Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Sony A900: Recenze full-frame DSLR s nejvyšším rozlišením na trhu

20. listopadu 2008, 00.00 | Dostali jsme k redakčnímu otestování dlouho očekávanou full-frame DSLR Sony A900, která je aktuálně (listopad 2008) nositelem rekordního rozlišení 24,6 Mpix. V produktové nabídce od Sony dosud chyběl model DSLR určený i pro profesionální fotografy. Příchod Sony A900 tento stav konečně změnil. Sony A900 kromě vysokého rozlišení také nabízí například rychlost snímaní 5 sn/s., robustní hořčíkové tělo, kvalitní hledáček se 100% pokrytím, 3palcový LCD s 921 000 body a SteadyShot INSIDE systém stabilizace snímače. Více ukáže náš redakční test.

 

 

 

Dlouhodobý test monitoru EIZO CG222W

19. listopadu 2008, 00.00 | Po relativně krátké době od vypuštění „žhavé“ novinky loňského roku — monitoru CG241W — přichází firma EIZO s další nemálo žhavou novinkou, dalším monitorem s HW kalibrací — CG222W. PR články a mnohé recenze nešetří chválou. CG222W je ale primárně určen pro zájemce z řad malých grafických studií a poloprofesionálních fotografů, a tato cílová skupina je k běžně napsaným recenzím nedůvěřivá. Nezbývá tedy, než si monitor vzít pořádně do parády a v dlouhodobém testu jej důkladně otestovat, proměřit a prověřit … A jaký je výsledek?

 

 

 

Canon IXUS 980 IS: funkcemi nabitý krasavec v praxi

6. listopadu 2008, 00.00 | Do redakce nám dorazil na test jeden z posledních modelů kompaktních fotoaparátů Canon – IXUS 980 IS. Tento model se může pochlubit vysokým rozlišením 14,7 Mpix, citlivostí ISO 1600 (ISO 3200 v režimu “High sensitive”), 3,7x optickým zoomem, průhledovým hledáčkem, stabilizátorem obrazu a pokročilými manuálními funkcemi.

 

 

 

Adobe Photoshop Elements 7: multifunkční správce a editor digitálních fotografií

30. října 2008, 00.00 | Fotografie a další grafické a multimediální soubory můžete prohlížet, katalogizovat, upravovat, sdílet a publikovat s mnoha programy. Adobe Photoshop Elements patří mezi nejpovolanější aplikace svého druhu, určené právě k výše popsaným účelům, a jejich aktuální sedmá verze je toho jasným důkazem.

 

 

 

Panasonic Lumix LX3: Recenze kompaktu „snů“

24. října 2008, 00.00 | Do redakčního testu nám „připutoval“ zajímavý kompaktní fotoaparát Panasonic Lumix LX3. Jedná se o atraktivní polo-profesionální kompakt, jehož samotné papírové předpoklady budí patřičný respekt a očekávání: ultraširokoúhlý objektiv značky Leica 24-60mm, světelnost f2.0 – f2,8, větší 1/1.63" 10Mpix CCD snímač,citlivost ISO až 3200, záznam do Rawu, video až do rozlišení 1280 x 720 pixelů (16:9). Pokud k tomu přidáme i pohledný retro design celokovového těla, není se čemu divit, že náš redakční test na daný fotoaparát již „netrpělivě“ čeká.

 

 

 

Canon Digital IXUS 870 IS: Elegantní kompakt v praxi

17. října 2008, 00.00 | Rozhodli jsme se pro Vás otestovat nový stylový kompakt Digital IXUS 870 IS. Nabízí rozlišení 10 Mpix, nový obrazový procesor Digic IV., 4x optický zoom, širokoúhlé ohnisko 28mm, optickou stabilizaci objektivu 3" TFT displej, nastavitelnou citlivost ISO až 1600 a zajímavou funkci "i-contrast" na zvýšení dynamického rozsahu. Jaký je tento kompakt v praxi?

 

 

 

Jak se dělá stativ: Reportáž z továrny Manfrotto a novinky z Photokiny

15. října 2008, 00.00 | Mezi laiky panuje stále rozšířenější mýtus, že stabilizace obrazu v kompaktních fotoaparátech a zrcadlovkách eliminuje nutnost používat stativ. Podíváte-li se však do brašny profesionála, vždy tam tuto pomůcku najdete. Pravda je jako obvykle někde uprostřed. Jsou situace kdy je stabilizátor pohotovější, ale v některých oblastech se bez stabilní opory prostě neobejdete. Proto se stojí za to podívat, jak takový stativ vzniká.

 

 

 

Univerzální 20x širokoúhlý ultrazoom Olympus SP-570UZ v praxi

6. října 2008, 00.00 | V síti našeho redakčního testu se ocitl dvacetinásobný širokoúhlý ultrazoom SP-570UZ od společnosti Olympus. Nebojí se ohniskového rozsahu vzdálenosti 26-520mm (po přepočtu na kinofilm), má optickou stabilizaci (což je u takového rozsahu zoomu v podstatě nezbytnost) , vypadá bytelně, ovladatelně a rozhodně vyvolává respekt spojený s určitým očekáváním. Jak asi dopadne v našem redakčním testu, obhájí svůj první slibný dojem, kterým působí?

 

 

 

Test širokorozsahového profesionála Canon EF 28-300 mm f/3.5-5.6L IS USM

26. září 2008, 00.00 | Žádný fotograf nemění rád objektivy. Je to jednak nepříjemná a riskantní operace, při které se zanáší senzor prachem, ale také to velmi zdržuje, takže může uniknout záběr. Na trhu jsou proto širokorozsahové zoom objektivy, které ale logicky znamenají řadu kompromisů. Jak se tento problém podařilo profesionálně zvládnout firmě Canon se podíváme v našem testu.

 

 

 

ACDSee Pro 2.5: nová verze správce digitálních fotografií

19. září 2008, 00.00 | Společnost ACD Systems uvedla na trh novou verzi svého manažeru, prohlížeče a editoru digitálních fotografií a dalších multimediálních souborů. ACDSee Pro je určený náročnějším uživatelům, kterým nabízí nejen rozšířenou podporu RAW snímků, ale také několik nových či vylepšených funkcí především v oblasti katalogizace a prohlížení fotografií. Podrobnosti o nové verzi aplikace se dočtete v článku.

 

 

 

Strana výpisu

... 28 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: