Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Sony Alfa NEX-6 v testu

10. března 2013, 23.05 | Uživatelský test potvrdil to, co bylo zřejmé už po prvním vyzkoušení fotoaparátu z předprodukční série. Tehdy jsme ovšem měli možnost NEX-6 testovat pouze jeden den vzápětí po jeho představení. Pro test jsem měl k dispozici sadu s objektivem E PowerZoom 16–50 mm 1:3,5–5,6 OSS, jehož rozsah po přepočtu na 35mm formát odpovídá 24–75 mm. Zaměřil jsem se na kvalitu obrazu i další podrobnosti týkající se fotoaparátu a jeho ovládání.

 

 

 

CINEMA 4D R14 – globální iluminace

28. února 2013, 16.35 | Přesněji globální iluminace, Quasi Monte Carlo a mapy radiozity – rychlý start. Poslední razantní novinka CINEMY 4D R14 je konečně na pořadu dne. A abyste si ji mohli potenciálně vyzkoušet, začneme rovnou akcí namísto suchopárného vysvětlování...

 

 

 

Canon EF 24–70 mm 1:4L IS USM

22. února 2013, 19.10 | Také tento univerzálně použitelný objektiv se zoomem jsem testoval v kombinaci fotoaparátem EOS 6D a i když se vždy snažím vyvarovat nadnesených hodnocení, tentokrát konstatuji, že se podle všeho jedná o ideální spojení. Objektiv samozřejmě výborně poslouží i v kombinaci s jinými zrcadlovkami EOS, ale přijde mi, že ho výrobce „ušil 6D na tělo“.

 

 

 

CINEMA 4D R14, kaustika

21. února 2013, 22.44 | Blížíme se k cíli, novinkám ve výpočtu. A dnes si uděláme maličký předkrm ve formě zhodnocení zásadního zrychlení, které se odehrálo ve výpočtu kaustických jevů založených na využití světel.

 

 

 

Cinebench 11,5 – na hranici, s kacířem! Zhodnocení benchmarku z pohledu dneška...

18. února 2013, 13.11 | Cinebench R11,5 je už dlouhá léta, však si sami vzpomeňte z jaké verze CINEMY 4D vychází, etalonem výkonu v 3D aplikacích. A to nikoli jen pro samotnou CINEMU 4D, ale množství renderovacích farem výkon svých stanic dokumentuje právě tímto etalonem. Otázkou ale je, nakolik je dnes ještě relevantní. Kacířská myšlenka. Přesto neodvolám. Průvodcem nám budou procesory AMD, zejména FX 8350 doprovázený Thubanem 1100 a dvěma Opterony 6272.

 

 

 

HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-All-in-One

13. února 2013, 15.18 | Vyzkoušel jsem druhé vícefunkční zařízení nové řady HP Deskjet Ink Advantage, umožňující tisk, skenování, kopírování a využití bezdrátové Wi-Fi komunikace a připojení na internet. Je výhodné pro jednoduchý, cenově dostupný bezdrátový tisk dokumentů, prezentací nebo grafů s použitím nízkonákladových originálních inkoustů HP, ale také pro tisk fotografií v laboratorní kvalitě.

 

 

 

CINEMA 4D R 14 – a ještě jednou sculpting

8. února 2013, 20.25 | Ale ne, není to úplně pravda. Jen si ukážeme, jak si pro sculptovací systém CINEMY 4D připravovat vzorky pro systém razítka a šablony.

 

 

 

Canon EF 24–70 mm 1:2,8L II USM

31. ledna 2013, 22.43 | Současnou verzi vysoce výkonného standardního objektivu se zoomem výrobce oproti předešlé změnil hlavně s ohledem na kvalitu obrazu při všech polohách zoomu a v celé ploše záběru, vývoj v oblasti digitální fotografie a na požadavky trhu, především profesionálních fotografů, kteří jej používají každý den a často v náročných podmínkách. Je tedy také kompaktnější a odolnější.

 

 

 

CINEMA 4D R14, sculpting (2)

31. ledna 2013, 12.25 | Minulý paket návodů se věnoval více obecným volbám a nastavením, než jednotlivým nástrojům. A to proto, že tyto volby a parametry jsou většinou pro jednotlivé nástroje dosti podobné. Dnešní druhý díl je již značně odlišný. Ukážeme si totiž, jak pracují jednotlivé nástroje a jak výsledný model zpravovat tak, abychom jej mohli použít v praxi.

 

 

 

Casio Exilim EX-ZR1000 v testu

25. ledna 2013, 23.49 | Patří mezi kompaktní fotoaparáty, které se vejdou do kapsy, přitom ale nabízejí zoom s velkým rozsahem a umožňují poměrně všestranné použití. Je určen pro široký okruh potenciálních spotřebitelů, kteří hledají malý lehký kompakt na cesty, výlety, dovolené s rodinou či přáteli, anebo s nímž mohou zahájit hravou digitální tvorbu. Zaujme slušnou výkonností, nabídkou funkcí i koncepcí ovládání.

 

 

 

Strana výpisu

7 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: