Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Zoner Photo Studio 11: komfortní správce a editor digitálních fotografií

15. září 2008, 00.00 | Jedenáctá stěžejní verze známého manažeru a editoru digitálních fotografií Zoner Photo Studio přináší mimo zrychlení aplikace také celou řadu nových či vylepšených katalogizačních, editačních a publikačních funkcí. Betaverzi produktu jsme otestovali a přinášíme vám přehled všech podstatných novinek včetně spousty ukázek z prostředí aplikace.

 

 

 

Olympus mju 1030 SW: drsňák do nepohody

12. září 2008, 00.00 | Olympus uvedl na trh další ze své stále se rozrůstající řady mju – 1030 SW. Jedná se o netypický kompakt, určený pro aktivně založené uživatele. Novinka spadá do kategorie “outdoor” a je vybavena masívním kovovým tělem, které odolává jak pádům a nárazům, tak i vodě a prachu.

 

 

 

Canon EOS 1000D: příjemná, odlehčená DSLR v praxi

9. září 2008, 00.00 | Canon uvedl počátkem léta digitální zrcadlovku, určenou pro nejširší masy. Jednalo se o odpověď na konkurenční výzvy v podobě Nikonu D40 a Sony Alpha 200. Canon EOS 1000D nabízí rozlišení 10 MPix, čištění snímače, 7-bodový automatický AF, 2,5“ LCD a také systém LiveView. A jak si "tisícovka" vedla v redakčním testu?

 

 

 

Fujifilm QS-70: Domácí tisk fotografií snadno a levně?

8. září 2008, 00.00 | Našim redakčním testem prošla termo-sublimační fototiskárna QS-70, která nabízí tisk fotografií 10x15cm bez použití počítače s náklady pod sedm korun padesát haléřů na kus. Navíc tiskárna samotná stojí necelé tři tisíce. Vyplatí se tato investice?

 

 

 

Recenze nové DSLR Olympus E520: skromná na rozměry, bohatá na funkce

5. září 2008, 00.00 | V poslední době ze na nás ze téměř ze všech stran valí nové a nové modely DSLR od různých výrobců. Zkracuje se doba, během které jsou uváděny nové modely, které nahrazují ty předchozí. Tak i u DSLR Olympus E510 přišel po necelém roce nový model Olympus E520, který ho nahrazuje. Má toho v sobě dost nového, aby k sobě dokázal zlákat i příznivce předchozího modelu Olympus E510? Jak se s ním fotografuje v praxi?

 

 

 

Google Picasa 3.0b: nový, lepší a opět výkonnější správce digitálních fotografií

5. září 2008, 00.00 | Třetí stěžejní verze známého a především mezi domácími uživateli stále oblíbenějšího manageru digitálních snímků Google Picasa je sice zatím k dispozici pouze v angličtině a doposud jen v podobě betaverze, to nám však nezabránilo program prozkoumat. Přinášíme vám proto přehled nových či vylepšených funkcí tohoto poměrně kvalitního a stále bezplatného správce fotografií.

 

 

 

Adobe Camera Profiles & DNG Profile Editor 1.0b: používání a úpravy RAW profilů digitálních fotoaparátů

3. září 2008, 00.00 | Novinka společnosti Adobe v podobě Camera Profiles alias univerzální sady profilů pro detailní úpravy digitálních fotografií je vítaným pomocníkem při zpracování, renderingu a konverzích RAW snímků. Celý balík Camera Profiles je v současné době k dispozici jako plně funkční betaverze a společně s editorem DNG RAW profilů se jedná o velmi užitečné doplňky na precizní zpracování RAW snímků. Podrobnější popis obou produktů vám nyní nabízíme.

 

 

 

Recenze Fujifilm FinePix Z20: Když chcete "i" design

3. září 2008, 00.00 | Dostala se nám do rukou jedna z posledních novinek kompaktu od Fuji filmu s označením Finepix Z20. Už na první pohled nás zaujal kovový, stylově vypadající design a kompaktní rozměry. Nabízí rozlišení 10 megapixelů, nastavitelnou citlivost až do 1600 ISO, režim stabilizace obrazu, 3x optický zoom a 2,5” LCD display. Má v sobě obsaženou technologii na rozpoznávání tváří a odstraňování jevů červených očí. Jak se s ním bude fotit, jakou nabídne kvalitu snímků?

 

 

 

Alien Skin Blow Up 2.0: plugin na zvětšování fotografií

2. září 2008, 00.00 | Nová verze pluginu Blow Up pro Adobe Photoshop se specializací na zmenšování a především zvětšování obrázků a fotografií přináší několik zajímavých novinek zejména v oblasti lepší kvality zvětšenin a jejich ostření se zaměření na výstupní médium, dále pak upravený náhledový systém a integrované ořezové funkce. Popis pluginu včetně několika ukázek výstupu z pluginu najdete v článku.

 

 

 

Pluginy pro Adobe Photoshop Lightroom 2.0

22. srpna 2008, 00.00 | Nová stěžejní verze Adobe Photoshop Lightroom přinesla mimo několika jiných užitečných novinek v čele s lokálním retušovacím štětcem také rozšířenou podporu externích pluginů. V současné době si již můžete stáhnout něco přes dvacet doplňků pro Lightroom. Většina z těchto pluginů je k dispozici zdarma pro Windows i Macintosh, jejich přehled vám tímto nabízíme.

 

 

 

Strana výpisu

... 29 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: