslíš, že bys rozeznal pouhým okem od sebe dva obrázky pořízené, jeden s APO a druhý bez APO korekce objektivu? Jejich cena už ale k rozeznání určitě bude a to dost!
A nepíšu to proto, že ho nemám! Kdybych si mohl zvolit, určitě bych raději bral ten lepší! :-)

Ty ukázky od Luky ze Summicronu byly většinou při cloně 2. Je to pěkný!!!

Citovat příspěvek

17:27:38 25.01.2012

[ital]Máš (máte) nejakú vedomosť o tom APO objektíve? [/ital]

Myslis Summicron 90AA?

To je soucasne vyrabeny typ. Vlastni zkusenost nemam, mam ho uz sedmy mesic objednany. Je to objektiv celkem zajimave konstrukce - korekce je dosazena tim, ze pouzivaji dost exoticka skla s extremnimi psrametry, ale je v nem jen par elementu. V dusledku toho ma hutne barvy a celkem velky kontrast, podobne jako Zeiss 100 MP. APO udajne v tomto pripade znamena korekci lateralni chromaticke aberace, ale ne longitudinalni. Co jsem videl testy, tak celkove je ta korekce zjevne lepsi, nez treba u vyse uvedeneho Zeissu, ale trochu necekane Canon 70-200 IS II ma korekci lepsi, za cenu vyblitejsi kresby.

Kolega Luka z fredmiranda.com udelal stranku s ukazkama: http://peltarion.eu/img/m9/cron90aa.html

Citovat příspěvek

11:49:21 25.01.2012

Elmarit 90 mm, ten, který zrovna mám, je skutečně dobrej! Summarit by teoreticky lepší být měl! ( ale v čem? ). Už jenom proto, že je mladší! Vím, nemusí to být pravidlo, ale většinou to tak bývá! :-)

Děkuji ti za přání uzdravení! Už se to vylepšuje! :-) J.

Citovat příspěvek

11:38:24 25.01.2012

Josef,

brzo se uzdrav, abys mohl provětrávat foťáky :)

2,8/90mm byla, nebo možná stále je, nejlepší volba, pokud jde o ostrost. Píši "byla", protože neznám současný Summarit.

Citovat příspěvek

9:03:24 25.01.2012

Tak to nemám. Sám jsem koupil devadesátku "NE APO" ! Mám APO dva objektivy ( 35, 21mm ) a nemyslím si, že by finanční rozdíly ( APO/ bez APO ) odpovídaly výsledku.

Citovat příspěvek

8:57:24 25.01.2012

Josef,
ja ho mať nebudem (ten čínsky) a ten druhý (nemecký) je drahý..
K snímkam:
odclonený Elmarit na GF1 kreslí nádherne (tu)
..na f/11 to už zabíja difrakcia.
Prajem skoré vyzdravenie.

btw:
stále nemám jasno v tých "devadesátkách" - našiel som ešte 2/90 Summicron ale s predponou APO.
Tento je raz tak drahý ako obyčajný 2/90.
Máš (máte) nejakú vedomosť o tom APO objektíve?

Citovat příspěvek

20:26:42 24.01.2012

ce:
K tvému oznámení o Noctiluxu mám jen dvě poznámky

1, Přeju ti ho a těším se na první snímky
2. Asi se budeš muset smířit s tím, že ti ho budu závidět. :-)

Momentálně pendluju mezi posteli a stolem s počítačem. Občas si to ale zpestřím návštěvou špajzu. Napadla mě nějaká viroza. Ale nelenoším! Mazlím se s Elmaritem 90 mm. Nasadil jsem ho na GF1 a udělal z okna dva snímky. Jeden s clonou 11 a druhý na plné odclonění ( 2,8 )
Tady je výsledek, pochopitelně v plném rozlišení!
Těším se, že budu v této kombinaci tvořit skládané snímky, když budu chtít co největší rozlišení detailů. Takto se tento objektiv tváří, jako 180 mm. ( crop 2 ) Mějte se líbezně a odhánějte od sebe viry! Josef.

http://www.ulozisko.sk/obrazky/481728/P1080094_cl_2_8.jpg

Citovat příspěvek

18:05:41 24.01.2012

Josef,
budeme mať 50/0,95 Noctilux z Číny.Neveríš?
Pozri sem:

http://www.stevehuffphoto.com/2012/01/23/world-exclusive-1st-look-slr-magic-hyperprime-lm-50mm-t0-95-for-leica-m-mount/

Citovat příspěvek

13:50:45 22.01.2012

scala Napsal:
-------------------------------------------------------
> jive,
>
> fotka je milá, Tomio Okamura by měl radost
-------------------------------------------------------

Stále jsem přemýšlel, proč by měl mít zrovna T. Okamura radost a teď mně teprve došlo, že to jsou ty jeho slavné "zájezdy medvídků". :-) Dobrý! J.

Citovat příspěvek

11:09:10 22.01.2012

jive,

fotka je milá, Tomio Okamura by měl radost :)

Citovat příspěvek

Autor: bmx

20:15:13 21.01.2012

Josefe, jasne, moje taky jeste chodi, vzdyt je byla valecna korist :D

Citovat příspěvek

20:02:44 21.01.2012

Jindro, ty hodiny moje nejsou, ale ještě choději. Jsou po mým tchánovi a je mně líto je vyhodit. Ahoj. J.

Citovat příspěvek

Autor: bmx

19:20:40 21.01.2012

Josefe ahoj, koukam, ze moje Pobědy z r. asi 60, jsou ze stejne fabriky, jak ten Tvuj maslostroj... ;)

Citovat příspěvek

18:47:30 21.01.2012

Když je venku mizerně, co má člověk dělat, než si hrát! :-) Ahoj, J,

EXIF lže, data na obrázku platí!

Citovat příspěvek

17:07:55 21.01.2012

Kreslí ti to dobře! A ten Nokton máš z bazaru od Škody? 8 500.- Kč není zas tak málo, ale stále je to asi o 4 000.- Kč levnější, než novej.

Citovat příspěvek

Autor: Jive

17:04:38 21.01.2012

Josef: nedovolil bych si někoho balamutit :) je to fakt 1,4. Crop u A12 modulu je 1,5

Citovat příspěvek

16:09:50 21.01.2012

:-)
Už bych se znovu do toho dálkoměru nepouštěl! V amaterských podmínkách to je mnoho zbytečného cvakání závěrkou. Je to, jak se u nás říká, systém "pokus omyl" a stále dokola až se konečně trefíš. J.

Citovat příspěvek

15:56:06 21.01.2012

Josef,
chcel som mu to práveže zjednodušiť na základe jeho príspevku o 19:20hod. včera..
..vidíš vďaka tomu,že si mal rozhodený diaľkomer a vieš teraz ako na to,tak vieme na koho sa obrátiť,keď budeme mať problémy ;)

Citovat příspěvek

15:51:46 21.01.2012

ce:
To je vpořádku, ať si každý zvolí to, co mu lépe vyhovuje, já jen že Laudan z toho mohl být trochu zmaten.
Mě vyškolila M8, která měla dálkoměr pěkně rozházenej a já byl postaven před problém ho nějak nastavit. Tady jsem potom neměl jinou volbu, než použít tuto metodu, která mě nakonec i pomohla dálkoměr dát do latě. Měj se! J. :-)

Citovat příspěvek

15:47:08 21.01.2012

O urážení nemůže být snad ani řeč! :-)
A za ty ukázku osobně děkuji! Jestli to bylo skutečně na plnou ďurku, tak je to vynikající. A jestli tomu dobře rozumím, tak máš adapter A 12 s Leica M modulem a na něm ten Nokton 40 mm. Nechci to hledat, jaký je tady v ty kombinaci crop? Děkuji, J.

Citovat příspěvek

15:45:58 21.01.2012

Jive,
pekné :)
Josef,
ja samozrejme viem,že metóda,ktorú si popísal je presnejšia,ale sám to nerobím.Skúšal som to raz a šmitec.
Dnes ak mám nové sklo,robím skúšku na visiace lanko zo stropu na najkratšiu vzdialenosť a odclonený objektív - ostré,neostré šmitec.Našťastie zatiaľ ťuk,ťuk ani raz som neriešil že by mi nesedel s diaľkomerom.
:)

Citovat příspěvek

15:34:28 21.01.2012

ještě výřez 100%

Citovat příspěvek

15:33:30 21.01.2012

Zdravím všechny Leicaře. Doufám, že se neurazíte, když sem vložím foto z Ricohu, ale na ukázku foto z Noktonu 40/1,4 na f1,4

Citovat příspěvek

Strana výpisu

... 28 ...

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: