Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Samsung Galaxy S4 Zoom – fotoaparát s telefonem

1. července 2013, 09.54 | Pokud je pro vás model Galaxy Camera příliš velký a těžký a v množství funkcí vám schází možnost telefonovat, pak zaměřte svou pozornost na nový přístroj Galaxy S4 Zoom. Tento nejnovější hybridní mobilní telefon s plnohodnotným fotoaparátem s 10× optickým zoomem lze díky jeho koncepci brát i obráceně – jako fotoaparát vybavený chytrým telefonem.

 

 

 

Canon EOS M v testu

26. června 2013, 11.36 | První a dosud jediný systémový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy Canon využívá senzor CMOS formátu APS-C s rozměry 22,2 × 14,9 mm a rozlišením 18 Mpx, který proti prachu chrání integrovaný čisticí systém EOS, a elektronický obvod s obrazovým procesorem DIGIC 5. Pro test jsem použil objektiv EF-M 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM a k dispozici jsem měl i kompaktní externí blesk Speedlite 90EX.

 

 

 

Nikon D5200 v testu

23. června 2013, 11.48 | Hlavní vylepšení D5200 oproti jeho předchůdci D5100 spočívá v použití nového obrazového snímače s vyšším rozlišením a systému autofokusu s 39 body, z nichž je 9 křížového typu. Také tento test jsem realizoval s téměř šestinásobným kitovým zoomem AF-S DX Nikkor 18–105 mm 1:3,5–5,6G ED VR, který umožňuje všestranné použití a příliš nezvyšuje hmotnost sestavy.

 

 

 

HP Officejet 7110 Wide Format ePrinter

12. června 2013, 20.28 | Jak uvádí výrobce, tato širokoformátová tiskárna je určena především pro malé a středně velké firmy, které požadují kvalitní, ale cenově dostupný inkoustový tisk v široké řadě formátů až do velikosti A3+, možnost připojení do ethernetové nebo bezdrátové sítě a snadný mobilní tisk. Poslouží ale i pro domácí tisk fotografií a tímto směrem byl také zaměřen náš redakční test.

 

 

 

Canon EF 40 mm 1:2,8 STM v testu

6. června 2013, 11.42 | Když jsme před rokem tento tenký kompaktní objektiv s výbornou světelností představili jako novinku, zdůraznili jsme kromě jeho malých rozměrů a nízké váhy fakt, že umožňuje snímání za slabšího osvětlení bez použití blesku nebo stativu, možnosti pro tvůrčí způsob ovládání hloubky ostrosti a také krokový elektromotorek pro plynulé a tiché automatické zaostřování.

 

 

 

Joby Ultra Fit Sling Strap – popruh na fotoaparát nové generace

30. května 2013, 09.03 | Jeden by si řekl, že u popruhů na fotoaparáty se už nic nového nedá vymyslet. Čas od času se ale objeví někdo, kdo přijde s novinkou i u tohoto zdánlivě „vymyšleného“ příslušenství.

 

 

 

Samsung NX300 v testu

25. května 2013, 08.44 | NX300 zaujme novým 20Mpx obrazovým snímačem CMOS formátu APS-C, výklopným dotykovým OLED displejem, rychlým autofokusem Hybrid AF, závěrkou s rychlostí až 1/6000 s, funkcí souvislého snímání rychlostí 8,6 obr./s a samozřejmě také Wi-Fi jednotkou. Zvažujete-li nákup systémového kompaktu s výměnnými objektivy, podívejte se na recenzi po provedeném testu.

 

 

 

Olympus Pen E-P5 poprvé v ruce a prezentace v NTM

18. května 2013, 06.54 | Olympus v NTM představil nejnovější fotoaparát řady Pen E-P, nový externí elektronický hledáček VF-4 a trojici světelných objektivů M.Zuiko Digital 17 mm, 45 mm a ED 75 mm v černém provedení a také novinky značek Lowepro, Velbon a Joby. Předprodukční vzorek E-P5 i s novým hledáčkem jsme měli možnost krátce vyzkoušet.

 

 

 

Adobe Photoshop – zpracování dávky

16. května 2013, 12.40 | Z mnoha důvodů se může stát, že potřebujeme zpracovat nějaká data v dávce. Opakovat stále stejné příkazy v opakujících se sekvencích stále dokola na desítkách anebo stovkách souborů. V takovém případě má Adobe Photoshop velmi rychlé řešení. A praxe ukázala, že efektivní...

 

 

 

HP Officejet Pro 8600 Plus e-All-in-One

4. května 2013, 08.11 | Nové vícefunkční zařízení s připojením k internetu sdružuje inkoustovou tiskárnu, skener, kopírku a fax. Je určeno hlavně pro použití v malých a „domácích“ firmách, ale je využitelné i pro tisk fotografií. Díky Wi-Fi připojení umožňuje i bezdrátový tisk, a to i z mobilních zařízení. A nabízí také různé praktické funkce, které ocení nejen firemní pracovníci.

 

 

 

Strana výpisu

5 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: