Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Nikon DX AF-S Nikkor 18–105 mm 1:3,5–5,6G ED VR v testu

8. července 2013, 08.36 | Tento kompaktní a cenově dostupný objektiv s 5,8× zoomem je určen pro digitální zrcadlovky Nikon formátu DX a nabízen jako kitový například s modely D5200/5100. Díky rozsahu ohniskové vzdálenosti má širší využitelnost pro více snímacích situací ve srovnání se standardními zoomy 18–55 mm. Má systém snížení chvění a ultrazvukový zaostřovací pohon autofokusu.

 

 

 

Canon EF 40 mm 1:2,8 STM v testu

6. června 2013, 11.42 | Když jsme před rokem tento tenký kompaktní objektiv s výbornou světelností představili jako novinku, zdůraznili jsme kromě jeho malých rozměrů a nízké váhy fakt, že umožňuje snímání za slabšího osvětlení bez použití blesku nebo stativu, možnosti pro tvůrčí způsob ovládání hloubky ostrosti a také krokový elektromotorek pro plynulé a tiché automatické zaostřování.

 

 

 

Joby Ultra Fit Sling Strap – popruh na fotoaparát nové generace

30. května 2013, 09.03 | Jeden by si řekl, že u popruhů na fotoaparáty se už nic nového nedá vymyslet. Čas od času se ale objeví někdo, kdo přijde s novinkou i u tohoto zdánlivě „vymyšleného“ příslušenství.

 

 

 

WD My Book Live

17. dubna 2013, 23.28 | Je duben, „měsíc zálohování“, tudíž také vhodná doba blíže si představit síťové disky řady WD My Book Live. Pro test jsem použil základní model, tedy jednodiskový s kapacitou 1 TB. Nicméně síťové funkce jsou shodné s ostatními modely s ještě vyšší kapacitou paměti.

 

 

 

Sigma 17–50 mm 1:2,8 EX DC OS HSM

17. března 2013, 17.24 | Kompaktní standardní zoomobjektiv s výbornou světelností, neměnnou v celém rozsahu zoomu, se systémem optické stabilizace obrazu proti rozmazání snímků při fotografování z ruky a s ultrazvukovým pohonem systému automatického zaostřování HSM je poměrně široce využitelný, vhodný pro momentní záběry, snímky skupinek osob, krajiny a městské veduty, cestovní fotografie i snímky architektury.

 

 

 

Canon EF 24–70 mm 1:4L IS USM

22. února 2013, 19.10 | Také tento univerzálně použitelný objektiv se zoomem jsem testoval v kombinaci fotoaparátem EOS 6D a i když se vždy snažím vyvarovat nadnesených hodnocení, tentokrát konstatuji, že se podle všeho jedná o ideální spojení. Objektiv samozřejmě výborně poslouží i v kombinaci s jinými zrcadlovkami EOS, ale přijde mi, že ho výrobce „ušil 6D na tělo“.

 

 

 

Canon EF 24–70 mm 1:2,8L II USM

31. ledna 2013, 22.43 | Současnou verzi vysoce výkonného standardního objektivu se zoomem výrobce oproti předešlé změnil hlavně s ohledem na kvalitu obrazu při všech polohách zoomu a v celé ploše záběru, vývoj v oblasti digitální fotografie a na požadavky trhu, především profesionálních fotografů, kteří jej používají každý den a často v náročných podmínkách. Je tedy také kompaktnější a odolnější.

 

 

 

Jsem K5000, Quadro K5000

20. prosince 2012, 14.35 | Profesionální grafická karta NVidia Quadro K5000. Nové technologie, nová řada Kepler, nový výrobní proces. Jedno z nejlepších zobrazovacích zařízení dneška v uživatelském preview.

 

 

 

Canon EF 8–15 mm 1:4L Fisheye USM

14. listopadu 2012, 23.40 | Zoomobjektiv typu „rybí oko“, první svého druhu na světě, který nabízí volbu celosnímkového, nebo kruhového obrazu se 180° úhlem pohledu. Tento mimořádně širokoúhlý zoom je součástí řady L a je použitelný pro fotoaparáty vybavené full-frame senzory, které produkují oba typy obrazů, i pro přístroje se snímači formátů APS-H a -C, které ovšem neumožňují pořizovat kruhové fisheye snímky.

 

 

 

Canon Speedlite 600EX/600EX-RT

19. října 2012, 23.50 | Výkonný externí blesk, nástupce modelu 580EX II, první v nabídce Canon s bezdrátovým radiovým ovládáním. Ve spojení s radiovysílačem Speedlite Transmitter ST-E3-RT nabízí více možností v oblasti kreativního využití světla. Je vhodný především pro poloprofesionální a profesionální digitální zrcadlovky EOS a umožňuje všestranné využití, od fotografování na různých akcích a v terénu k portrétům ve studiu. Je kompaktní, lehký a snadno ovladatelný.

 

 

 

Strana výpisu

2

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: