Recenze - profi technika - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:

Recenze - profi technika

Fomei Panther 600: poradí si ve studiu i v terénu

11. února 2010, 00.00 | Profesionální ateliérovou osvětlovací a zábleskovou techniku firmy Fomei netřeba dlouze představovat. Jednou z posledních novinek je Panther 600. Jedná se o zajímavé mobilní řešení (nejen do ateliéru), nabízející velký výkon v kombinaci s kompaktními rozměry a především širokými možnostmi použití. A jak obstála tato očekávaná novinka v praxi?

 

 

 

Test širokorozsahového profesionála Canon EF 28-300 mm f/3.5-5.6L IS USM

26. září 2008, 00.00 | Žádný fotograf nemění rád objektivy. Je to jednak nepříjemná a riskantní operace, při které se zanáší senzor prachem, ale také to velmi zdržuje, takže může uniknout záběr. Na trhu jsou proto širokorozsahové zoom objektivy, které ale logicky znamenají řadu kompromisů. Jak se tento problém podařilo profesionálně zvládnout firmě Canon se podíváme v našem testu.

 

 

 

Recenze nové DSLR Olympus E520: skromná na rozměry, bohatá na funkce

5. září 2008, 00.00 | V poslední době ze na nás ze téměř ze všech stran valí nové a nové modely DSLR od různých výrobců. Zkracuje se doba, během které jsou uváděny nové modely, které nahrazují ty předchozí. Tak i u DSLR Olympus E510 přišel po necelém roce nový model Olympus E520, který ho nahrazuje. Má toho v sobě dost nového, aby k sobě dokázal zlákat i příznivce předchozího modelu Olympus E510? Jak se s ním fotografuje v praxi?

 

 

 

Canon EOS 1D Mark IIN aneb život s profi reportáží

2. února 2006, 00.00 | Canon EOS 1D Mark IIN je bezesporu nejlepším profesionálním digitálním fotoaparátem optimalizovaným výhradně pro profesionální fotografickou reportáž. Nabízíme vám souhrn praktických zkušeností z měsíčního testování tohoto špičkového stroje.

 

 

 

Fujifilm S3 PRO poprvé v podrobném českém testu

20. prosince 2004, 00.00 | Jako první médium v ČR vám nabízíme podrobnou recenzi dlouho očekávané digitální zrcadlovky S3 PRO od společnosti Fujifilm. Jak vypadá simulace filmového materiálu digitálním fotoaparátem či rozšířený dynamický rozsah v praxi?

 

 

 

Špičkový základní objektiv pro Canon EOS 20D a Canon EOS 300D

9. listopadu 2004, 00.00 | Na podzim letošního roku uvedl Canon na trh nový objektiv Canon EF-S
17-85mm f/4.5-5.6 IS USM. Je určen výhradně pro digitální zrcadlovky Canon
EOS 20D a Canon EOS 300D. Pokud tedy vlastníte nebo uvažujete o pořízení
uvedených fotoaparátů, tento objektiv byste rozhodně neměli minout!

 

 

 

Canon EOS 20D - hvězdný nástupce legendy v praxi

29. října 2004, 00.00 | Tělo DSLR zrcadlovky Canon 10D bylo lehce zmenšeno a odlehčeno, dostalo nový 8MP snímací čip, bylo zrychleno sériové snímání, podporuje EF-S objektiv a označení je nyní 20D. Plnohodnotný nástupce velmi kvalitního fotoaparátu od společnosti Canon se nyní dostal k nám do redakce na testování, a tak jsme neváhali a recenzi připravili o něco rozsáhlejší než je obvyklé.

 

 

 

Vyhodnocení ankety o nejkvalitnější fotografii 4 DSLR

6. října 2004, 00.00 | Dne 3.9.2004 v článku "Mega srovnávací test 4 nejprodávanějších digitálních zrcadlovek" jsme uveřejnili anketu, kde jste na základě 4 reálných studiových portrétů, každý pořízený jedním z testovaných fotoaparátů a sice Canon EOS 10D, Canon EOS 300D, Nikon D100 a Nikon D70 měli hlasovat o fotoaparát s nejlepší obrazovou kvalitou. Dále jste měli uhádnout, který portrét je pořízen kterým fotoaparátem. Jak anketa dopadla?

 

 

 

Cesta k makroměřítku s objektivem Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

6. srpna 2004, 00.00 | Třetí článek o makrofotografii volně navazuje na předchozí dva články o obecných možnostech makrofotografie na DSLR a test dvou vynikajících a specializovaných makroobjektivů Sigma. Tentokrát se na makro podíváme z hlediska praktických potřeb měřítka snímání a článek zakončíme krátkým seznámením s makro objektivem Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM.

 

 

 

Srovnávací test 50 mm objektivů od Canonu

16. července 2004, 00.00 | Podrobili jsme testu dva vynikající a extrémně světelné objektivy Canon s pevným ohniskem a sice EF 50 mm f/1.4 USM a EF 50 mm f/1.8 II, jednak z hlediska jejich kvality ale zejména z hlediska proč do nich investovat a co a jak s nimi fotografovat.

 

 

 

Strana výpisu

2

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: