Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Panasonic Lumix DMC-G6 „poprvé v ruce“

24. dubna 2013, 06.49 | Panasonic spolu s kompaktním systémovým fotoaparátem GF6 představil také nový model v řadě G – Lumix G6, nástupce G5, který dnes uvádí na trh. Novinka má jednotku Wi-Fi a vylepšený elektronický hledáček. Další inovace se týkají obrazové kvality a možností videa. Po představení jsem G6 s novým objektivem mohl krátce vyzkoušet. Výběr prvních zkušebních snímků připojuji.

 

 

 

WD My Book Live

17. dubna 2013, 23.28 | Je duben, „měsíc zálohování“, tudíž také vhodná doba blíže si představit síťové disky řady WD My Book Live. Pro test jsem použil základní model, tedy jednodiskový s kapacitou 1 TB. Nicméně síťové funkce jsou shodné s ostatními modely s ještě vyšší kapacitou paměti.

 

 

 

Panasonic Lumix GF6 „poprvé v ruce“

13. dubna 2013, 22.07 | Kompaktní systémový přístroj Lumix GF6 jsem měl možnost krátce vyzkoušet v den jeho představení v kombinaci se základním zoomem 14–42 mm. Jednalo se přirozeně o vzorek z předprodukční série, to je třeba mít na mysli při hodnocení výběru ze zkušebních snímků, které jsem pořídil v části historické Vídně kolem Hofburgu a chrámu Sv. Štěpána.

 

 

 

HP Scanjet 300 v testu

6. dubna 2013, 14.00 | Plochý skener Hewlett-Packard, spolu s modelem 200 nejmenší v portfoliu HP, jsme představili jako novinku v době, kdy jsme jej už měli v testu a mohli si ověřit rychlost a kvalitu skenování i jak se skener ovládá. V recenzi se tudíž můžeme v maximální míře věnovat naskenovaným testovacím předlohám a screenshotům.

 

 

 

CINEMA 4D a Cindigo – některé tipy, které by se mohly hodit

5. dubna 2013, 06.50 | Unbias renderovací enginy jsou většinou navržené tak, aby byly snadné k použití. A většinou je jejich nastavení snadnější než u komplexních optimalizovaných systémů typu VRay a podobně, ale i ony mohou být v jistých drobnostech složitější na použití. Stejně tak i Indigo. V dnešním semináři si tak projdeme několik těchto zákoutí, která by vám snad mohla při studiu tohoto enginu přijít vhod.

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-G5 v testu

28. března 2013, 12.03 | Lumix G z předprodukční série jsem mohl krátce vyzkoušet už při jeho představení. Test potvrdil, co bylo možné předpokládat na základě prvních zkušeností, ukázal ale také nové skutečnosti, které odhalí až teprve detailní uživatelský test. A faktem je, že některé aspekty lze posoudit až po určité době intenzivního používání.

 

 

 

CINEMA 4D a Cindigo – integrace unbias renderovacího enginu Indigo

27. března 2013, 08.21 | Indigo může znamenat mnohé, pro všechny je to jeden z tónů modrých barev, respektive barvivo získané z indigovníku, latinsky Indigofera tinctoria. Pro některé, už určitě ne pro všechny, to může být i velmi silný unbias renderovací engine. Engine, který má opravdu luxusní bridge do CINEMY 4D.

 

 

 

CINEMA 4D R14 – globální iluminace a osvětlení interiéru

21. března 2013, 04.38 | Jsme v závěru, bylo to dlouhé putování, ale dnešním dílem můžeme zcela jednoznačně říci, že popis CINEMY 4D R14 je za námi. A končí tématem, na které se mnozí ptali. Osvětlením interiéru pomocí systému map radiozity a metody QMC.

 

 

 

Sigma 17–50 mm 1:2,8 EX DC OS HSM

17. března 2013, 17.24 | Kompaktní standardní zoomobjektiv s výbornou světelností, neměnnou v celém rozsahu zoomu, se systémem optické stabilizace obrazu proti rozmazání snímků při fotografování z ruky a s ultrazvukovým pohonem systému automatického zaostřování HSM je poměrně široce využitelný, vhodný pro momentní záběry, snímky skupinek osob, krajiny a městské veduty, cestovní fotografie i snímky architektury.

 

 

 

CINEMA 4D R14, globální iluminace

14. března 2013, 04.17 | Podtitul tohoto článku by mohl znít Jak vylepšit osvětlení za využití HDRi map a iluminačních ploch. A odpověď podaná rovnou v nadpisu by zněla – pomocí nastavení diskrétních vzorků.

 

 

 

Strana výpisu

6 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: