Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

CINEMA 4D R14, sculpting (1)

24. ledna 2013, 16.41 | Novinka co nešla přehlédnout. Novinka? No, už si tuto aktuální verzi zkoumáme přes čtyři měsíce, tedy novinka to až tak není. Ale na tom dlouhém výčtu je alespoň patrné, že se jedná o opravdu masivní update. Dnes se podíváme na možnosti sculptování, zejména na obecný způsob práce a nastavení základních parametrů nástrojů.

 

 

 

HP Deskjet Ink Advantage 3525 e-All-in-One

18. ledna 2013, 16.57 | První ze dvou multifunkčních zařízení nové řady Deskjet Ink Advantage, které jsem mohl vyzkoušet, výrobce doporučuje hlavně pro domácnosti a domácí kanceláře. Umožňuje inkoustový tisk do formátu A4, pohodlný automatický oboustranný tisk, tisk bezdrátový i přes internet s využitím řešení HP ePrint a také kopírovat a skenovat plošné netransparentní předlohy.

 

 

 

Canon EOS 6D v testu

14. ledna 2013, 16.26 | Fotoaparát je vybaven plnoformátovým obrazovým senzorem CMOS s rozlišením 20,2 Mpx a 14bitovým procesorem DIGIC 5+, má velký rozsah citlivosti ISO, rychlý 11bodový AF systém se středovými body křížového typu, systém měření expozice se 63 zónami SPC s dvojitou vrstvou, je bohatě vybaven režimy, programy a funkcemi a umožňuje vhodně přizpůsobit různým potřebám uživatelů.

 

 

 

Obalový design v CINEMĚ 4D – pytlíček na bonbony od A do animace (02)

10. ledna 2013, 19.20 | V minulém díle, vlastně loni, jsme si spolu vytvořili model sáčku na bonbónky, nebo na šroubky, prostě na cokoli. V dnešním semináři se podíváme na další části celého procesu. Osvětlení, materiály, rendering, nakoukneme do post produkce a hlavně si vše komplexně rozanimujeme. Pomůže nám při tom fenomenální C-motion, systém pro automatizované animace.

 

 

 

Samsung NX1000 v testu

31. prosince 2012, 23.31 | Tento systémový kompaktní fotoaparát při svém představení zaujal integrovanou Wi-Fi jednotkou. Bezdrátové Wi-Fi připojení usnadňuje a urychluje přenos fotografií a videoklipů, které lze obratem sdílet na sociálních sítích, odeslat e-mailem nebo do cloudového úložiště. Pomocí Wi-Fi také lze NX1000 ovládat z tabletu, který Samsung nabízí spolu s fotoaparátem v cenově výhodné sadě.

 

 

 

Sony Cyber-shot DSC-RX1 v testu

27. prosince 2012, 15.14 | Fotoaparát měl firmware verze 1.0, stejně jako v případě, kdy jsem ho měl možnost vzít poprvé do rukou. Test jsem uskutečnil ve zkrácené a zjednodušené podobě, neboť jsem RX1 měl k dispozici pouze na víkend. Recenzi jsem zaměřil na ovládání přístroje a na obrazovou kvalitu s výběrem ze sad pořízených zkušebních snímků.

 

 

 

Jsem K5000, Quadro K5000

20. prosince 2012, 14.35 | Profesionální grafická karta NVidia Quadro K5000. Nové technologie, nová řada Kepler, nový výrobní proces. Jedno z nejlepších zobrazovacích zařízení dneška v uživatelském preview.

 

 

 

Obalový design v CINEMĚ 4D – pytlíček na bonbony od A do animace (01)

12. prosince 2012, 16.52 | Jedna z mých přednášek v rámci letošního roadshow měla jednoduché zadání. Ukázat potenciálním a nebo začínajícím uživatelům, zač je toho loket. Ne, vlastně jinak: ukázat, že poměrně rychle mohou ze 3D „vymáčknout“ slušný výsledek, který je víceméně připravený pro prezentaci. A co více, klidně i animovaný. To bola taká malá bodka na záver. Když už jsme byli i v té Bratislavě...

 

 

 

CINEMA 4D Net Render – aneb jak si ušetřit čas

29. listopadu 2012, 21.32 | Je naprostou pravdou, že síťový výpočet CINEMY 4D v podobně ex modulu Net Render je hodně fousatý. Jiný nemáme, má své mouchy, na druhou stranu pořád jej lze využívat a může hodně pomoci. Otázka je, jak se používá. To odkryje dnešní návod...

 

 

 

Canon EOS 650D v testu

29. listopadu 2012, 01.50 | Canon EOS 650D je od léta nejvyšší model v kategorii amatérských zrcadlovek Canon. Výrobce zachoval vše, co se osvědčilo u modelu 600D včetně konstrukce těla. Změn je minimum, jsou ale důležité, týkají se mimo jiné i ovládání přístroje. LCD obrazovka je opět na výklopném a otočném panelu, pružnost ovládání je ale ještě více posílena díky použití dotykového displeje. A uživatel si může vybrat, jaký způsob ovládání mu právě vyhovuje.

 

 

 

Strana výpisu

8 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: