Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Imation Atom Flash Drive: mini USB disk v praxi

18. března 2009, 00.00 | Do redakce nám dorazil na otestování nový USB flash disk značky Imation, nesoucí označení Atom Flash drive. Jedná se vskutku o velmi malou "flešku", která nabídne kromě již zmíněných příjemných rozměrů též odolnou konstrukci nebo možnost ochrany dat. Tyto flash paměti budou momentálně dostupné ve verzích 2GB, 4GB a 8GB.

 

 

 

Dlouhodobý test monitoru EIZO CG222W

19. listopadu 2008, 00.00 | Po relativně krátké době od vypuštění „žhavé“ novinky loňského roku — monitoru CG241W — přichází firma EIZO s další nemálo žhavou novinkou, dalším monitorem s HW kalibrací — CG222W. PR články a mnohé recenze nešetří chválou. CG222W je ale primárně určen pro zájemce z řad malých grafických studií a poloprofesionálních fotografů, a tato cílová skupina je k běžně napsaným recenzím nedůvěřivá. Nezbývá tedy, než si monitor vzít pořádně do parády a v dlouhodobém testu jej důkladně otestovat, proměřit a prověřit … A jaký je výsledek?

 

 

 

Jak se dělá stativ: Reportáž z továrny Manfrotto a novinky z Photokiny

15. října 2008, 00.00 | Mezi laiky panuje stále rozšířenější mýtus, že stabilizace obrazu v kompaktních fotoaparátech a zrcadlovkách eliminuje nutnost používat stativ. Podíváte-li se však do brašny profesionála, vždy tam tuto pomůcku najdete. Pravda je jako obvykle někde uprostřed. Jsou situace kdy je stabilizátor pohotovější, ale v některých oblastech se bez stabilní opory prostě neobejdete. Proto se stojí za to podívat, jak takový stativ vzniká.

 

 

 

Eizo FlexScan S2231W: Univerzální LCD monitor nejen pro fotografy a grafiky

6. srpna 2008, 00.00 | Nový širokoúhlý monitor s označením S2231W japonského Eiza zaujme především novou generací panelu S-PVA s rozšířeným barevným prostorem na 92% Adobe RGB. Právě to ho předurčuje k univerzálnímu použití od poloprofesionálního grafického nasazení až po domácí zábavu.

 

 

 

Belkin Network USB Hub: Sdílení USB v síti snadno a rychle

1. srpna 2008, 00.00 | Pomalu rostoucí počet širokopásmových internetových přípojek spolu s klesající cenou notebooků staví stále více domácností před dilema, jak propojit své dva a více počítačů. Základní směrovač, obvykle vybavený čtyřportovým přepínačem, pořídíte snadno a levně. Co však v případě, že chcete mít třeba fotografie a video na sdíleném disku nebo používat společnou tiskárnu? Omezíte-li se pouze na USB rozhraní, sáhněte po zařízení od Belkinu a nebudete zklamáni.

 

 

 

Fun Beat FB800: multimediální foto-rámeček v praxi

18. července 2008, 00.00 | Po nějaké době se nám do redakce dostal další fotorámeček – sloužící nejen k prohlížení fotografií, ale také například k poslouchání hudby nebo přehrávání video souborů. Jedná se o produkt Fun Beat FB800 s úhlopříčkou 26,5 cm (10,4 palců), nabízející dále bezdrátovou komunikaci nebo čtečku paměťových karet.

 

 

 

Green Clean - ze snímače špínu vysajeme, umyjeme

30. dubna 2008, 00.00 | Produkty Green Clean se specializují na čištění všeho možného, ale nás samozřejmě zaujala řada produktů na čištění snímačů zrcadlovek a digitálních zadních stěn. Český dovozce nám věnoval několik vzorků na vyzkoušení. Hráli jsme si nejen s nedávno představeným "vysavačem prachu", ale i sadou pro čištění mokrou cestou.

 

 

 

Objektiv Canon EF 14mm f/2.8 L II USM v praxi

1. dubna 2008, 00.00 | Je to již asi 17 let, co Canon uvedl na trh velmi populární objektiv Canon EF 14 mm f/2.8 L USM. Loni se tento objektiv dočkal inovace na verzi II. Jak se tento nový ultraširokoúhlý objektiv osvědčil v praktickém testu?

 

 

 

Agfaphoto AF5070M - fotorámeček s hudbou

10. března 2008, 00.00 | Před necelým rokem jsme dostali k testování levný fotorámeček AF 5070. Nyní se podíváme na novější AF 5070M. Nabízí stejný displej, ale můžeme si zde přehrávat i hudební MP3 soubory, MJPEG videa a je vybaven také 128 MB interní pamětí.

 

 

 

Fotobatohy Bagmaster v praxi

13. prosince 2007, 00.00 | Nabídka společnosti Bagmaster se orientuje spíše na batohy pro školáky, turisty či notebooky apod. Vyrábějí však i jeden typ, který je určen přímo pro fotografy. Design naznačuje, že se jedná o kombinaci turistického a fotobatohu. Dostali jsme na otestování jeho dvě varianty, černou a červenou, které se od sebe liší drobnými detaily v konstrukci. Koncepce je ale stejná.

 

 

 

Strana výpisu

10

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: