Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

specializovaná prodejna digitálních fotoaparátů

Canon EOS 600D
+ 18 - 135 mm IS

19 790 Kč s DPH
+ dárky za téměř 4000 Kč!

Canon EOS 7D tělo
35 990 Kč s DPH
+ software Adobe v ceně 4490 Kč
+ grip v ceně 2190 Kč!

WWW.AARON.CZ
WWW.AARONLAB.CZ

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

FOMEI, a.s.

Kde se 18. a 19. června 2013 uskuteční TISKOVÉ DNY FOMEI?

V dnešní soutěži hrajeme o:

ILFORD GALERIE Premium Lustre 270 gsm 10 × 15 cm/3× 50+50

Leica 3. pokračování

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

Re: Leica 3. pokračování

Autor: josef38

13:45:08 21.01.2012

Ale jo. Všeobecně jsou erkové objektivy levnější, než emkové. Ale uznávám, že cena není vysoká!
Ale zrovnatak koupíš dobrého Nikona. Třeba FM 2, kterému bych asi dal přednost. J.

Citovat příspěvek

Autor: alienated

13:40:26 21.01.2012

josef: n favorit asi ne, ale za tu cenu, i za ten objektiv...

Citovat příspěvek

13:37:47 21.01.2012

alienated:
Je hezká, ale osobně bych asi erkovou řadu Leicy za svého favorita nezvolil. Měj se, J.

Citovat příspěvek

Autor: alienated

13:08:29 21.01.2012

no být v praze a nemít co na práci, snad bych se šel i podívat:)

http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=185389

Citovat příspěvek

9:56:52 21.01.2012

Oprava:

.....objektiv jiné značky, tak člověk má pocit, jak je ten objektiv vzhledem k lejkovým sklům levný!!

Citovat příspěvek

8:09:57 21.01.2012

>>Mam pocit, ze cena novych ctyticitek musi byt velice podobna te cene z bazaru<<

Ano, ano. Také jsem k tomu názoru došel. Stačí si vyběhnout do prvního patra a podívat se na nové objektivy.
To je holt ta psychologie nabídky. Když pan Vajnar vrazí do lejkové vitriny objektiv jiné značky, tak má pocit, jak je ten objektiv vzhledem k lejkovým sklům levný!! :-) J.

Citovat příspěvek

Autor: m.e.

3:05:31 21.01.2012

[ital]Měl bych o něj zájem, kdybych neměl SUMMICRON 35 ASPH. A docela dost! To jedno clonové číslo navíc není na škodu nikdy. Už jenom kvůli práci s hloubkou ostrosti. S tím rámečkem máš pravdu, ale vzhledem k tomu, že rámeček ukazuje o trochu menší pole, než je zobrazeno objektivem, tak by se s tím úplným nesouhlasem rámečku člověk mohl smířit. Musel by s tím ale počítat. [/ital]

Mimochodem, Cosina dela jeste v podstate uplne stejnou petatricitku. Dokonce taky ve variante s jednoduchymi a normalnimi antireflexnimi vrstvami. Mam pocit, ze cena novych ctyticitek musi byt velice podobna te cene z bazaru. Aspon soude podle tohoto obchodu:

https://rangefinder.camtecphoto.com/shop.php?CUR=1&IDC=3&ENC=0&IDSC=16

Citovat příspěvek

1:37:34 21.01.2012

ce:
Ohledně zkoušení přesnosti nastavení dálkoměru tě musím trochu poopravit i když máš v podstatě pravdu. :-)
Bylo by skoro jedno, jestli tuto zkoušku provedeš na rovině nakloněné vertkálně, nebo horizontálně, jek doporučuješ na Laudanově vláknu. Výsledek bude pokaždé stejný. Až na jednu věc, která je ale pro tuto práci podstatná!!

Když si namaluješ na papír svislou čáru a papír sklopíš vertkálně ( spodním koncem blíž k tobě a horním dále od tebe ) a tuto čáru pozoruješ okulárem dálkoměrného aparátu situovaného na ležato!!, tak tuto čáru vidíš zásluhou paralaxy obou okének, jako dvě čáry, které se kříží v jednom bodě. A ten bod je právě ten pomyslný bod, kam máš zaostřeno!!!
A to je právě rozdíl v obou způsobech naklonění roviny s novinama. U horizontálního naklonění roviny tento bod zaostření takto přesně nenajdeš protože čáru neuvidíš dvojatě. To bys musel ostřit fotoaparátem na výšku a to by bylo trochu nepohodlný,

A když si na tomto novinovém papíru ještě navíc podtrhneš jednu řádku v textu, tak tuto řádku jednoduše nastavíš tam, kde se ti tyto jakoby dvě čáry kříží. Nic přesnějšího pro amatérské odzkoušené dálkoměru a jeho přesného nastavení neexistuje. Takže Laudan měl vpodstatě pravdu.

Promiň za tak dlouhý příspěvek k tomtuto jednoduchému tematu, ale stručněji bych to asi nepopsal, když chci aby můj popis vyzněl jednoznačně. :-) Měj se a dobrou noc! Josef.

Citovat příspěvek

Autor: ce

21:23:14 20.01.2012

Josef,
díky,
a rozhodni sa správne - vlastne ani nemusíš 35/2 ASPH. je super sklo - ale oni nás neustále "šimraj" a pokúšajú a skúšajú - len odolať to je zložité ...ako ženy :D :) ;)

Citovat příspěvek

21:19:04 20.01.2012

ce:
Přesně, jak píšeš v poslední větě!
Měl bych o něj zájem, kdybych neměl SUMMICRON 35 ASPH. A docela dost! To jedno clonové číslo navíc není na škodu nikdy. Už jenom kvůli práci s hloubkou ostrosti. S tím rámečkem máš pravdu, ale vzhledem k tomu, že rámeček ukazuje o trochu menší pole, než je zobrazeno objektivem, tak by se s tím úplným nesouhlasem rámečku člověk mohl smířit. Musel by s tím ale počítat. Tvé poslední fotky (tu), i u sousedů! Měj se, J.

Citovat příspěvek

21:09:29 20.01.2012

Josef,
aký je Tvoj záujem na tom Noktone...jednak je to 40ka - rámčeky nesedia s Leicou--opticky s čím to chceš zrovnať od Lejky?
Chápem to ako veľmi slušnú náhradu summaritu,summicronu,summiluxu 50..inak neviem čo vlastne tým chceš vyjadriť - nejak som to nepojal. :)
..ale ak tým chceš povedať že je to maličké,schopné a nenáročné finančne (vzhľadom na Lejku) tak to jo môže byť (tu)

Citovat příspěvek

21:06:28 20.01.2012

Pisou tam M, tak to asi bude ten MC. Dik!

Citovat příspěvek

20:21:01 20.01.2012

Tady je, nic se tam ale nepíše.

http://www.fotoskoda.cz/ebazar/b960021229-cz-voigtlander-nokton-clasic-4014-m

Citovat příspěvek

20:15:46 20.01.2012

Bohužel nevím. Ale zkus se mrknout na Škodovy stránky na bazar. Možná už tam bude. Vím jen tolik, že byl jak novej!

Citovat příspěvek

17:24:03 20.01.2012

Ty Noktony se delaji myslim dva, MC a SC, lisici se antireflexnimi vrstvami. Nevis, ktery to je? Zajimalo by me, jak vypadaji fotky z toho SC.

Citovat příspěvek

12:55:29 20.01.2012

A ještě zkouška NOKTONu ve spolupráci s dálkoměrem, mojí M9.
Na EXIF nehleďte, zapomněl jsem přepnout značku objektivu a objektiv není pochopitelně kódovaný! Voigtländer si na takové "pitomůstky" nehraje! Ostřeno na cenovku s plným odcloněním ( 1,4 ) :-)

http://www.ulozisko.sk/obrazky/479992/NOKTON_zkouska_s_dalkomerem_M9_n__plne_odcloneni.jpg

Citovat příspěvek

12:38:15 20.01.2012

Ahoj přátelé!
U Škody v bazaru mají NOKTON 40/ 1,4. ( Voigtländer) Je v perfektním stavu a za 8 500.- Kč. Není to komisní prodej a jsou ochotni asi 200.- Kč slevit. Měl jsem ho v ruce i na foťáku, předkládám dvě fotky. Jedna je z něj, při plném odclobnění. Ahoj Josef.

http://www.ulozisko.sk/obrazky/479981/NOKTON_40_mm.jpg
http://www.ulozisko.sk/obrazky/479982/SUMMICRON_35mm.jpg

Teď nestíhám číst příspěvky, ale ani moc fotit. Ale myslím na vás!! :-) :-) Mějte se, Josef.

Citovat příspěvek

Autor: homeeer

15:32:02 19.01.2012

Ty brontosauři mě pobavili :-)

Citovat příspěvek

Autor: taurus81

1:08:27 19.01.2012

Naša vyžla ešte brontosaurov (zatiaľ) neloví :)

Citovat příspěvek

22:34:50 17.01.2012

Šaryk a jeho kost (M8.2 + Summarit-M 90 mm):

http://homeeer.wz.cz/leica/L1034021.jpg

Citovat příspěvek

Autor: scala

21:25:44 17.01.2012

luper:

;) ;) ;)
------------------

homeeer:

díky za doplňující informace. S LFI jsi udělal dobře.
--------------------

ce:

L1000681bw.jpg (426kB) Jo, tak tahle fotka je fakt parádní (tu). Má nejenom skvělou kompozici, ale i to něco, co mají fotky, na které se nezapomíná. To je opravdu mistrovská fotka. Klobouk dolů!

L1000676.jpg (551kB) I tahle fotka je zajímavá, ale něco podobného může udělat každý nadanější fotograf.
-------------------

Citovat příspěvek

17:39:20 17.01.2012

Ahoj vespolek!
Slíbil jsem kontakt na opravu fotopřístrojů Leica. Není to asi to pravé, ale třeba by tento kontakt v nouzi někomu pomoct mohl. Hovořil jsem se zástupcem ( majitelem ? ) firmy a sdělil mně, že veškeré opravy jsou schopny provést, ovšem s jedním zádrhelem. Jen mechanické problémy těchto přístrojů. To znamená až do M6 včetně. Tak kdyby někdo sehnal něco jiného, dejte prosím vědět. Optám se ještě u Škody, až k němu půjdu. Doufám, že touto mou iniciativou si nepřivolám nějakou závadu na své M9, kterou bych potom nusel skutečně řešit! :-) J.

http://photohelp.cz/service/

Citovat příspěvek

23:42:37 16.01.2012

scala:

Je to přesně tak, jak píšeš. Nebýt toho, že jsem se bál jí vyfotit zepředu, tak bych tam neměl tu dvojici a to by byla docela škoda.

A díky za komentář k další dvojici fotek. Sám nejsem schopný vybrat z těch dvou tu lepší. Ukazoval jsem je kamarádům i kolegům v práci a všem se víc líbí ta varianta s letadlem. Ale když jsem ty dvě fotky nahrál na LFI Gallery do M8 MASTER SHOTS, tak mi z nich vybrali právě tu bez letadla. Proto jsem rád za Tvůj komentář.

http://gallery.lfi-online.de/gallery/thumbnails.php?album=lastup&cat=-2775

Jinak ten kouř v pravé části fotografie byl způsobený požárem. Fotil jsem to totiž teď v září na Sicílii, kde jsem 14 dnů cestoval po ostrově, a tam bylo takové sucho, že jsem každý den viděl minimálně jeden požár. A i ve chvíli, kdy jsem fotil tyto dvě fotky, hořelo vpravo a současně i pár kilometrů za mými zády. To žluté letadlo letělo asi nabrat vodu na hašení jednoho z těch požárů.

Citovat příspěvek

20:15:16 16.01.2012

..a jednu vo farbe..

Citovat příspěvek

20:13:00 16.01.2012

..ano,
tá s dievčinou je skvelá.
(tu)

scala,
vďaka za kritiku.
Pridám jednu :)

Citovat příspěvek

Autor: luper

19:37:02 16.01.2012

Scala vedel som, že tým machrom myslíš mňa a tiež som predpokladal, že použiješ aj to porekadlo o trafenej husi. Musím Ťa však sklamať aj napriek tomu, že spomínanú metódu používali aj tak slávni fotografi, ja nie som na takéto praktiky odkázaný. Fotografia ma neživí, fotím len pre radosť a hlavne čo chcem, kde chcem a kedy chcem.
Maj sa pekne a ďakujem za hodnotenie. Dúfam, že som Ťa nesklamal.
Ľ.

Citovat příspěvek

19:33:55 16.01.2012

Poslechl jsem lupera a zavítal na DF. Luper se tam ptá: "či farba alebo ČB v street fotografii", a přiložil dvě verze jedné fotky.

Myslím si, že pokud barva není pro snímek důležitá, tak je pro něj i zbytečná. Z toho by se asi mělo vždy vycházet. A je úplně jedno, zda jde o street fotky nebo třeba o zátiší.

Konkrétně na luperově fotce "mládeže" pomáhá barva k její lepší čitelnosti. V černobílé verzi totiž např. ne tak dobře vynikne obličejová část profilu první holky vlevo, protože je rušena poměrně ostrým pozadím. Na barevné fotce jsou pleťovka i listí barevně zcela odlišné a profil je tak čitelnější. To samé platí i pro obličeje zamilované dvojice. Alespoň tak to vidím já :)

Mějte se

Citovat příspěvek

19:02:52 16.01.2012

Josef:

pokud tvůj známý něco sehnal a podaří se ti zjistit co, tak se tady tím pochlub. Mohlo by to totiž ostatní majitele leiky zajímat :)
Jen tak mimochodem, co měl s tou M8?

Vynechání podmětu není chyba. Setkáš se s tím v hovorové němčině. Ferdl ti ti potvrdí :)

Kamarád, který žil přes 20 let v USA a Kanadě mi zase "prozradil", že se v angličtině občas setkal s dvojím záporem. To je něco, co je podle učebnic nepřípustné. Ostatně ani němčina nepoužívá ve větě dva zápory (Da ist niemand).
------------------------------

homeeer:

dobře jsi udělal, protože jsi tam tak dostal tu dvojici jdoucí v protisměru. A ta je pro snímek hrozně důležitá.

perfektní je i snímek nebe moře pláž (tu). Pro skalní leikaře možná moc výtvarně pojatý, ale jen ať si na tyto záběry zvykají. Až v budoucnu zmizí z leiek dálkoměr a bude v nich jen elektronický hledáček a líný AF, tak přestanou fotit momentky a začnou dělat podobný věci ;) ;) ;)

ten druhý snímek (s letadlem) už je podle mne rozbitý. Využil jsi výtvarné prvky z 1. snímku a potom jsi tam zachytil letadlo. Myslím, že to způsobuje způsobuje myšlenkový chaos. Je to ale jen moje mínění.
--------------------------

luper:

no, konečně se mně tě sem podařilo přilákat :). Vidím, že rčení o potrefené huse zafungovalo ;) :)

S tím aranžováním jsem to ale nemyslel zle. Pokud je výsledkem zajímavý snímek, tak proč ne. Dělali to i velcí mistři fotografie. Třeba Robert Capa (Španělský loajalista) či Robert Doisneau (Polibek před radnicí).

Obě tvoje nové fotky jsou hezké. Ovšem ta s tou zvědavou dívkou je (tu)

Citovat příspěvek

17:36:32 16.01.2012

Pre tých, ktorí chcú vidieť niečo vo farbe, pozrite sa na DF.
Majte sa pekne.
Ľ.

Citovat příspěvek

16:51:12 16.01.2012

Josef prepáč Teba sa to netýka, myslím tú poznámku k registrácii na DF.
Tak ti posielam pre potešenie aspoň jednu kočku.
Ľ.

Citovat příspěvek

Strana výpisu

... 29 ...

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: