Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Olympus OM-D E-M1 poprvé v ruce – aneb mohli jsme si krátce pohrát

15. října 2013, 12.15 | Olympus nám v žižkovském Fotostudiu Pokrok umožnil vzít do rukou nejnovější DSLM přístroj v jeho portfoliu a krátce se s ním seznámit v praxi – při fotografování dvojice modelek, klasicky jedné blond a druhé tmavovlasé. K dispozici byly i různé objektivy, jak mikro 4/3, tak i 4/3 systému, a příslušenství včetně bateriového madla HLD-7.

 

 

 

Canon EF-M 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM v testu

10. října 2013, 17.50 | Standardní kitový zoomobjektiv je vhodný pro běžné každodenní použití. Rozsah volně nastavitelné ohniskové vzdálenosti 18–55 mm po přepočtu na formát šíře 35 mm odpovídá 28,8–88 mm. Umožňuje tudíž fotografovat skupiny osob nebo jiné snímky, kde potřebujeme širší úhel záběru, ale také portréty nebo různé scény, u kterých využijeme zoom tohoto rozsahu.

 

 

 

Canon EF-S 55–250 mm 1:4–5,6 IS STM v testu

2. října 2013, 20.54 | Chcete si pořídit telezoom ke své amatérské nebo poloprofesionální digitální zrcadlovce Canon EOS? Druhý objektiv ke standardnímu setovému zoomu, ideálně EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM, ale i EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS II? Pokud si tedy zrovna nepřejete mimořádně širokoúhlý objektiv a chcete cenově dostupný telezoom optimalizovaný i pro natáčení videa, může to být právě tato letošní letní novinka.

 

 

 

Canon EOS 70D v testu

24. září 2013, 10.11 | Tato výkonná a pružně použitelná digitální zrcadlovka „střední třídy“ či „poloprofesionální kategorie“ výborně poslouží náročným uživatelům, zejména pokud také natáčejí Full HD video a využijí integrovanou Wi-Fi jednotku, ale i začínajícím nadšeným fotografům. Využívá inovativní zobrazovací technologii a nabízí funkce vhodně podporující individuální tvůrčí přístupy.

 

 

 

CINEMA 4D R15 – úvod do scriptování

23. září 2013, 19.44 | Co mám opravdu rád na Adobe Photoshopu, jsou akce a dávky. Pravda, tyto technologie ovládá nejen Photoshop (míněno z bitmapových editorů; z patra mne napadá Photoline). V oblasti CINEMY 4D je situace samozřejmě trochu komplikovanější už kvůli komplexnosti aplikace a také několika různým možnostem, jak automatizaci zpracovat. Od XPressa, přes Python až po Coffee. My použijeme Coffee.

 

 

 

CINEMA 4D R15, technický sculpting

18. září 2013, 09.21 | Už jsme si předvedli všechny možné novinky CINEMY 4D R15, možná, že je na čase podívat se také na klasické návody, jak novinky využít. A zrovna se mi naskytla příležitost řádně provětrat několik nových „drobností“, které jsou implementované ve sculptingu. Určitě vám praktická ukázka také přijde vhod. Sculpting totiž není jen na sochání...

 

 

 

Nikon D3200 v testu

8. září 2013, 12.14 | Pro test D3200 jsem použil základní kitový zoom AF-S DX Nikkor 18–55 mm 1:3,5–5,6G VR. Tuto sadu je aktuálně možno zakoupit za 12 700 korun se dvěma dárky: 8GB kartou SDHC a tisícikorunovou slevou na cewe fotoknihu. Faktem ale je, že tato kompaktní digitální zrcadlovka má „své půvaby“ i bez jakýchkoli dárků navíc.

 

 

 

Canon imageFORMULA P-208 a Wi-Fi jednotka WU10 v testu

30. srpna 2013, 09.33 | Velmi kompaktní vysokorychlostní dokumentový skener P-208 a zvláště pak ve spojení s Wi-Fi jednotkou WU10 je ideální řešení pro uživatele, kteří potřebují mít možnost digitalizovat na různých místech nejrůznější dokumenty, vizitky a průkazky a odesílat tato data obratem do své kanceláře a různých síťových řešení.

 

 

 

Canon EOS 100D v testu

20. srpna 2013, 19.20 | Ačkoli je Canon EOS 100D opravdu velmi malý, drží i ovládá se mi dobře, a to díky ergonomickému tvarování a příjemnému povrchu plastového těla i řešení ovládacích a kontrolních prvků včetně dotykového displeje. V testu, který je základem pro tuto recenzi, jsem se zaměřil hlavně na kvalitu obrazu, ale také výkonnost, vybavenost a ovladatelnost.

 

 

 

Canon EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM v testu

14. srpna 2013, 20.13 | Tento standardní kitový zoom jsem testoval v kombinaci se spotřebitelskými digitálními zrcadlovkami EOS 700D a 100D, se kterými byl představen a pro které je primárně určen. Je lehký a kompaktní, má inteligentní systém optické stabilizace obrazu a technologii krokového elektromotorku STM pro pohon autofokusu, který je díky tichému chodu výhodný i pro natáčení videa.

 

 

 

Strana výpisu

3 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: