Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Pentagram Photon 634 – 6 MPix levný digitální kompakt v praxi

9. června 2005, 00.00 | Dalším recenzovaným digitálním kompaktem je model Photon 634 od společnosti Multimedia Vision. Tento digitální kompakt nabízí široký výběr expozičních režimů, rozlišení 6 milionů bodů a trojnásobný zoom. Pojďme se podívat na tento levný digitální kompakt blíže.

 

 

 

Nikon Coolpix 7900 - 7 MPix kompakt pro celou rodinu v praxi

7. června 2005, 00.00 | Nikon začátkem tohoto roku inovoval svou nabídku digitálních kompaktů a na trh vypustil dva modely Coolpix 5900 a 7900, které se od sebe liší rozlišením snímače. K testování jsme si nyní vybrali model 7900, který nabízí rozlišení 7 MPix, 3x optický zoom, velký LCD displej, softwarové odstraňování červených očí a funkci „digitálního blesku“.

 

 

 

Špičková fototiskárna Epson Stylus Photo R1800 v redakčním testu

3. června 2005, 00.00 | V dnešním redakčním testu si podrobně představíme jeden z nejnovějších přírůstků v rodině inkoustových tiskáren značky Epson dostupný na českém trhu. R1800 je velice zajímavá foto-tiskárna formátu A3, která se může pochlubit několika zajímavými specifiky.

 

 

 

Fujifilm FinePix F10 - rychlík bez šumu v praxi

2. června 2005, 00.00 | Na začátku tohoto roku představena novinka od společnosti Fujifilm, která by měla dosahovat podobných výsledků jako model E550, který vynikal rychlostí provozu a nízkým šumem. Nový model se jmenuje FinePix F10 a nabízí 3x optický zoom v kombinaci s rozlišením 6,3Mpix a možností fotografování s citlivostí 1600 ISO. Uživatelský komfort zvyšuje 2,5" displej a rychlý provoz. Jak tedy dopadl v našem testu?

 

 

 

Epson PictureMate - Domácí tisk fotografií bez počítače v praxi

1. června 2005, 00.00 | Již téměř před rokem byla uvedena tiskárna Epson PictureMate, která je určena zejména pro domácí a soukromé využití. Inkoustový tisk bezokrajových fotografií v rozměru až 10 x 15 cm můžeme aktivovat i bez počítače pomocí čtečky paměťových karet, PictBridge nebo Bluetooth. Vyzkoušeli jsme si tiskárnu zejména při tisku bez přítomnosti počítače.

 

 

 

Olympus Camedia C-55 Zoom - výkonný kompakt v praxi

31. května 2005, 00.00 | Na počátku letošního roku se na trhu objevil kompaktní digitální fotoaparát Olympus Camedia C-55 Zoom. Již číslovky v názvu mnohé vypovídají, a tak nepřekvapí pětimegové obrazové rozlišení a pětinásobný optický zoom. Fotoaparát je určen pro náročnější fotoamatéry, kterým nestačí běžný rozsah zoomu, ale zároveň může být používán celou rodinou díky jednoduchému ovládání. My jsme se podívali tomuto fotoaparátu na zoubek v našem testu.

 

 

 

Ricoh Caplio GX8 - širokoúhlých 8 MPix v praxi

26. května 2005, 00.00 | Ricoh Caplio GX8 je digitální kompaktní fotoaparát nabízející netradiční kombinaci širokoúhlého objektivu, kde je počáteční ohnisko 28 mm, rozlišení 8,2 MPix a maximální citlivost 1 600 ISO. Parametry jsou to více než zajímavé, kromě rozlišení měl stejné i jeho předchůdce Caplio GX, a tak jsme se rozhodli podívat se jak jeho výkony vypadají ve skutečnosti.

 

 

 

Širokoúhlý Olympus Camedia C-7070 WZ - nadupaný 7 MPix kompakt v praxi

24. května 2005, 00.00 | Na začátku letošního roku Olympus představil svůj sedmimegový kompakt určený pro náročné amatéry a pokročilejší uživatele. Jedná se o přístroj vybavený 4x optickým zoomem s počátečním ohniskem 27 mm, odolnou konstrukcí, výklopným a otočným displejem, manuálními funkcemi a dvěma sloty pro paměťové karty CF a xD.

 

 

 

Extravagantní Olympus Camedia FE-5500 - minikompakt v praxi

20. května 2005, 00.00 | Na veletrhu PMA 2005 Olympus představil netradičně řešený ultrakompaktní digitální fotoaparát Camedia FE-5500, který nabízí i přes velmi malé rozměry trojnásobný optický zoom díky speciálnímu typu objektivu, který začínají používat i ostatní výrobci DF. Zbytek parametrů klasicky reflektuje současnou nabídku a tak nepřekvapí velký 2“ displej, obrazové rozlišení 5 MPix a ozvučené video.

 

 

 

Levný HP Photosmart R717 - nadupaný 6 MP kompakt v praxi

17. května 2005, 00.00 | Honba za rozlišením neustává ani v amatérské třídě a tak se již můžeme setkat s kompaktními digitálními fotoaparáty určenými pro amatéry s rozlišením větším než 5 MPix. Jedním z nich je i HP Photosmart R717, který kromě obrazového rozlišení 6MPix nabízí klasickou výbavu ve formě 3x optického zoomu, ozvučených video sekvencí apod. Nyní přinášíme jeho podrobný test.

 

 

 

Strana výpisu

... 60 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: