Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

AGFA Photo AS 1110: kapesní skener v praxi

5. listopadu 2009, 00.00 | AGFA Photo AS1110 je kapesní skenovací zařízení, umožňující barevné skenování fotografií (nebo jiných předloh) do velikosti 10 x 15cm. Hlavními přednostmi skeneru jsou malé rozměry, nízká hmotnost, rychlé skenování a jednoduché ovládání. To vše jej předurčuje coby vhodný doplněk vaší mobilní kanceláře na cesty.

 

 

 

Canon Powershot D10: Nautilus právě vyplouvá!

23. října 2009, 00.00 | V naší dnešní recenzi se podíváme blíže na zoubek outdoorovému kompaktu od Canonu – PowerShot D10. Hlavní předností tohoto modelu je robustní plášť, který zajišťuje přístroji vodotěsnost a nárazuvzdornost. Mezi základní parametry patří rozlišení 12 Mpix, 3x optický zoom, citlivost až ISO 1 600 nebo 2,5” LCD.

 

 

 

Corel PaintShop Photo Express 2010: dotyková správa a zpracování fotografií

15. října 2009, 00.00 | Sháníte jednoduchý organizér digitálních fotografií s funkcemi pro rychlé úpravy, archivace, publikování a sdílení snímků na Internetu, to vše navíc s ovládáním přes dotykový displej? Corel PaintShop Photo Express je jedním z prvních programů svého druhu, který je přímo navržený pro některé z "dotykových" funkcí Windows 7. Obrazové preview různých funkcí manažeru a současně i editoru fotografií vám nyní nabízíme.

 

 

 

Soular James: s elektrárnou na zádech

13. října 2009, 00.00 | Do redakce nám dorazil k otestování zajímavý batoh – Soular James. Nejedná se sice o klasický foto-batoh, ale i tak pro naši redakci představuje dost zajímavý produkt. Jak už ona humorná přesmyčka v názvů napovídá, jedná se totiž o batoh “poháněný” solární energií!

 

 

 

Adobe Photoshop Elements 8.0: vše pro digitální fotografie?

5. října 2009, 00.00 | Objemný softwarový balík pro komplexní katalogizaci a zpracování digitálních fotografií může posloužit jak domácím fotografům, tak i náročnějším uživatelům, kteří chtějí například pracovat s RAW snímky či využívat sofistikované retušovací a efektové funkce ve zjednodušené obdobě Adobe Photoshopu. Možnosti organizéru i editoru snímků vám nyní představíme trochu podrobněji a jako obvykle i formou mnoha screenshotů z prostředí aplikace.

 

 

 

Epson Stylus SX405: levná a kvalitní tiskárna v praxi

27. srpna 2009, 00.00 | Jeden ze světových lídrů v oblasti fotografického tisku představuje novou fototiskárnu řady Stylus SX405. Jde o multifunkční zařízení A4 formátu se čtyřmi samostatnými inkousty, které nabídne intuitivní ovládání, barevný LCD a kromě samotného tisku samozřejmě též funkce skenování a kopírování.

 

 

 

PhotographyBB Actions: automatizované sady akcí pro Adobe Photoshop

13. srpna 2009, 00.00 | Citlivé ostření snímků, konverze do podoby dobových fotografií, netradiční manipulace s barvami, texturami a kontrastem, simulace sněhových vloček, efekty vinětace, simulace ručně skicovaných snímků a jiné zajímavé efekty umožňují realizovat sady akcí pro Adobe Photoshop. Některé z akcí jsou zcela zdarma, některé se naopak prodávají jako komerční balíčky. Přehled jednotlivých sad akcí z produktové řady PhotographyBB Actions najdete v článku.

 

 

 

Epson Print Plug-In 1.05: tiskový doplněk pro Adobe Photoshop a Photoshop Elements

6. srpna 2009, 00.00 | Rozšíření tiskových funkcí Adobe Photoshopu o indexové tisky, či tvorbu a tisk galerií fotografií včetně přiřazování různých metadat a podpory ICC, či přímé správy barev nabízí doplněk Print Plug-In, určený pro některé fototiskárny značky Epson. Plugin obsahuje mnoho desítek variant šablon s různým layoutem tiskových archů a můžete si ho stáhnout zdarma ve verzích pro Windows a Macintosh.

 

 

 

Recenze stativu Vanguard Tracker AP-364 aneb fotografická „jednonožka“ v praxi

27. července 2009, 00.00 | V redakčním testu jsme pro vás otestovali zajímavý monopod Tracker AP-364 od etablovaného výrobce stativů společnosti Vanguard. Tento hliníkový monopod, jako alternativa standardního tripodu, nabízí některé atraktivní parametry, jako například maximální výška 176 cm, nosnost až 12 Kg či přijatelnou váhu 0,87 Kg. Jaká bude tato „jednonožka“ v praxi? Více viz naše recenze.

 

 

 

Recenze Olympus Pen E-P1: Revoluční fotoaparát v praxi

22. července 2009, 00.00 | Dnes vám přinášíme redakční test fotoaparátu Olympus Pen E-P1, který si v nemálo aspektech zaslouží přízvisko „revoluční“. Jedná se o vůbec prvního zástupce 4/3 Micro Four Thirds platformy přístrojů z dílny Olympus. Fotoaparát nabízí malé tělo, které jen o málo převyšuje některé „high end“ kompakty a zároveň v jeho útrobách najdete 12,3Mpix snímač, který je stejně velký, jako například v DSLR Olympus E-620. Podobně jako DSLR fotoaparát umožňuje výměnu objektivů, a proto se jedná o přístroj, který si oprávněně zaslouží naši pozornost.

 

 

 

Strana výpisu

... 24 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: