Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Jak je to s neutrálností fotografických filtrů?

26. ledna 2010, 00.00 | Dostali jsme do redakce dotaz od jednoho z čtenářů, který se ptal, zda jsou neutrální šedé filtry (ND) opravdu neutrální, a jaké přesnosti výrobci v tomto ohledu dosahují. Nelenili jsme a udělali jsme test devíti filtrů různých značek.

 

 

 

Kalibrační kostka SpyderCube v praxi

22. ledna 2010, 00.00 | Dostalo se nám do rukou zajímavé fotopříslušenství Datacolor SpyderCube, které fotografovi pomáhá docílit optimální vyvážení bílé a stanovení správné expozice. Jedná se o malou kostku, jejíž povrch je z části pokryt 18% šedou, takže v praxi tato pomůcka dokáže nahradit standardní fotografické tabulky se šedou barvou. Na kostce rovněž nalezneme oblasti s bílou a černou barvou, a proto si fotograf s její pomocí může později v počítači doladit expozici u snímku pořízeného například v RAW formátu. Více viz náš článek.

 

 

 

Ortlieb Shuttle: hybridní, odolný batoh přicházíi!

30. prosince 2009, 00.00 | Ortlieb Shuttle je multifunkčním batohem od firmy Azub Bike, určený pro cyklisty - ale nejen pro ně. Daný produkt totiž může sloužit nejen jako běžný batoh nebo plnohodnotný fotobatoh, ale například též coby nárazu i voděodolný cestovní kufr. A co vlastně může tento zajímavý výrobek potenciálním uživatelům nabídnout?

 

 

 

Soular James: s elektrárnou na zádech

13. října 2009, 00.00 | Do redakce nám dorazil k otestování zajímavý batoh – Soular James. Nejedná se sice o klasický foto-batoh, ale i tak pro naši redakci představuje dost zajímavý produkt. Jak už ona humorná přesmyčka v názvů napovídá, jedná se totiž o batoh “poháněný” solární energií!

 

 

 

Recenze stativu Vanguard Tracker AP-364 aneb fotografická „jednonožka“ v praxi

27. července 2009, 00.00 | V redakčním testu jsme pro vás otestovali zajímavý monopod Tracker AP-364 od etablovaného výrobce stativů společnosti Vanguard. Tento hliníkový monopod, jako alternativa standardního tripodu, nabízí některé atraktivní parametry, jako například maximální výška 176 cm, nosnost až 12 Kg či přijatelnou váhu 0,87 Kg. Jaká bude tato „jednonožka“ v praxi? Více viz naše recenze.

 

 

 

Imation Apollo Expert UX: kompaktní HDD v praxi

20. července 2009, 00.00 | Dostali jsme na otestování jednu z novinek od Imationu - externí disk řady Apollo. Jedná se o kompaktní HDD s 2,5" diskem, s napájením přes USB rozhraní a s možností jak vertikálního, tak i horizontálního umístění (pomocí stylového, flexibilního stojánku)! Disky Apollo Expert UX jsou k dostání prozatím ve třech různých kapacitních modifikacích: 250 GB, 320 GB a 500 GB.

 

 

 

Recenze fotobatohu Kata 3N1-20 aneb když chcete něco jiného než brašnu...

10. července 2009, 00.00 | Pokud vás už bolí záda z nošení klasické fotobrašny a přemýšlíte o nějakém jiném způsobu, jak přenášet svoji fotografickou výbavu, může se stát fotobatoh, vedle například bederního pásu, vhodným kandidátem. Dnes jsme se za vás podívali blíže na zajímavý fotobatoh 3N1-20, který vyrábí renomovaná firma KATA. Jedná se o středně velký batoh, který je velmi dobře ergonomicky řešený a jenž dokáže pojmout téměř veškeré vaše fotonádobíčko. Jaký je v praxi? Více viz. náš článek.

 

 

 

Multifunkční foto-rámeček AGFAPhoto AC8130D v praxi

4. června 2009, 00.00 | Dnes jsme se podívali na šikovný multifunkční foto-rámeček AGFAPhoto AC8130D. Kromě možností prezentace fotografií je možné toto kompaktní zařízení využít také jako hodiny s budíkem, teploměr, FM rádio, přehrávač audio (MP3) a video souborů (MJPEG). Více viz náš článek.

 

 

 

Atraktivní fotorámeček Sagem AGFAPHOTO AF8070 v praxi

28. května 2009, 06.00 | Poslední dobou jsme se v naších článcích zabývali především fotoaparáty či objektivy, přičemž takový segment fotorámečků také rozhodně stojí za pozornost. Fotorámečky se poslední dobou stávají čím dál více populárnějším fotopříslušenstvím, jenž může být pro fotografova užitečné například na jednoduchou prezentaci pořízených snímků. Dnes vám přiblížíme zajímavý fotorámeček Sagem AGFAPHOTO AF8070. Více viz náš článek.

 

 

 

Test ultra-širokoúhlého objektivu TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II.

27. května 2009, 06.00 | Do rukou se nám k redakčnímu otestování dostal ultra-širokoúhlý objektiv TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II, který po přepočtu na měřítko kinofilmu nabízí velmi zajímavý rozsah ohnisek cca 15 - 36 mm. Jaké bude toto sklo v praxi? Více viz náš článek.

 

 

 

Strana výpisu

9

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: