Bibble 5 Pro: zpracování JPEG, TIFF a RAW fotografií ve Windows, Mac OS X a Linuxu - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Bibble 5 Pro: zpracování JPEG, TIFF a RAW fotografií ve Windows, Mac OS X a Linuxu

18. ledna 2010, 00.00 | Po několika veřejných preview a dlouhé době vývoje společnost Bibble Labs konečně oficiálně dokončila pátou stěžejní verzi svého vlajkového produktu na zpracování a úpravy digitálních fotografií. Editor je i nadále k dispozici ve verzích pro Windows, Linux a Mac OS X, má zcela nové grafické rozhraní a jeho možnosti a funkce si nyní představíme.

Tématické zařazení:

 » Zpracování  

 » Ostatní  » FotoTechnika  

 » Zpracování  » Úpravy fotografií  

 » Recenze  » Recenze - software  

 » Recenze  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Dost

Autor: Karel Kahovec Muž

Založeno: 18.01.2010, 13:13
Odpovědí: 0

jste si to zjednodušil. Například správa snímků může použít libovolný počet databází, do kterých můžete ukládat jak odkazy, tak náhledy, tak přímo soubory. Nic? Nějak to v textu nevidím - asi jste nepoužil záložku Library.
Prvotní funkcí Bibble samozřejmě není editace fotek, ale konverze z RAW. A tu konverzi je možné řídit po vrstvách, což moc konvertorů neumí.
No a o rychlosti Bibble si ostatní programy mohou taky nechat leda zdát.

Odpovědět na příspěvek

Čekal jsem trochu podrobnější rozbor

Autor: VojtechT Muž

Založeno: 18.01.2010, 14:00
Odpovědí: 0

Moje dojmy po patnácti minutách hraní si s Bibble 5:
- prvotní načtení složky otřesně pomalé
- nemonitoruje změny ve fajl systému
- neumí sraw z 5d mark2
+ rychlé generování náhledu při úpravách, náhled při procházení položek v combu
- po deseti minutách práce pád (reprodukovatelný)
+ kvalita zpracování na první pohled dobrá (obzvlášť vzhledem k rychlosti zpracování)

Odpovědět na příspěvek

Jenom dalsi beta verze ???

Autor: Jiri Srba Muž

Založeno: 18.01.2010, 14:59
Odpovědí: 0

Ja jsem si bibble pro koupil jiz pred nekolika lety a byl jsem z ni tehdy nadseny. Rychla konverze, kvalitni vystup rada funkci a pluginu. Bohuzel, ma spokojenost skoncila s verzi 4, od verze 5 doslo k hodne zmenam, spousta veci tam porad chybi (napriklad pravitko pro narovnani snimku) a co nejhorsi, nepodporuje sRAW soubory, takze je pro me prakticky nepouzitelna. Asi pred rokem jsem presel na Lightroom a jsem spokojeny, do bibble uz zpatky nepujdu. Je vyvijena malou skupinkou lidi na na zrovna profesionalni urovni (verze 5.0 byla oznamena jiz na podzim 2008 jako v podstate hotova!!!) a jeji budoucnost je podle me nejista. Ale skoda, jak jsem rikal pred par lety to vypadalo velmi nadejne.

Odpovědět na příspěvek

Historie za 500

Autor: Raptor Muž

Založeno: 19.01.2010, 12:38
Odpovědí: 0

Souhlasím s předřečníkem. Mám verzi PRO již několik let a tehdy to byla dobrá volba. Hajali na vavřínech, nebyli schopni dodělat verzi 5 , poskytli mě pouze neomezenou betu 5 a předběhli je jiné programy. I já již dávno pracuji v LR a k Bibbli se vracet nebudu. LR je pro mě lepší a podstatně rychlejší. Ani verze 5 totiž nepracuje korektně, je pomalá i přes řeči o multijádru. Vypadá to, že soudruzi doopravdy stále "betujou". Jediným plusem tohoto programu je plug-in Noise ninja. Bibble PRO je pro mě minulost.
Přeji šťastný výběr.

Odpovědět na příspěvek

Test RAW konvertorů

Autor: Tomáš Adamec Muž

Založeno: 19.01.2010, 19:38
Odpovědí: 0

Pěkně podrobný test RAW konvertorů dělal martinkozak.com

Odpovědět na příspěvek

prve dojmy

Autor: Bobo2sk Muž

Založeno: 06.02.2010, 17:31
Odpovědí: 0

Prave skusam nieco co nahradi u mna dost blbnuci CaptureOne a sem som zabludil len ze sa spytam,ako sa robia krivky...
Nesuhlasim s tym,ze bible je pomaly. CO ma prve nacitanie adresara pomensie a tiez aj konverzia. Tiez som neprisiel v CO ako dat konvertovat viac suborov naraz. Tu ma bibble velike plus nielen podporou batchu ale aj tym,ze staci stlacit jedine pismenko.
Neprisiel som zatial ako sa zvyraznia prepaly,ale to je predpokladam len otazka casu:)

Takze stabilita OK, rychlost tiez... len GUI je na mna zatial dost metuce

Odpovědět na příspěvek

Fujifilm FinePix S5 Pro ...?

Autor: tatar Muž

Založeno: 14.02.2010, 15:39
Odpovědí: 0

Opravdu pekny program, ale ma jednu zasadni vadu na krase, nepodporuje Fujifilm FinePix S5 RAW:)..

Nevite nekdo co jineho bych mohl pouzit pod linuxem?

dik.

Odpovědět na příspěvek

Raw Therapee

Autor: David Muž

Založeno: 05.03.2010, 11:20
Odpovědí: 0

Raw Therapee je pokud vim open-source a ne freeware. Jinak skvělý článek.

Odpovědět na příspěvek

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: