Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Kyocera SL400R - rychlý a tenký kompakt v praxi

13. dubna 2004, 00.00 | Při příležitosti letošní výstavy PMA a CeBIT představil koncern Kyocera několik nových modelů, jejichž společnou vlastností je rychlá procesorová technologie RTUNE. V dnešní recenzi se podíváme na čtyřmegový Finecam SL400R.

 

 

 

Olympus Camedia 750 po roce praxe

8. dubna 2004, 00.00 | Dovolte nám malé ohlednutí za rok starým modelem, o kterém se vedly a dodnes vedou bouřlivé diskuze. Jedná se o ultrazoomový Olympus C-750. Proč se někomu nelíbí a jiný na něj nedá dopustit? Co opravdu umí? To přiblíží dnešní recenze.

 

 

 

Instant Photo Scanner 1.0

7. dubna 2004, 00.00 | Chcete si za pár korun vylepšit software ke svému skeneru? Instant Photo Scanner obohatí váš TWAIN kompatibilní skener o funkce vícenásobného skenování dané předlohy, různé formy výstupu a práci se skenovacími profily.

 

 

 

Contax SL300R T* s hvězdnou technologií v praxi

5. dubna 2004, 00.00 | Koncern Kyocera získal na letošním CeBITu vyznamenání za technologickou novinku roku, kterou byl oceněn jejich nový procesor RTUNE, vyznačující se vysokou rychlosti zpracování obrazových dat. Na něm je založen i dnes recenzovaný fotoaparát Contax SL300R T*.

 

 

 

Proč vznikají neostré snímky a jak je vylepšit

31. března 2004, 00.00 | Každý fotograf se jistě potýká s problémem rozostřených snímků. Pokud se jim chcete účinně bránit, je potřeba znát příčiny obrazové neostrosti. Těch je celá řada. V dnešním článku si ty, které vznikají při vlastní expozici, popíšeme a naučíme se jednoduchá pravidla, jež nám pomohou k co nejostřejším fotografiím. Druhá část článku je pak věnována programovému doostřování snímků.

 

 

 

Canon Pro1 - digitální kompakt s L-kovým objektivem v praxi

30. března 2004, 00.00 | Minulý týden jsme vám v naší recenzi představili vlajkovou loď amatérské řady digitálních kompaktů Canon. Dnes se budeme věnovat opačnému konci těchto přístrojů - ultrazoomové EVF zrcadlovce pro náročné, modelu PowerShot Pro1.

 

 

 

Pohled čtenáře: Kruhové světlo Soligor RL-50

29. března 2004, 00.00 | Fotíte často makrosnímky? Pak by vás mohlo zajímat krátké seznámení s kruhovým světlem Soligor RL-50 pro 52 mm systém, o kterém píšeme v následujícím článku.

 

 

 

Canon PowerShot A80 - špičkový amatérský kompakt zevrubně

25. března 2004, 00.00 | PowerShot A80 lze směle označit za vlajkovou loď mezi amatérskými fotoaparáty společnosti Canon. Její výbava v jistých ohledech předčí pokročilejší "eskovou" řadu. Zajímají vás podrobnosti o tomto atraktivním modelu? Pak je pro vás určena následující recenze.

 

 

 

Kodak EasyShare DX6490 v redakčním testu

18. března 2004, 00.00 | Potřebujete často fotit vzdálené objekty, jako jsou například zvířata ve volné přírodě? Pak pro vás může být zajímavý fotoaparát třídy označované slovem Ultrazoom. To jest takový přístroj, který si dokáže svým objektivem přitáhnout i velmi vzdálené objekty. Jedním z nich je i nyní recenzovaný EasyShare DX6490.

 

 

 

Nový Nikon Coolpix 8700 v praxi

16. března 2004, 00.00 | V současné době se dostává na trh celá řada EVF zrcadlovek, nabízející na první pohled velice podobné parametry. Která z nich je ta nejlepší? Na tuto otázku je těžké hledat odpověď. Každému vyhovuje něco jiného. Tato recenze vám možná přinese řadu odpovědí ohledně nového modelu od Nikonu.

 

 

 

Strana výpisu

... 77

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: