Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Panasonic Lumix G Vario 7–14 mm 1:4 Aspherical

12. května 2011, 00.00 | Kompaktní, lehký, snadno přenosný, ale hlavně výrazně širokoúhlý výměnný zoomobjektiv standardu Micro 4/3 se světelností F4,0 u všech ohniskových vzdáleností. V základní poloze odpovídá šíří obrazového úhlu objektivu typu rybí oko. A zajímavě širokoúhlý zůstává i po přepočtu na 35mm formát: odpovídá rozsahu 14–28 mm.

 

 

 

Canon EOS 600D – test a recenze

11. května 2011, 00.00 | Canon svůj model EOS 600D představil rok a den po EOS 550D, který ovšem na trhu nenahradil, ale doplnil. Stejně jako předchůdce má 18Mpx senzor, ale navíc výklopný a otočný displej jako nejnovější model z vyšší řady – EOS 60D. Kompaktní 600D nabízí velký výběr režimů fotografování od ručního nastavení až po inteligentní automatiku, možnost pořizovat Full-HD video, ale také třeba bezdrátově ovládat blesky.

 

 

 

Sony Cyber-shot DSC-H70

5. května 2011, 00.00 | Tento nevelký, přesto vcelku robustní kompaktní fotoaparát řady Cyber-shot H patřil k první vlně fotoaparátů, představených letos v lednu. Je vybaven 16Mpx snímačem CCD, poměrně široce použitelným 10× optickým zoomem, 3“ displejem a nabízí dobrý výběr funkcí, režimů a programů včetně záznamu HD videa a Sweep Panorama. Nechybí inteligentní automatika, ale ani režim s ručním nastavením expozice.

 

 

 

Olympus XZ-1

28. dubna 2011, 00.00 | Malý, ale výkonný fotoaparát – první kompakt s kvalitním pankratickým objektivem i.Zuiko Digital. Má příjemné, snadné a nápadité ovládání, využívající otočný prstenec na objímce objektivu a zadní multifunkční volič s otočným kroužkem, velkou OLED obrazovku, aktivní sáňky pro externí blesky a další příslušenství a je celkově výborně vybaven.

 

 

 

Nikon Coolpix S1100pj s projektorem

21. dubna 2011, 00.00 | Druhý Coolpix s vestavěným LED projektorem (označení „pj" znamená projektor). Oproti předchozímu modelu má zajímavě pozměněný design. Jeho pevné kompaktní tělo s krytem z hliníkové slitiny zaujme opakujícím se motivem kruhu, a to u objektivu, projektoru, zaostřování promítaného obrazu, spoušti s integrovaným prstencem ovladače zoomu. Fotoaparát i projektor mají také vyšší výkon, k dispozici je nový, větší a dotykový displej a řada praktických i hravých funkcí.

 

 

 

Praktické zkušenosti: Canon EF 70–300 mm L IS USM

19. dubna 2011, 00.00 | Novinka z loňského podzimu, objektiv Canon EF 70–300 1:4–5,6 L IS USM, zamotala hlavu nejednomu fotografovi. Podle výrobce vyplňuje prostor mezi profesionální řadou f/2,8 objektivů a levnými plastvými zoomy. Jaká je realita a komu tento objektiv opravdu dokáže udělat radost?

 

 

 

FOMEI Panther Mini 600

18. dubna 2011, 02.00 | Na rozdíl od „univerzálního bateriového generátoru“ Panther 1500, který je přísně řečeno měničem napětí, nicméně přesto kompaktním zdrojem energie, je Panther 600 Mini skutečný bateriový generátor, byť velmi kompaktní. V boxu generátoru je kompletní elektronika včetně kondenzátorů. A je dodáván v setu se zábleskovou hlavou, ve které už je jen výbojka a pilotní žárovka.

 

 

 

Čtrnáctipalcový tablet Acer Iconia

13. dubna 2011, 00.00 | Hledáte-li inovativní řešení osobního počítače, je tento touchbook jednou z možností. Nabízí dva vícedotykové displeje s celoplošným ovládáním všemi prsty, lepší interakci i možnosti sledování obsahu a univerzální využití.

 

 

 

FOMEI Panther Power Pack 1500

11. dubna 2011, 00.00 | FOMEI nabízí dvě novinky v oblasti fotografického osvětlení, které jsme mohli vyzkoušet. Jednak tento bateriový generátor, který si představíme jako první, a pak set kompaktního bateriového generátoru a jednoho světla s drobným příslušenstvím Panther Mini 600. Panther Power Pack 1500 je zajímavé profesionální fotografické příslušenství, použitelné ve fotoateliéru i mimo něj.

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-GH2 – foto-videoaparát

4. dubna 2011, 00.00 | Nejnovější model v nabídce foto-videoaparátů založených na standardu Lumix G Micro a digitálním 4/3 systému. Představuje jeden z nejpružnějších vícefunkčních přístrojů pro pořizování fotografií a videonahrávak ve vysokém rozlišení na trhu. Při svém představení na výstavě Photokina 2010 zaujal mimo jiné tím, že jako první Lumix G/GH umožnil použití 3D objektivu a snímání fotografií a videoklipů s prostorovým efektem.

 

 

 

Strana výpisu

... 17 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: