Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Test: Jak rychle dostat fotografie do počítače?

29. prosince 2010, 00.00 | Velikost fotografií i kapacita paměťových karet rostou závratnou rychlostí a s tím se zvětšuje i problém, jak rychle přenést fotografie z karty do počítače. Otestovali jsme pětici paměťových karet a trojici čteček, abychom ověřili, která kombinace přináší nejrychlejší přenos.

 

 

 

Transcend SDHC 32GB: rychlá/velkokapacitní karta pod drobnohledem

28. prosince 2010, 00.00 | Společnost Transcend uvedla na trh vysokokapacitní paměťové karty, které jsou určeny pro fotografy i nadšené kameramany. Jedná se o karty SDHC 32 GB Class 10 a Class 4. Do redakce nám dorazil jeden vzorek - konkrétně "rychlejší" verze Transcend 32GB class 10. Jak obstála v našem redakčním mini-testu?

 

 

 

Osahali jsme si stylové kompakty Casio EX-Z800 a EX-S200

21. prosince 2010, 00.00 | Měli jsme možnost si vyzkoušet nejnovější kompaktní fotoaparáty EX-Z800 a EX-S200, které by mohly zaujmout především nenáročné uživatele poohlížející se po stylově vypadajícím přístroji.

 

 

 

Rychlý test ultrazoomu Canon PowerShot SX130 IS

29. listopadu 2010, 00.00 | Pro ty z vás, kteří před blížícími se Vánocemi zvažují koupi kapesního ultrazoomu, přinášíme minirecenzi jednoho z nich. Jedná se o kompaktní fotoaparát Canon PowerShot 130 IS, jenž kupříkladu nabízí objektiv s 12x zoomem začínajícím na ohnisku 28 mm (ekv. 35 mm), systém optické stabilizace obrazu, 1/2,3-palcový CCD senzor s rozlišením 12,1 Mpix či 3-palcový LCD displej s rozlišením 230 000 obrazových bodů.

 

 

 

ImagingShop 2.1: česká správa a úpravy digitálních fotografií

2. listopadu 2010, 00.00 | Pod sloganem "Cesta ke kvalitní fotografii" se ukrývá původní česká aplikace na zpracování digitálních fotografií včetně jejich importu, jednoduché správy, systému hodnocení a především nejrůznějších barvových i obrazových úprav vlastností snímků. Představení ImagingShopu a jeho editoru fotografií najdete v článku včetně řady screenshotů z prostředí aplikace.

 

 

 

Aperture 3.1: notná dávka oprav a vylepšení

27. října 2010, 00.00 | Aperture 3 se po třech drobných setinkových verzích dočkal prvního velkého balíku oprav s označením 3.1. Kromě spolupráce s iLife 11 připravili vývojáři přes dvě stovky oprav a vylepšení, takže se aktualizace rozhodně vyplatí.

 

 

 

Minirecenze objektivu Tamron SP AF 17-50 mm f2,8 XR DiII VC

27. října 2010, 00.00 | V dnešní minirecenzi si krátce otestujeme zajímavý objektiv Tamron SP AF 17-50 mm f2,8 XR DiII VC, který je určen pro DSLR s APS-C formátem snímače. Více viz náš článek.

 

 

 

Rychlý test teleobjektivu Panasonic Lumix G 100 – 300 mm Vario f4 – f5,6

19. října 2010, 00.00 | Když jsme před časem dostali od Panasonicu na skok zapůjčenou novinku – fotoaparát GH2, tak jsme měli možnost si také vyzkoušet nový teleobjektiv Lumix G 100 – 300 mm Vario f4 – f5,6. Pojďme se tedy podívat na jeho rychlý test.

 

 

 

Adobe Photoshop Lightroom 3.2 CZ: česká lokalizace správce a editoru RAW snímků

18. října 2010, 00.00 | České prostředí editoru RAW fotografií Adobe Photoshop Lightroom je konečně na světě. Přinášíme vám obrazový přehled české lokalizace programu v jeho aktuální verzi 3.2, dokumentující různé importní, katalogizační, editační, publikační a tiskové funkce Photoshop Lightroom.

 

 

 

ACDSee Pro for Mac OS X beta 1.4 doplňuje nedestruktivní editaci obrazu

6. října 2010, 06.00 | Známý správce a editor digitálních fotografií ACDSee Pro bude zřejmě již brzy k dispozici i pro platformu Mac OS X. V současnosti si macovskou podobu mohou uživatelé vyzkoušet formou betaverzí. Co vše takto přináší podoba 1.4? A jaká jsou předpokládaná cenová nastavení ostré verze?

 

 

 

Strana výpisu

... 20 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: