Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Agfaphoto Photo Bundle: kompakt a tiskárna ve výhodném balení

12. prosince 2007, 00.00 | Není žádnou zvláštností dodávat na trh kompletní řešení pro domácí výrobu fotografií v podobě digitálního fotoaparátu a tiskárny. Agfaphoto Bundle je cenově výhodný balík obsahující jednoduchý kompakt a termosublimační fototiskárnu. Možnosti lze rozšířit i bezdrátovými přenosy pomocí dokoupitelných Bluetooth adaptérů. Balík jsme v redakci otestovali.

 

 

 

Pretec i-Disk BulletProof: neprůstřelný USB Flash disk?

23. listopadu 2007, 00.00 | Celokovový vodotěsný USB Flash disk s dvojitým opláštěním a šroubovacím uzávěrem je novinkou společnosti Pretec. Dodává se momentálně s kapacitou až 4 GB. Flash disk jsme otestovali v jeho 2GB verzi a tímto vám přinášíme recenzi tohoto velmi zajímavého outdoorového paměťového zařízení.

 

 

 

Elektronický hledáček Zigview S2 v praxi

11. září 2007, 00.00 | Před časem jsme informovali o zajímavém příslušenství, které téměř jakoukoliv DSLR vybavilo elektronickým hledáčkem. Zigview S2 umí nejen to. Dovolí vám také svůj displej oddělit, díky čemuž nemusí být vůbec zadní strana fotoaparátu viditelná, a přesto fotograf může pohodlně komponovat záběr. Jaké jsou praktické zkušenosti s touto hračkou?

 

 

 

Digitální fotorámeček AgfaPhoto AF 5070

25. května 2007, 00.00 | Digitální fotorámečky si zatím cestu k českým uživatelům příliš nenašly a důvodem k tomu je zcela určitě i jejich cena. Na trhu se však nyní objevila novinka, která jde s cenou velmi nízko. Pod značkou AgfaPhoto představuje model AF 5070 jakýsi entry-level v této kategorii, který nabízí úhlopříčku 17,7 cm, vestavěnou čtečku karet a přibaleno je i dálkové ovládání. Na otestování jsme jej dostali i do redakce a zde jsou naše dojmy.

 

 

 

Duel dvou dlouhých skel - Sigma 70-200/2.8 a Canon 70-200/2.8L IS

10. května 2007, 00.00 | Tentokrát jsme podrobili srovnávacímu redakčnímu testu dva vlastnostmi si velmi podobné objektivy a sice Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX HSM a Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM.

 

 

 

Lensbaby - objektiv pro hračičky

24. dubna 2007, 00.00 | O existenci hračičky jménem Lensbaby jsme vás informovali již dříve. Nyní si tento speciální objektiv představíme podrobněji. Základem je schopnost posouvání zaostřené oblasti po záběru, takže bez nutnosti změny kompozice můžeme nastavit, co bude ostré a co bude rozostřené. Největší využití je zřejmě pro portrétní fotografii, kde můžeme jednoduše rozostřit okolí.

 

 

 

Objektiv Nikon AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED v praxi

12. dubna 2007, 00.00 | Přípravy na africkou fotoexpedici nás donutily zajistit si také nějaký pořádný širokoúhlý objektiv. Pro Nikon je zde několik variant, ale my vybrali jeden z prvních DX objektivů Nikonu. Na expedici splnil svůj účel a my nyní dali dohromady fotografie, které jsme s ním pořídili, a zkušenosti, které jsme nabyli.

 

 

 

LaCie Skwarim & Buffalo FireStix: rychlý luxus za hodně peněz

11. dubna 2007, 00.00 | Potřebujete přenášet velké objemy dat, chcete je rychle číst i ukládat a současně chcete, aby použité paměťové médium bylo co nejmenší a nejlehčí? Nabízíme vám recenzi dvou vskutku luxusních mobilních zařízení špičkových parametrů pro ukládání dat.

 

 

 

Joby Gorillapod SLR - netradiční stativ v akci

4. dubna 2007, 00.00 | Společnost Joby jsme objevili před rokem na veletrhu PMA, kde byl prezentován její netradiční stativ Gorillapod. Obrovský úspěch tohoto originálního nápadu přiměl společnost vyvinout větší verzi, která unese i zrcadlovky. Právě ten jsme dostali ke krátkému otestování.

 

 

 

Nová Tokina 50-135 mm f/2.8 PRO DX v praxi

21. března 2007, 00.00 | Na trhu se objevil zcela nový objektiv firmy Tokina určený pro digitální zrcadlovky s menším senzorem. Jedná se o univerzální střední teleobjektiv s vynikající světelností f/2.8. Přinášíme vám jako jedni z prvních jeho praktický test.

 

 

 

Strana výpisu

11

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: