Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Samsung NX11 v testu

9. srpna 2011, 00.00 | Nástupce modelu NX10 jsem vyzkoušel s novým kitovým objektivem Samsung 18–55 mm 1:3,5–5,6 II OIS i-Function. NX11 se od NX10 liší přímou podporou „i-funkce“, kterou jsme si představili už v recenzi kompaktu NX100, a nepatrně přepracovaným úchopovým madlem.

 

 

 

Sony Cyber-shot DSC-W570

4. srpna 2011, 02.00 | Nový model v řadě W, jeden z 11 kompaktů Cyber-shot určených pro letošní jaro a léto. Je to stylový ultrakompakt s kovovým tělem nabízený v černém, „stříbrném“, „zlatém“, růžovém a fialovém barevném provedení, který si může najít místo v leckteré dámské kabelce. Je vybavený CCD snímačem s rozlišením 16 megapixelů a pětinásobným optickým zoomem, který začíná u ohniska 25 mm (po přepočtu na 35mm formát).

 

 

 

Fotopláštěnka Somikon NC-1295

28. července 2011, 00.00 | Pláštěnka na fotoaparát, hlavně zrcadlovku, ale případně i kompakt s ultrazoomem a aktivními sáňkami pro externí blesk. Je praktická, pokud potřebujete, anebo chcete fotografovat nebo natáčet video i za deště, kupříkladu patříte-li mezi „lovce blesků“ a jiných efektních přírodních úkazů, anebo chcete být na svých fotografických cestách připraveni na všechny povětrnostní situace a fotografovat i v náročných podmínkách bez obav o svůj fotoaparát a objektiv.

 

 

 

Tokina AT-X 16–28 mm 1:2,8 Pro FX

26. července 2011, 00.00 | Vyzkoušel jsem první z nové generace objektivů značky Tokina, které jsou konstruované pro použití na profesionálních digitálních zrcadlovkách s obrazovým snímačem, který odpovídá formátu kinofilmu 24 × 35 mm, jako jsou přístroje Canon EOS 5D Mark II, Nikon D700 a Nikon D3x. Samozřejmě ale výborně poslouží i v kombinaci s fotoaparáty se snímači formátu APS. Pro test jsem použil osvědčený model Canon EOS 40D.

 

 

 

HP LaserJet Pro 100 color MFP M175nw

19. července 2011, 00.00 | Společnost Hewlett-Packard nově nabízí nejmenší model multifunkčního zařízení s barevnou laserovou tiskárnou – má rozměry 441 × 421 × 338 mm (šířka, hloubka, výška). Kromě tisku umožňuje černobílé i barevné kopírování a skenování. Je primárně určen pro malé a středně velké firmy, kterým nabízí vyšší efektivitu a produktivitu tisku díky úspoře času a nákladů.

 

 

 

Canon EOS 1100D v testu

18. července 2011, 02.00 | Lehkou kompaktní zrcadlovku vstupní úrovně z dílny Canon jsem zkoušel s novým základním setovým objektivem EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS II se systémem optické stabilizace obrazu. Ke třem největším přednostem tohoto cenově dostupného fotoaparátu patří jeho příslušnost k modulárnímu systému EOS se širokou nabídkou objektivů a příslušenství, využití moderních systémů, snadná použitelnost a dobrá kvalita obrazu.

 

 

 

Varta Power LCD Plug Charger

13. července 2011, 00.00 | Nabíječku jsme si představili jako novinku. Poté jsme ji získali k vyzkoušení a přinášíme vám tedy praktické zkušenosti plus několik doplňujících informací a tipů.

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM na těle EOS-1Ds Mark III

11. července 2011, 00.00 | Plním slib, že po základní recenzi objektivu, pro kterou jsem použil tělo EOS 40D s desetimegapixelovým čipem formátu APS-C, připravím ještě rozšiřující pojednání s výběrem fotografií, pořízených tímto telezoomem v kombinaci s plnoformátovou zrcadlovkou.

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-TZ20 – na cesty s GPS

24. června 2011, 00.00 | Univerzálně použitelný kompakt z populární řady Lumix TZ ideální na cesty, výlety a dovolené nabízí 16× optický zoom Leica, který začíná u širokoúhlého ohniska, snímač CMOS s rozlišením 14 megapixelů, velký a kvalitní dotykový displej, umožňuje snímat ve 3D režimu a má zabudovaný modul GPS pro záznam zeměpisných údajů k pořizovaným snímkům.

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM v testu

22. června 2011, 02.00 | V loňském roce představený vylepšený model oblíbeného teleobjektivu se zoomem má robustní, ještě více odolné provedení, efektivnější systém optické stabilizace obrazu, ale hlavně novou optickou konstrukci s jedním fluoritovým členem a pěti z UD skla pro lepší kvalitu obrazu i s ohledem na vývoj zrcadlovek, ať už s plnoformátovým čipem, tedy odpovídajícím velikosti políčka kinofilmu, anebo se snímačem formátu APS-C/APS-H.

 

 

 

Strana výpisu

... 15 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: