Recenze - fotoaparáty - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:

Recenze - fotoaparáty

Sony Alfa NEX-6 v testu

10. března 2013, 23.05 | Uživatelský test potvrdil to, co bylo zřejmé už po prvním vyzkoušení fotoaparátu z předprodukční série. Tehdy jsme ovšem měli možnost NEX-6 testovat pouze jeden den vzápětí po jeho představení. Pro test jsem měl k dispozici sadu s objektivem E PowerZoom 16–50 mm 1:3,5–5,6 OSS, jehož rozsah po přepočtu na 35mm formát odpovídá 24–75 mm. Zaměřil jsem se na kvalitu obrazu i další podrobnosti týkající se fotoaparátu a jeho ovládání.

 

 

 

Casio Exilim EX-ZR1000 v testu

25. ledna 2013, 23.49 | Patří mezi kompaktní fotoaparáty, které se vejdou do kapsy, přitom ale nabízejí zoom s velkým rozsahem a umožňují poměrně všestranné použití. Je určen pro široký okruh potenciálních spotřebitelů, kteří hledají malý lehký kompakt na cesty, výlety, dovolené s rodinou či přáteli, anebo s nímž mohou zahájit hravou digitální tvorbu. Zaujme slušnou výkonností, nabídkou funkcí i koncepcí ovládání.

 

 

 

Canon EOS 6D v testu

14. ledna 2013, 16.26 | Fotoaparát je vybaven plnoformátovým obrazovým senzorem CMOS s rozlišením 20,2 Mpx a 14bitovým procesorem DIGIC 5+, má velký rozsah citlivosti ISO, rychlý 11bodový AF systém se středovými body křížového typu, systém měření expozice se 63 zónami SPC s dvojitou vrstvou, je bohatě vybaven režimy, programy a funkcemi a umožňuje vhodně přizpůsobit různým potřebám uživatelů.

 

 

 

Samsung NX1000 v testu

31. prosince 2012, 23.31 | Tento systémový kompaktní fotoaparát při svém představení zaujal integrovanou Wi-Fi jednotkou. Bezdrátové Wi-Fi připojení usnadňuje a urychluje přenos fotografií a videoklipů, které lze obratem sdílet na sociálních sítích, odeslat e-mailem nebo do cloudového úložiště. Pomocí Wi-Fi také lze NX1000 ovládat z tabletu, který Samsung nabízí spolu s fotoaparátem v cenově výhodné sadě.

 

 

 

Sony Cyber-shot DSC-RX1 v testu

27. prosince 2012, 15.14 | Fotoaparát měl firmware verze 1.0, stejně jako v případě, kdy jsem ho měl možnost vzít poprvé do rukou. Test jsem uskutečnil ve zkrácené a zjednodušené podobě, neboť jsem RX1 měl k dispozici pouze na víkend. Recenzi jsem zaměřil na ovládání přístroje a na obrazovou kvalitu s výběrem ze sad pořízených zkušebních snímků.

 

 

 

Canon EOS 650D v testu

29. listopadu 2012, 01.50 | Canon EOS 650D je od léta nejvyšší model v kategorii amatérských zrcadlovek Canon. Výrobce zachoval vše, co se osvědčilo u modelu 600D včetně konstrukce těla. Změn je minimum, jsou ale důležité, týkají se mimo jiné i ovládání přístroje. LCD obrazovka je opět na výklopném a otočném panelu, pružnost ovládání je ale ještě více posílena díky použití dotykového displeje. A uživatel si může vybrat, jaký způsob ovládání mu právě vyhovuje.

 

 

 

Sony Cyber-shot RX1 poprvé v ruce

22. listopadu 2012, 13.08 | A nutno dodat velmi krátce a předprodukční model. Na druhou stranu každá možnost vzít do ruky tento unikátní fotoaparát a seznámit se s ním trochu blíže je vítaná. Je to přístroj "šitý na míru" náročným uživatelům, profesionálním fotografům a také „labužníkům“, kteří si velmi rádi vychutnají všechny přednosti prvního kompaktního fotoaparátu s plnoformátovým snímačem.

 

 

 

Canon EOS 5D Mark III v testu

15. října 2012, 13.45 | Že je EOS 5D třetí generace výborně inovovaný fotoaparát, to bylo zřejmé už při prvním krátkém vyzkoušení vzápětí po jeho oficiálním představení. Určité zklamání mohl pocítit jen ten, kdo očekával snímač s vyšším rozlišením než něco málo přes 22 Mpx. Všichni uživatelé ale bezpochyby oceňují 61bodový systém autofokusu převzatý od nejnovějšího profimodelu EOS-1D X a další zajímavá vylepšení oproti modelu 5D Mark II.

 

 

 

Sony Alfa NEX-6 poprvé v ruce

26. září 2012, 21.29 | Tento kompaktní systémový fotoaparát můžeme charakterizovat třemi slovy: kompaktnost, výkon, flexibilita. Je ideální pro uživatele, kteří vyžadují výbornou kvalitu obrazu, nespokojí se s jedním napevno zabudovaným objektivem, byť by to byl zoom s velkým rozsahem, ale naopak chtějí využívat různé objektivy a další příslušenství v rámci modulárního systému, avšak preferují přístroj kompaktní, malý, lehký, snadno přenosný.

 

 

 

Sony SLT Alfa 99 poprvé v ruce

22. září 2012, 06.47 | První "full-frame" fotoaparát typu SLT – Single Lens Translucent, tedy s technologií nesklopného polopropustného zrcadla – Translucent Mirror Technology, jsme si představili zatím jen stručně vzápětí poté, kdy nám ho představitelé společnosti Sony prezentovali. Následně jsme jeho předprodukční verzi mohli krátce vyzkoušet. V tomto článku vám přinášíme podrobnější informace a také výběr z prvních "před-zkušebních" snímků.

 

 

 

Strana výpisu

3 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: