Recenze - software - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:

Recenze - software

CINEMA 4D R14 – Pluginy

17. října 2012, 23.51 | Nejdříve proč. CINEMA 4D se tváří, ostatně skoro jako všechny ostatní komplexní 3D aplikace, že může být ostrovem jen sama pro sebe, a pokud chcete pracovat, tak že nepotřebujete již nic dalšího. Jenže často to tak není, anebo to není až tak efektivní. A podobně je tomu v tomto případě. Navíc je zde i problém balíčků CINEMY 4D.

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (08) – shadery Normalizer a Zvětrání

5. října 2012, 09.15 | CINEMA 4D mimo hlavních témat dostala do vínku i několik nových shaderů. Není jich mnoho, nejsou možná až tak klíčové, rozhodně ale jsou zajímavé. Normalizer je nativní shader pro interní konverzi vzorků ve škále šedé do tangenciálních normálovách map a Zvětrání je obdobou směrového rozmáznutí, avšak bez destrukce zdroje a podporující i renderované efekty (například Okolní prostředí).

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (07) – dřevo

27. září 2012, 12.23 | Postupně procházíme jednotlivé oblasti aktualizace CINEMY 4D R14, až jsme dospěli od oblasti materiálů. Ty se systémově nezměnili, snad jen až na sloučené dva kanály, ale bez zásahů opravdu nejsou. Shader dřeva nás o tom přesvědčí. Ale postupně nejenom on...

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (05) – pracovní roviny

12. září 2012, 23.47 | CINEMA 4D R14, po svém ohlášení, dost překvapila. Na jedné straně výborně aktualizovaná kamera a vlastnosti které na ní můžeme aplikovat, na druhé sculpting. Jenže, změny v modelingu vlastně žádné. Skutečně? Na jednu stranu ano, na stranu druhou už to není tak jisté. Nástroje se sice nezměnili, ale někteří pomocníci rozhodně ano. A ty za zmínku opravdu stojí!

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (04) – Kamera v pohybu

6. září 2012, 12.01 | Pohyb, to je život. A nová CINEMA 4D R14 ani v pohybu nezahálí. Již jsme si představili Morf kamery, kdy je možné jednu kameru plynule transformovat do jiné. V tomto případě ale půjdeme ještě dál. Kamera v pohybu je speciální vlastností, kterou můžeme simulovat opravdu přirozený pohyb kamery... A také kameramana.

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (03) – Kompozice a Morf kamery

1. září 2012, 18.31 | Nadpis tohoto dílu zkoumání CINEMY 4D R 14 byl částečně pojmenován Kompozice (a morf), ale otázkou je, jaká kompozice... Nevím jak vy, ale já se jako „umělec“ necítím. Prostě nějakou shodou náhod něco dělám a živí mne to, což je fajn. Na stranu druhou, občas by se mi pomoc hodila. Například s tím, jak umístit kameru, objekty a další elementy scény, aby dohromady fungovaly a divák se při pohledu na scénu nenudil. Druhým tématem pak je možnost rychlého animování kamery.

 

 

 

CINEMA 4D R14: nové funkce (02) – kalibrace kamery

22. srpna 2012, 19.37 | Jednou ze zajímavých novinek CINEMY 4D R14 je nástroj pro srovnání kamery podle fotografie. Tim nemyslím jen prosté zachycení úběžníků a z toho analýza ohniskové vzdálenosti, ale také, pokud to je možné, i základního modulu velikosti scény.

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce – rozhraní a workflow (1)

16. srpna 2012, 11.26 | Po vydání CINEMY 4D R14 bylo jistě mnoho uživatelů dost překvapeno. Změny v jistých oblastech zásadní, ale to, co se toužebně očekávalo, to bylo vyslyšeno jen z části. Přesto je R14 aspirantem na jednu z nejlepších verzí, které kdy Maxon připravil. Dnešní videa jsou první z celé řady demonstrací popisujících novinky této verze. A to novinky, patřící do oblasti uživatelského workflow a rozhraní.

 

 

 

ImagingShop 2.1: česká správa a úpravy digitálních fotografií

2. listopadu 2010, 00.00 | Pod sloganem "Cesta ke kvalitní fotografii" se ukrývá původní česká aplikace na zpracování digitálních fotografií včetně jejich importu, jednoduché správy, systému hodnocení a především nejrůznějších barvových i obrazových úprav vlastností snímků. Představení ImagingShopu a jeho editoru fotografií najdete v článku včetně řady screenshotů z prostředí aplikace.

 

 

 

Aperture 3.1: notná dávka oprav a vylepšení

27. října 2010, 00.00 | Aperture 3 se po třech drobných setinkových verzích dočkal prvního velkého balíku oprav s označením 3.1. Kromě spolupráce s iLife 11 připravili vývojáři přes dvě stovky oprav a vylepšení, takže se aktualizace rozhodně vyplatí.

 

 

 

Strana výpisu

4 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: