Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Fotopláštěnka Somikon NC-1295

28. července 2011, 00.00 | Pláštěnka na fotoaparát, hlavně zrcadlovku, ale případně i kompakt s ultrazoomem a aktivními sáňkami pro externí blesk. Je praktická, pokud potřebujete, anebo chcete fotografovat nebo natáčet video i za deště, kupříkladu patříte-li mezi „lovce blesků“ a jiných efektních přírodních úkazů, anebo chcete být na svých fotografických cestách připraveni na všechny povětrnostní situace a fotografovat i v náročných podmínkách bez obav o svůj fotoaparát a objektiv.

 

 

 

Tokina AT-X 16–28 mm 1:2,8 Pro FX

26. července 2011, 00.00 | Vyzkoušel jsem první z nové generace objektivů značky Tokina, které jsou konstruované pro použití na profesionálních digitálních zrcadlovkách s obrazovým snímačem, který odpovídá formátu kinofilmu 24 × 35 mm, jako jsou přístroje Canon EOS 5D Mark II, Nikon D700 a Nikon D3x. Samozřejmě ale výborně poslouží i v kombinaci s fotoaparáty se snímači formátu APS. Pro test jsem použil osvědčený model Canon EOS 40D.

 

 

 

HP LaserJet Pro 100 color MFP M175nw

19. července 2011, 00.00 | Společnost Hewlett-Packard nově nabízí nejmenší model multifunkčního zařízení s barevnou laserovou tiskárnou – má rozměry 441 × 421 × 338 mm (šířka, hloubka, výška). Kromě tisku umožňuje černobílé i barevné kopírování a skenování. Je primárně určen pro malé a středně velké firmy, kterým nabízí vyšší efektivitu a produktivitu tisku díky úspoře času a nákladů.

 

 

 

Varta Power LCD Plug Charger

13. července 2011, 00.00 | Nabíječku jsme si představili jako novinku. Poté jsme ji získali k vyzkoušení a přinášíme vám tedy praktické zkušenosti plus několik doplňujících informací a tipů.

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM na těle EOS-1Ds Mark III

11. července 2011, 00.00 | Plním slib, že po základní recenzi objektivu, pro kterou jsem použil tělo EOS 40D s desetimegapixelovým čipem formátu APS-C, připravím ještě rozšiřující pojednání s výběrem fotografií, pořízených tímto telezoomem v kombinaci s plnoformátovou zrcadlovkou.

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM v testu

22. června 2011, 02.00 | V loňském roce představený vylepšený model oblíbeného teleobjektivu se zoomem má robustní, ještě více odolné provedení, efektivnější systém optické stabilizace obrazu, ale hlavně novou optickou konstrukci s jedním fluoritovým členem a pěti z UD skla pro lepší kvalitu obrazu i s ohledem na vývoj zrcadlovek, ať už s plnoformátovým čipem, tedy odpovídajícím velikosti políčka kinofilmu, anebo se snímačem formátu APS-C/APS-H.

 

 

 

Fenomén jménem Lensbaby, aneb Praktický průvodce fotografováním

15. června 2011, 00.00 | V tomto článku se věnuji svým vlastním zkušenostem s výměnným systémem optiky Lensbaby. Přináším i ukázky, jaké efekty je možné s danou optikou vytvořit.

 

 

 

ORTLIEB Aqua-Zoom: vodotěsná foto-brašna (v praxi)

7. června 2011, 00.00 | Ortlieb Aqua-Zoom představuje voděodolnou brašnu od firmy Azub Bike, určenou pro bezpečný přenos fotografické techniky v extrémních podmínkách. Vlastnosti daného výrobku oceníte všude, kde hrozí zvýšené riziko poškození vašeho fotoaparátu působením vody, vlhkosti či prachu.

 

 

 

Genius GPP-1000: projektor do kapsy (v praxi)

1. června 2011, 00.00 | Společnost Genius nedávno uvedla na trh praktické příslušenství – mini projektor GPP-1000. Toto zařízení zaujme jak fotografy, tak i nadšené filmové „maniaky“. Své snímky a videa tak nyní můžete mít neustále po ruce, vždy připravené k okamžitému promítání. A jaké jsou naše dojmy a naše redakční zkušenosti s „dží-pí-pí tisícovkou“?

 

 

 

Fenomén jménem Lensbaby – I. Objektivy

26. května 2011, 12.00 | Informace, že budu moci testovat něco tak pozoruhodného, jako je objektiv Lensbaby, ve mně vyvolala velké nadšení. Pro ty, kdo touží po ostrosti a perfektní technické kvalitě fotografií, nic zajímavého. Je to spíše pro nadšené kreativce, kteří nechtějí vytvářet stále stejné efekty ve Photoshopu.

 

 

 

Strana výpisu

5

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: