Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Nikon Coolpix P7000 – test a recenze

25. února 2011, 00.00 | Špičkový, důmyslně řešený kompaktní fotoaparát s kvalitním ultrazoomem a se širokým výběrem režimů fotografování včetně pohodlného plně automatického na jedné straně a s ručním ovládáním na straně druhé. Nabízí řadu praktických i hravých funkcí, spolehlivé základní systémy, rychlou reakci, a umožňuje pořizovat stereofonní videoklipy ve vysokém rozlišení.

 

 

 

Canon PowerShot G12 – test a recenze

17. února 2011, 00.30 | Robustní 10megapixelový kompakt s designem, který připomíná klasické fotoaparáty s dálkoměrným hledáčkem – v současné době nejvyšší vývojový stupeň úspěšné a populární řady G. Jako první model řady G umožnil natáčení videoklipů ve vysokém rozlišení – HD/720p. Díky příjemnému ovládání a široké nabídce režimů a funkcí poslouží širšímu okruhu uživatelů včetně méně zkušených fotografů i úplných začátečníků.

 

 

 

Tamron SP AF 4–5,6/70–300 Di VC USD

15. února 2011, 00.00 | Dlouhoohniskový pankratický objektiv určený pro digitální zrcadlovky vybavené obrazovým snímačem plnoformátovým i formátu APS-H a APS-C. Nabízí kvalitní optickou konstrukci, novou technologii pohonu systému automatického zaostřování a v provedení pro zrcadlovky Canon a Nikon disponuje systémem optické stabilizace obrazu. A zaujme i precizním dílenským zpracováním a příznivou prodejní cenou.

 

 

 

EIZO CG303W, na hranici možného

3. února 2011, 10.00 | EIZO je ikonou grafických monitorů a otestovat monitor, který patří mezi to naprosto nejlepší, co vůbec tato značka poskytuje, je svým způsobem výjimečná zkušenost. 30-palcový panel vyniká snad vším, čím může. Je technologickým vrcholem. Co na tyto možnosti reálný uživatel?

 

 

 

Nikon D3100 – test a recenze

25. ledna 2011, 00.00 | Příjemně použitelná, cenově dostupná kompaktní digitální zrcadlovka s menu a vylepšeným výukovým Průvodcem i v češtině. Oproti modelu D3000 má nový 14-megapixelový obrazový snímač, nový, výkonnější procesor Expeed 2, a umožňuje snímat ozvučené video v „plném vysokém rozlišení“.

 

 

 

Představujeme fotobatoh Vanguard SkyBorne 48

25. ledna 2011, 00.00 | Tento nový model je zástupce nejnovější série profesionálních fotobatohů Vanguard. Mohli jsme ho vyzkoušet a podrobně "prozkoumat" a připravili jsme pro vás představení formou komentovaných fotografií podle známé pravdy, že „jeden obrázek často řekne více než tisíc slov“.

 

 

 

Sony Alfa 33: nový koncept zrcadlovky v praxi

20. ledna 2011, 00.00 | Zrcadlovka Sony Alfa 33 se zcela novým konceptem disponuje „pevným“ zrcátkem, které umožňuje fázové ostření v průběhu samotné expozice a z toho pramenící další výhody - například rychlé sekvenční snímání. Vedle toho novinka nabídne i několik dalších inovativních funkcí, které se budou v terénu velice hodit. A jak Alfa 33 obstála v případě kvality fotografií? Toto a mnohem více se dozvíte v následujícím redakčním testu.

 

 

 

Canon PowerShot SX30 IS s 35-násobným zoomem

18. ledna 2011, 00.00 | Výkonný a univerzálně použitelný kompakt, a to hlavně díky objektivu s extrémním 35-násobným optickým zoomem, který odpovídá rozsahu 24–840 mm u 35mm formátu. Má elektronický hledáček, výklopný a otočný displej a umožňuje i plně ruční ovládání, byť v poměrně úzce vymezených limitech.

 

 

 

Samsung NX100 se zoomem 20–50 mm

13. ledna 2011, 00.00 | V nabídce kompaktních fotoaparátů s výměnnými objektivy na sebe upoutal pozornost především díky novým objektivům s tlačítkem „i-Function". Jak sestava tělo-objektiv spolupracuje, jsem vyzkoušel na prvním dostupném kitu – se základním zoomem ED 20–50 mm 1:3,5–5,6.

 

 

 

Nikon D7000 – uživatelský test a recenze

6. ledna 2011, 00.00 | Každá osvědčená typová řada jednou končí. Pokud existují výjimky, pak jen potvrzují toto pravidlo – a najdete je i mimo oblast foto-video. Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D7000 pro náročné fotografické nadšence je právě jedním takovým přelomovým typem.

 

 

 

Strana výpisu

... 19 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: