Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Digit #46 - Božský Apple iPad v praxi

8. dubna 2010, 00.00 | 46. díl Digitu má jediné, aktuální, všemi skloňované téma - Apple iPad. Porpvé naživo, česky a hezky otevřeně! Jaké jsou první praktické zkušenosti s iPadem? Koho nadchne a koho asi zklame?

 

 

 

První zkušenosti s Micro Four Thirds fotoaparátem Olympus E-PL1

8. března 2010, 00.00 | Na konci minulého týdne Olympus oficiálně prezentoval svůj nejnovější Pen fotoaparát E-PL1, který si svoji celosvětovou premiéru odbyl již na začátku února. Měli jsme možnost si tento nový fotoaparát krátce osahat a pořídit s ním pár snímků v originálních prostorách Ekotechnické muzea v Praze (starodávná čistírna odpadních vod). Více viz náš článek.

 

 

 

Strunový stativ SteadePod v praxi

3. března 2010, 04.00 | V dnešním článku si představíme jedno zajímavé fotopříslušenství, kterým je strunový stativ SteadePod. Jedná se o nouzovou alternativu monopodu, která se může fotografovi hodit v situacích, ve kterých nelze používat tripod. Daná pomůcka nalezne rovněž své uplatnění jako pomocný stabilizátor při natáčení videa. Oč se vlastně jedná a jaký dojem na nás udělal tento strunový stativ v praxi? Přečtěte si náš článek.

 

 

 

Fomei Panther 600: poradí si ve studiu i v terénu

11. února 2010, 00.00 | Profesionální ateliérovou osvětlovací a zábleskovou techniku firmy Fomei netřeba dlouze představovat. Jednou z posledních novinek je Panther 600. Jedná se o zajímavé mobilní řešení (nejen do ateliéru), nabízející velký výkon v kombinaci s kompaktními rozměry a především širokými možnostmi použití. A jak obstála tato očekávaná novinka v praxi?

 

 

 

Profesionální stativ Vanguard Alta Pro 263AT v praxi

27. ledna 2010, 08.00 | Dostali jsme do redakce k otestování zajímavý stativ Vanguard Alta Pro 263AT, který díky své konstrukci přináší možnost velmi flexibilního použití. Více viz náš článek.

 

 

 

Jak je to s neutrálností fotografických filtrů?

26. ledna 2010, 00.00 | Dostali jsme do redakce dotaz od jednoho z čtenářů, který se ptal, zda jsou neutrální šedé filtry (ND) opravdu neutrální, a jaké přesnosti výrobci v tomto ohledu dosahují. Nelenili jsme a udělali jsme test devíti filtrů různých značek.

 

 

 

Kalibrační kostka SpyderCube v praxi

22. ledna 2010, 00.00 | Dostalo se nám do rukou zajímavé fotopříslušenství Datacolor SpyderCube, které fotografovi pomáhá docílit optimální vyvážení bílé a stanovení správné expozice. Jedná se o malou kostku, jejíž povrch je z části pokryt 18% šedou, takže v praxi tato pomůcka dokáže nahradit standardní fotografické tabulky se šedou barvou. Na kostce rovněž nalezneme oblasti s bílou a černou barvou, a proto si fotograf s její pomocí může později v počítači doladit expozici u snímku pořízeného například v RAW formátu. Více viz náš článek.

 

 

 

Bibble 5 Pro: zpracování JPEG, TIFF a RAW fotografií ve Windows, Mac OS X a Linuxu

18. ledna 2010, 00.00 | Po několika veřejných preview a dlouhé době vývoje společnost Bibble Labs konečně oficiálně dokončila pátou stěžejní verzi svého vlajkového produktu na zpracování a úpravy digitálních fotografií. Editor je i nadále k dispozici ve verzích pro Windows, Linux a Mac OS X, má zcela nové grafické rozhraní a jeho možnosti a funkce si nyní představíme.

 

 

 

Ortlieb Shuttle: hybridní, odolný batoh přicházíi!

30. prosince 2009, 00.00 | Ortlieb Shuttle je multifunkčním batohem od firmy Azub Bike, určený pro cyklisty - ale nejen pro ně. Daný produkt totiž může sloužit nejen jako běžný batoh nebo plnohodnotný fotobatoh, ale například též coby nárazu i voděodolný cestovní kufr. A co vlastně může tento zajímavý výrobek potenciálním uživatelům nabídnout?

 

 

 

Sony Alpha 850: špičková full-frame DSLR v praxi

23. prosince 2009, 00.00 | Do redakce nám dorazila na test novinka od Sony - DSLR se snímačem velikosti kinofilmového políčka – Alfa 850! Tento špičkový fotoaparát je určen pro ty nejnáročnější fotografy a kromě vynikající obrazové kvality nabídne samozřejmě i odpovídající výbavu jako například: hořčíkové tělo, rozlišení 24.6 Mpix, stabilizaci obrazu, skvělý optický hledáček, špičkový AF i automatické měření expozice nebo pokročilé funkce úpravy snímků! A jak si vedla nová Alfa v našem redakčním testu?

 

 

 

Strana výpisu

... 23 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: