Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Datacolor SpyderLensCal

1. dubna 2011, 12.00 | Kalibrační nástroj pro pohotovou a poměrně přesnou kontrolu a kalibraci systému automatického zaostřování u vybraných digitálních zrcadlovek a výměnných objektivů. Umožňuje ověřit přesnost ostření používaných kombinací těl a objektivů a podle potřeby tento podstatný parametr optimalizovat.

 

 

 

Lexmark S815 Genesis: nový koncept tiskárny v praxi

31. března 2011, 00.00 | Společnost Lexmark nedávno uvedla zcela nový koncept inkoustových tiskáren. Lexmark S815 Genesis představuje inkjetovou multifunkci, která svým potenciálním uživatelům nabídne dobrý poměr rychlosti a kvality, inovativně řešený skener nebo elegantní design. Pomyslnou třešničkou na dortu je velice příjemné ovládání – jak pomocí dotykového panelu, tak inteligentní řešení SmartSolutions. A jak obstála S815 v našem redakčním testu?

 

 

 

Objektiv Sigma 500 mm 1:4.5 APO EX DG v praxi

30. března 2011, 00.00 | Objektivy s ohniskem delším než tři sta milimetrů patří mezi speciální techniku, se kterou se nepotká úplně každý fotograf. Díky naší cestě za raketoplánem Discovery jsme měli možnost delší dobu testovat jednu z nejdostupnějších pevných pětistovek a zde jsou naše zkušenosti.

 

 

 

Jak Sony zachránila systém NEX

29. března 2011, 00.00 | V podstatě všechny recenze kompaktního fotoaparátu Sony Alfa NEX-5 na jedné straně chválí podařený systém, malé rozměry, svižné reakce a vysokou kvalitu snímků, a to i v přímém srovnání s nejbližšími konkurenty ve třídě a zejména za nízké hladiny osvětlení. Jedním dechem ale kritizují divnou logiku a zdlouhavost pokročilejšího ovládání. Je tedy vše ztraceno a musíme čekat na další vývoj a nové přístroje? Rozhodně NE!

 

 

 

Datacolor SpyderCheckr

24. března 2011, 00.00 | Praktická pomůcka pro náročné a profesionální fotografy – tabulky s kalibračními terči a softwarová aplikace pro barevnou kalibraci fotoaparátů. Zaznamenává barevné vzorky, reprodukuje známé barevné vzorky a pomáhá udržet konzistentní barevné podání za různých světelných podmínek. Pomáhá i přesně vyvážit bílou, a tedy docílit celkově správné reprodukce barev.

 

 

 

Sony E 3,5–5,6/18–55 OSS

23. března 2011, 00.00 | Druhý výměnný objektiv mikrosystému Sony E 18–55 mm 1:3,5–5,6 OSS je kompaktní setový pankratický objektiv s trojnásobným přiblížením a se systémem optické stabilizace obrazu – Optical SteadyShot s aktivním režimem v širokém úhlu pro větší účinnost stabilizace.

 

 

 

Sony E 16 mm 1:2,8

17. března 2011, 00.00 | První ze dvou výměnných objektivů mikrosystému Sony E, které jsou optimalizované pro hybridní kompaktní fotoaparáty Alfa NEX vybavené obrazovými snímači formátu APS-C. Oba objektivy na první pohled zaujmou luxusním vzhledem a spolu s těly NEX a příslušenstvím, jako je externí miniblesk, externí elektronický hledáček nebo externí mikrofon tvoří stylový, kompaktní a snadno přenosný fotografický systém.

 

 

 

Panasonic Lumix G FishEye 3,5/8

9. března 2011, 00.00 | Panasonic Lumix G FishEye 8 mm 1:3,5 je lehký, kompaktní výměnný objektiv systému Lumix G Micro, nebo chcete-li standardu mikro 4/3 – každopádně i díky tomu se v srpnu 2010, kdy byl uveden na trh, stal nejmenším a nejlehčím výměnným „rybím okem“ na světě.

 

 

 

Nikon AF-S Nikkor 3,5–5,6/28–300G ED VR

3. března 2011, 00.00 | Pankratický objektiv Nikon AF-S Nikkor 28–300 mm 1:3,5–5,6G ED VR nabídl zcela nový rozsah ohniskových vzdáleností v řadě objektivů Nikkor. Jako 10,7× zoom umožňuje široké využití, je vybaven efektivním systémem optické stabilizace obrazu – redukce vibrací VR II a přesným, rychlým a tichým systémem automatického zaostřování.

 

 

 

Canon PowerShot S95 – test a recenze

1. března 2011, 00.00 | Vylepšená verze nápaditě řešeného a výkonného kompaktu kapesní velikosti. Výrobce zachoval vše, co se osvědčilo u modelu S90, a zlepšil především ovladatelnost – S95 má vyšší míru ručního ovládání. Změna je také u natáčení videoklipů, které je možno pořizovat v HD kvalitě. K dispozici je systém HS a bez zajímavosti není ani fakt, že tento přístroj byl jako první kompakt Canon vybaven hybridní technologií optické stabilizace obrazu.

 

 

 

Strana výpisu

... 18 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: