Kyocera M410R - ultrazoom s hvězdnou technologií v praxi - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - fotoaparáty

Kyocera M410R - ultrazoom s hvězdnou technologií v praxi

Kyocera Finecam M410R

24. května 2004, 00.00 | V dnešní recenzi si představíme jednu z posledních novinek letošního jara v oblasti EVF zrcadlovek - ultrazoomový fotoaparát Finecam M410R. Přístroj se vyznačuje nejen velkým rozsahem ohniskové vzdálenosti, ale i výkonným procesorem a novou technologií hledáčku s vysokým rozlišením. Jaký je v běžném provozu?

{Popis a ovládání}

Společnost Kyocera přichází po řadě úspěšných kompaktů na trh i s ultrazoomovou elektronickou zrcadlovkou M410R, která je osazena procesorovou technologií RTUNE, která byla díky své rychlosti zpracování dat oceněna na letošním CeBITu cenou za nejlepší inovaci roku. Tato technologie se vyznačuje především vysokou rychlostí sekvenčního snímání s neomezeným množstvím snímků v sérii. Pokud vás zajímají podrobnější informace o tomto zajímavém fotoaparátu, přijměte pozvání k dnešní recenzi.

Konstrukce, design
Elektronická zrcadlovka M410R působí na první pohled profesionálním dojmem, a to nejen díky černému provedení, ale i konstrukcí samotnou. Pokud však uchopíme fotoaparát do ruky, hned poznáme, že jeho tělo o rozměrech 107x73x40,5 mm a hmotnosti 295 g je vyrobeno z plastu. Provedení je však kvalitní a přístroj se dobře drží. Tělo má pro pevnější úchop výrazný bateriový grip s protiskluzovým pogumováním, který je navíc v horní části rozšířen a je na něm tak vytvořena jakási opěrka pro prsty. V této rozšířené části by mohl být dobře umístěn nějaký ovládací prvek, ale není tomu tak.V horní části přístroje nalezneme pouze spoušť, sedmipolohový kruhový volič, zapínací tlačítko a výklopný blesk.

Zbývající ovládací prvky jsou rozmístěny v pravé polovině zadní strany fotoaparátu. Jedná se o kolébkový ovladač zoomu, mechanickou západku interního blesku, řadu jednoúčelových tlačítek a multifunkční volič složený z pěti samostatných tlačítek. Vedle něj vidíme LCD monitor s úhlopříčkou 1,5" a rozlišením 118 000 bodů. Nad ním je pak elektronický hledáček s dioptrickou korekcí a příjemným pogumováním. Jeho rozlišení je 432x240 plnobarevných bodů.
Na levém boku jsou pod dvířky ukryty konektory (USB, napájecí a A/V out), vedle nich se nachází reproduktorový otvor. Na pravém boku se pod dvířky vkládá SD/MMC paměťová karta.

Prstenec na tubusu objektivu je pouhý výlisek, nejedná se o žádný mechanický ovládací prvek. Objektiv se v provozu jen nepatrně vysouvá a aby bylo možné připojit filtry, je jeho tubus na konci opatřen vnitřním závitem, do kterého se našroubuje redukční kroužek se závitem na filtry o průměru 52 mm. Redukce je součástí výbavy přístroje. Nad objektivem vidíme výklopný blesk, nalevo od něj je červená indikační LED, napravo pak světlocitlivé čidlo a mikrofonní otvor.
Přístroj je napájen čtyřmi tužkovými články, které se vkládají zespodu. Jejich umístění neumožňuje použití lithiových článků CR-V3. Stativový závit je vyroben z plastu.

Technická specifikace
Kyocera užívá ve fotoaparátu M410R CCD snímač s efektivním rozlišením 4,0 miliónů bodů při úhlopříčce 1/2,7". Jeho citlivost je nastavitelná v rozsahu 100 až 800 ISO. Snímky o maximální velikosti 2272x1704 obrazových bodů jsou ukládány na externí SD/MMC paměťovou kartu.

Kromě snímání jednotlivých záběrů fotoaparát disponuje i rychlým sekvenčním režimem, který pracuje s rychlostí až 3,3 sn./s v plném rozlišení. Tato rychlost je udržována pro několik (cca 5) snímků, poté se sníží dle rychlosti paměťové karty přibližně na 2,3 sn./s. Počet snímků v sérii je závislý pouze na volné kapacitě paměti. Fotoaparát umožňuje také sekvenční snímání s kontinuálním doostřováním, při kterém je rychlost focení 2 sn./s. Dále pořizuje i časově neomezené videosekvence ve formátu AVI s rozlišením 640x480 či 320x240 obrazových bodů s rychlostí 30 či 15 sn./s. Nahrávka je ozvučena se vzorkovací frekvencí 8 kHz a 16bitovou hloubkou.

Objektiv fotoaparátu nabízí desetinásobné optické přiblížení v přepočteném ohniskovém rozsahu 37 až 370 mm při takřka konstantní světelnosti f/2,8 - 3,1. K dalšímu přiblížení je určen digitální zoom, jehož zvětšení závisí na zvoleném rozlišení. Pro maximální velikost snímku je pětinásobný, snížíme-li rozlišení na 640x480 obrazových bodů, může být až šestinásobný. Optická soustava zaostří v normálním režimu od 60 cm, v makro režimu pak od 10 cm. Na výběr je buď bodové či vícebodové ostření, ručně lze nastavit ostření na vzdálené objekty.
Po expoziční stránce se jedná o poloautomatický přístroj, který vedle čtyř scénických režimů (portrét, sport, noční krajina a noční portrét) nabízí i programový režim včetně režimu priority clony a priority času. Měření expozice je buď bodové, plošné či s posíleným středem. Výslednou hodnotu lze korigovat v rozsahu +- 2 EV s krokem po 1/3 EV. Expoziční logika pracuje s časy od 1/2000 do 1 s (dále lze ručně prodloužit na 2, 4 a 8 s) a clonou F2,8 - F8. K dispozici je i expoziční bracketing tří snímků s krokem po 1/3 EV.
Vyvážení barev je buď automatické, předdefinované (slunečno, zataženo, žárovka, zářivka), případně je možno barvu přesně ručně zkalibrovat. Interní blesk se aktivuje mechanicky a ve scénických režimech pracuje i s redukcí červených očí (jeden krátký předzáblesk). Jeho pracovní rozsah je 0,6 - 3,1/2,8 m (W/T) při citlivosti 100 ISO. K počítači se připojuje pomocí rychlého USB 2.0 rozhraní.
Součástí balení jsou 4 alkalické články, USB a A/V kabel, krytka objektivu, ramenní popruh redukční kroužek, tištěný návod a CD s podrobným návodem a ovladači a CD s programem ACDSee for Kyocera.

Ovládání
Ovládání Finecam M410R si zachovává styl, na který jsme zvyklí z předchozích fotoaparátů Kyocera. Je sice trošku odlišný od zaběhlých tradic ostatních výrobců, ale během krátké chvíle se s ním člověk sžije. Pracovní režim přístroje se určuje kruhovým voličem. Pro ty, kteří nechtějí během focení nastavovat příliš parametrů (k dispozici je pouze kvalita snímku a jeho rozlišení), využijí červeně označené automatické režimy - jeden je určen pro exponování samostatných snímků, druhý pak pro sekvenční focení. Dále se nabízí čtyři scénické režimy, které na základě zvoleného režimu automaticky nastavují expoziční parametry, avšak další parametry jako je vyvážení barev, citlivost či způsob měření expozice, již nechávají na fotografovi. Největší kontrolu nad přístrojem pak získáváme v režimu označeném jako EXT., kdy je možno volit i o jaký expoziční režim se jedná - programový, prioritu clony či prioritu času. Chybí pouze plně manuální režim. Vzhledem k tomu, že lze určit jeden ze tří způsobů měření expozice a navíc je stiskem jedné klávesy rychle dostupná korekce expozice, je kontrola nad výsledným jasem scény poměrně široká. Hodnota clony, resp. času se určuje pomocí šipek Vlevo/Vpravo multifunkčního voliče, zbývající šipky určují vzdálenost ostření a režim blesku. Další parametry se určují pomocí řádkového menu, které se zobrazí po stisku stejnojmenného tlačítka. To je v rozšířeném (EXT.) pracovním módu složeno ze šesti položek, po kterých se pohybuje pomocí multifunkčního voliče. Nastavuje se zde dvou nebo desetisekundový časovač, rozlišení a kvalita snímku, sekvenční režim focení a vyvážení barev. Poslední položka menu zpřístupňuje rozšířené volby, do kterých patří citlivost snímače, jemné doladění obrazu (ostrost, kontrast, saturace), měření expozice aj. Menu lze opustit namáčknutím spouště.

Tlačítkem displej se volí množství zobrazovaných informací přes vykreslovanou scénu. Tím se aktivuje i zobrazení reálného histogramu. Pro rychlý náhled pořízených snímků slouží středové tlačítko multifunkčního voliče. Takto je možno prohlížet všechny pořízené snímky včetně jejich zvětšování, ale není přístupné menu tohoto režimu. To zpřístupňuje například funkci mazání, připojení hlasové poznámky, ochranu snímku či změnu jeho velikosti.
Systémové nastavení se provádí po natočení kruhového voliče do polohy SETUP. V tomto okamžiku se zobrazí třístránkové menu, které v jednotlivých řádcích uspořádává jednotlivé volby, jako je nastavení jasu displeje, data a času, volbu jazyka. Také se zde volí způsob ostření, aktivuje se zde digitální zoom a určuje se, zda si má přístroj pamatovat po vypnutí všechny nastavené parametry, nebo je vždy nastavit do výchozí polohy.


[-more-]{Kvalita snímků a hodnocení}

Kvalita snímků
Zajímavý je rozdíl v automatickém vyvážení barev při normální době expozice a v režimu dlouhé doby expozice. Jinak automatické vyvážení barev pracuje velice pěkně a u testovacích terčů se velice blížilo přesně ručně nastavené hodnotě.

WB auto WB manual
Porovnání vyvážení barev (vlevo automatické, vpravo ručně nastavené)

ISO100 ISO200
ISO400 ISO800
Porovnání šumu a vyvážení barev na nočních snímcích (zleva doprava a shora dolů: slunečno, 100 ISO, 2 s - AWB, 200, 2 s - AWB, ISO400, 1 s - AWB, 800 ISO, 1 s)

Objektiv fotoaparátu způsobuje poměrně malé soudkovité zkreslení při nejkratším ohnisku a vyznačuje se nízkým projevem chromatické aberace. Rozlišení detailů odpovídá snímači s rozlišením 4 miliónů bodů. Snímky nejsou standardně příliš doostřovány, čímž nevznikají zbytečné světlé kontury na hranách ani tolik nevyniká digitální šum.

full wide Tele
Porovnání optického zkreslení a rozlišení (vlevo ohnisko 37 mm, vpravo 370 mm)

Porovnání optického přiblížení a vyvážení barev na denních snímcích (vlevo 37 mm, AWB - vpravo 370 mm, zataženo)

Úroveň šumu je přijatelná pro hodnoty 100 a 200 ISO. Při zvýšení citlivosti na 400 ISO je již šum poměrně patrný. Na snímcích pořízených při citlivosti 800 ISO je již šum pochopitelně hodně citlivý, nicméně díky zachování plného rozlišení snímače je ještě řada detailů patrná.

Porovnání šumu na neutrálně šedé (100, 200, 400 a 800 ISO)

ISO200 ISO400 ISO800
Porovnání šumu na denních snímcích (zleva doprava: 200, 400 a 800 ISO - AWB)

Praktické zkušenosti
Po konstrukční stránce nemáme k fotoaparátu Finecam M410R zásadnější připomínky. Ovládací prvky reagují příjemně a přesně, pouze kruhový volič má příliš jemný chod, takže se občas nechtěně otočí. Volba způsobů zoomování pomocí kolébky na zadní straně umožňuje pevnější úchop pomocí jedné ruky, ovšem je méně "profesionální". Přivítali bychom možnost mechanického ovládání pomocí prstence na objektivu.
Hledáček je vyroben novou CMOS technologií (ferro-electric liquid crystal) vyznačující se reálnějším podáním obrazu. Někdy působí až příliš kontrastním, tvrdým dojmem. Celkově je tvořen z cca 300 000 bodů, přičemž jednotlivé RGB složky jsou zobrazovány postupně a dohromady tvoří plochu s rozlišením 104000 obrazových bodů (432x240). Časový multiplex zobrazování jednotlivých barevných složek je v některých situacích (např.pohyb oka před hledáčkem) vidět. Oproti tomu není patrná mozaika jednotlivých bodů, jak jsme tomu byli zvyklí u dřívějších displejů. Celkově lze hledáček charakterizovat jako velice pěkný s úžasnou rychlostí překreslování. Trochu paradoxně fotoaparát neumožňuje ruční ostření, které by v něm bylo určitě pohodlnější, než u řady konkurenčních produktů.
Vyhlašovaná rychlost přístroje není jen reklamním trikem, práce s ním je příjemně svižná. Do režimu focení nastartuje přibližně za 2 sekundy, další snímek je možno pořídit za 1,5 sekundy, přičemž v té době je již i uložen. Optický zoom je pouze jednorychlostní, k přechodu z jednoho konce ohniska na druhý je potřeba 3 s. Překvapivé však je, že ač se optická soustava pohybuje poměrně pomalu, rozliší pouze deset poloh v celém ohniskovém rozsahu. Ostření trvá za dobrých podmínek 0,6 s, při nejdelším ohnisku nepřesahuje 1,3 s. Za šera pak trvá i 2 sekundy, avšak i tak funguje dobře, navíc během ostření se scéna stále překresluje. V režimu prohlížení se další snímek v plném rozlišení zobrazí takřka okamžitě, navíc je k dispozici i rychlé prohlížení, při kterém se vykreslí cca 10 malých náhledů za sekundu. Smazání snímku s vykreslením následujícího trvá 1,2 s. Během sekvenčního focení se v hledáčku postupně vykreslují pořízené snímky, což vzhledem k rychlosti snímání stačí k přibližné orientaci v pořizovaném záběru.
V režimu prohlížení chybí vysvícení přepálených míst, která jsou často na histogramu nepostřehnutelná.Výdrž akumulátorů je díky vysokému výpočetnímu výkonu procesoru menší, proto je potřeba počítat raději s dvěmi sadami vysokokapacitních akumulátorů. Jak se objevilo i v diskuzích, na snímcích pořízených při nejkratší ohniskové vzdálenosti se zapnutým bleskem se v dolním okraji objevuje nepatrný stín od redukčního kroužku. S tím je potřeba počítat a při focení s bleskem redukci sundávat.

Závěr
Fotoaparát Kyocera Finecam M410R je rychlý přístroj nabízející v konstrukčně propracovaném těle většinu pokročilých fotografických funkcí. Jeho obrazová kvalita je dobrá. Snímky nejsou v přístroji tolik upravovány, takže mohou oproti ostatním výrobcům působit méně ostrým a barevně živým dojmem. K tomu jsou však určeny jednotlivé položky menu, které dovolí v případě potřeby obraz více upravit. Díky použité procesorové technologii RTUNE může M410R zákazníkům nabídnout rychlé zpracování obrazu, které nedegraduje ani kvalitní hledáček s dostatečným rozlišením a překreslováním pro danou kategorii. Fotoaparátu pouze chybí některé manuální funkce, jako je ruční ostření či plně manuální řízení expozice. Dá se však říci, že Kyocera zvládla svůj první přístroj této kategorie velice dobře a přitom se jí podařilo zachovat i příznivou cenu, která je u nás stanovena na 15990,- Kč s DPH. V ceně je kromě výše zmíněného příslušenství zahrnuta i ostrá verze programu ACDSee. Fotoaparát je již na trhu.

:: Podrobná specifikace fotoaparátu

:: Porovnání fotoaparátu Olympus C-770UZ, Kyocera M410R a Konica Minolta DiMAGE Z2

Tématické zařazení:

 » Ostatní  » FotoTechnika  

 » Recenze  

 » Recenze  » Recenze - fotoaparáty  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Návod

Autor: Tomáš Muž

Založeno: 11.06.2004, 18:06
Odpovědí: 1

Sháním návod na Kyoceru.
Kdo ví kde ne netu ho můžu sehnat tomu budu vděčen.

Odpovědět na příspěvek

RE: Návod

Autor: Zdenek Muž

Založeno: 22.06.2004, 13:27

navod v cestine na CD u fotaku. jestli ze nejakeho duvodu nemate muzu poslat. Je to cca 7 Mb. jestli ho chcete tak poslete mail na zdenek@ekancelar.cz

Odpovědět na příspěvek

Externy zdroj

Autor: talbot Muž

Založeno: 12.06.2004, 17:55
Odpovědí: 0

Vie mi niekto poradit, aky externy zdroj sa moze pouzit s tymto fotoaparatom? Na strankach http://www.kyoceraimaging
.com/ som nic nenasiel.

Odpovědět na příspěvek

import fotek na PC

Autor: Petr C Muž

Založeno: 21.07.2004, 20:38
Odpovědí: 1

Mam problem s importem fotografii z fotoaparatu do pocitace. Dodany soft (ACD) nepodporuje tento fotoaparat, prosim o radu jak na to. Diky

Odpovědět na příspěvek

RE: import fotek na PC

Autor: Luka Muž

Založeno: 23.07.2004, 13:59

Proč používáš ACD ?
Po připojení k PC se 410ka chová jako HD a průzkumníkem si fotky přetáhneš kam chceš.

Odpovědět na příspěvek

Ext.blesk

Autor: majkl Muž

Založeno: 17.11.2004, 18:59
Odpovědí: 0

Da sa pripojit externy blesk ?

Odpovědět na příspěvek

Poradte Kyocera M410R x Oly C-650 x Z3?

Autor: chod Muž

Založeno: 22.11.2004, 19:12
Odpovědí: 1

Chci si koupit nějaký slušný DF, vybral jsem si zhruba tyto: Kyocera M410R nebo Olympus C-650 nebo Minolta Z3. Poraďte mi, který je lepší a proč, případně vaše zkušenosti s jednotlivými typy. Díky Chod.

Odpovědět na příspěvek

RE: Poradte Kyocera M410R x Oly C-650 x Z3?

Autor: Dodo Muž

Založeno: 01.02.2005, 01:08

No ja si vyberiem Z3. C-650 je pomalá, a m410R nema manualny rezim na clonu a cas.

Odpovědět na příspěvek

M410/400R - Poraďte kde ho mají?

Autor: vašek Muž

Založeno: 02.05.2005, 14:50
Odpovědí: 1

Nikde jsem ho v Praze nesehnal k "osahání" - poraďte. Zajímalo by mne zda prodloužení objektivu pro filtry atd. jde demontovat - kvůli skladnosti a jak je to v ČR se servisem?
Děkuji

Odpovědět na příspěvek

RE: M410/400R - Poraďte kde ho mají?

Autor: Piknik Muž

Založeno: 03.05.2005, 06:32

Dobrý den :-)
Nevím jak v Praze,ale fyzicky jej mají v Třebíči(jihozápadní Morava -mezi Jihlavou a Brnem) kde je značková prodejna fy. Yashica.
www.yashica.cz

Odpovědět na příspěvek

Kyocera Finecam M410R

Autor: :-) Muž

Založeno: 23.05.2005, 14:47
Odpovědí: 1

Chci se zeptat - jestli má někdo osobní zkušenosti s tímto foťákem - objektiv (stříbrný tubus) je jaksi vyšlochtaný - zajímalo by mě zda je to normální a tudíž neovlivní kvalitu fotek, a nebo se jedná o zmetek?

Odpovědět na příspěvek

RE: Kyocera Finecam M410R

Autor: rado Muž

Založeno: 03.11.2005, 14:16

Můžeš být v klidu, není to závada.

Odpovědět na příspěvek

Co s tím?

Autor: Kamil Muž

Založeno: 24.05.2005, 21:21
Odpovědí: 3

Mám M400rku, po delším používání se zahřeje a začnou se oběvovat na displeji modré pruhy.Po chvíli se celý sekne a musím vytáhnout baterie,aby se probudil.Se zaostřováním v místnosti je to také špatné.Poradíte mi někdo co s tím?Je to normální?Nebo to mám jít reklamovat?

Odpovědět na příspěvek

RE: Co s tím?

Autor: Jan Brezina Muž

Založeno: 24.05.2005, 21:40

Obavam se, ze tohle jednoznacne vypada na reklamaci. S tim autofokusem si dokazi predstavit ruzne objektivni priciny, ale pokud se fotoaparat zasekava, je to rozhodne na servis

Odpovědět na příspěvek

RE: Co s tím?

Autor: pavel Muž

Založeno: 20.09.2005, 13:50

mám 410 a ta se zlehka zahřívá taky, ale to je normální. žádné fleky se ale nedělají natož aby se sekl. určitě to reklamuj.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Co s tím?

Autor: milos Muž

Založeno: 20.09.2005, 18:29

ako si snou spokojny-kvalita foto,dakujem ahoj.

Odpovědět na příspěvek

objektivy

Autor: pe Muž

Založeno: 01.08.2005, 14:54
Odpovědí: 3

dá se k M 410 R použít teleobjektiv a jaký

Odpovědět na příspěvek

RE: objektivy

Autor: fido Muž

Založeno: 17.01.2006, 10:47

nepotesim ta . len ta prosim ak to zistis, tak daj vedieť

Odpovědět na příspěvek

RE: objektivy

Autor: Miloš Muž

Založeno: 17.01.2006, 20:52

AHOJ.DA SA POUŽIT TELEKONVENTOR..V PREDAJNI SOM HO SKUŠAL CEZ OKNO DO ULICE.PODMIENKY BOLI NIE DOBRE.ROZDIEL BOL VYDITELNY. 10 KRAT ZOOM NA APARATE S TELEKONVETOROM 20 KRAT ZOOM.ČIŽE 2 KRAT SA PREDLŽIL ZOOM Z 10 NA 20.CENA 2380 SK.ZATIAL HO EŠTE NEMAM,ALE MOŽNO ZA PAR DNI BUDE.FARBA STRIEBORNA .DAČO PODOBNE JE I MAKRO A .ŠIROKAČ.MYSLIM MOŽNO SA MYLIM TA ISTA CENA AKO TELE.CHCEL BY SOM HO VYSKUŠAT EŠTE RAZ NA ULICI.POTOM SA UVIDI ZATIAL AHOJ.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: objektivy

Autor: fido Muž

Založeno: 26.01.2006, 09:28

kde sa to dá kúpiť ?

Odpovědět na příspěvek

Fotografie

Autor: Honza Muž

Založeno: 18.10.2005, 16:15
Odpovědí: 1

Často se mi stává, že jsou snímky dost neostré až rozmazané. S fotografováním žádné zkušenosti nemám, takže nevím jestli je to špatným nastavením fotoaparátu nebo mnou?

Odpovědět na příspěvek

RE: Fotografie

Autor: Boba Muž

Založeno: 06.11.2005, 17:31

Je to určitě tebou.Musíš si otevřít blesk,když ti to ukazuje takový znak aby jsi s tím nehejbal.Nebo stím nesmíš hejbat a to tak,že si to dáž na stativ.Je to nutné hlavně třeba s 10xnásobným zoomem.

Odpovědět na příspěvek

Rozmazané foto.

Autor: Milan Muž

Založeno: 08.11.2005, 22:01
Odpovědí: 3

Keď fotím večer v miestnosti pohybujúce sa postavy pri zasvietenom bežnom žiarovkovom osvetlení, sú postavy rozmazané a je jednu či fotím z bleskom, alebo bez. Vie niekto poradiť čím to je? Vďaka.

Odpovědět na příspěvek

RE: Rozmazané foto.

Autor: Lubor Muž

Založeno: 24.11.2005, 10:15

Zkus v režimu EXT preferovat čas, zkusil bych od 1/125 do 1/500?

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Rozmazané foto.

Autor: Milan Muž

Založeno: 29.11.2005, 14:23

Lubor pekne ďakujem za radu, určite vyskúšam.

Odpovědět na příspěvek

RE: Rozmazané foto.

Autor: MILOS Muž

Založeno: 24.12.2005, 15:19

SKUS REŽIM EXT.CLONA 2.8----ČAS 60----128----NIEKEDY MY UKAŽE SAM NEVIEM PREČO PRI DVOJ. AŽ ŠTVOR. ZOOME I 180 ČAS.FOTO V POHODE.TO ISTE NAFOTIM VIAC KRAT A VŽDY NIEČO JE DOBRE AŽ VYBORNE SAMOZREJME I NEPODARENE,AHOJ.

Odpovědět na příspěvek

Problem s prenašaním videa na PC

Autor: Hellka Muž

Založeno: 21.12.2005, 07:46
Odpovědí: 1

Neviete mi niekto poradit? Vždy ked prenasam video na PC zobrazi mi chybny parameter ovladače mam celkono mi ten prenos nejak blbne par krat mi aj zamrzlo PC ale fotky tam vždy nejak dostanem ale to video nie e nie poradte niekto je chyba vo fotaku alebo v PC

Odpovědět na příspěvek

RE: Problem s prenašaním videa na PC

Autor: MILOŠ Muž

Založeno: 24.12.2005, 15:03

MAM WIN XP A PREHRAVAČ NAPR.BSPLAYER,MALO BY TI TO IST.ROBIM TO CEZ TOTAL COMMANDER.FOTAK SA CHOVA AKO NOVÝ DISK PRI ZAPOJENY.

Odpovědět na příspěvek

ŠTASNE A VESELE

Autor: MILOŠ Muž

Založeno: 24.12.2005, 15:24
Odpovědí: 0

PRIJEMNE A KRASNE SVIATKY A VELA LEN A LEN KRASNYCH FOTIEK VŠETKYM VLASTNIKOM KYOCERY PRAJE MILOŠ.

Odpovědět na příspěvek

Manuální ostření: ANO

Autor: -LS- Muž

Založeno: 25.12.2005, 15:26
Odpovědí: 3

Zde v recenzi se uvádí: "Hodnota clony, resp. času se určuje pomocí šipek Vlevo/Vpravo multifunkčního voliče, zbývající šipky určují vzdálenost ostření a režim blesku." U některých prodejců také čtu v parametrech "Manuální ostření: ANO". V diskusích však se po většině píše, že 410-ka nemá manuální ostření. Zajímám se o ni a nemám možnost to vyzkoušet. Děkuji.

Odpovědět na příspěvek

RE: Manuální ostření: ANO

Autor: MILOŠ Muž

Založeno: 26.12.2005, 20:48

NEMA MANUALNE OSTRENIE.JA SOM S NIM SPOKOJNY.AUTOR ČLANKU TYM MYSLEL MAKRO A NEKONEČNO.TERAZ JE VÝBORNA CENA ZA KTORU SA VYPREDAVA.POZRI DIGIMANIE. CZ A POTOM SA ROZHODNI

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Manuální ostření: ANO

Autor: -LS- Muž

Založeno: 27.12.2005, 00:03

Myslím, že půjde s cenou ještě dolů. Sleduju ještě Panasoniky FZ-3 a 4. Tam jsou ceny také hodně dole a maj stabilizátor.

Odpovědět na příspěvek

RE: Manuální ostření: ANO

Autor: poool Muž

Založeno: 16.04.2006, 21:27

Má prioritu clony nebo času, úplný manuál ale bohužel ne. Ale s množstvím nastavení, které má, je možné si vystačit.

Odpovědět na příspěvek

M410 nebo Panasonic FZ4

Autor: Morela Muž

Založeno: 30.12.2005, 23:12
Odpovědí: 4

Prosím, mám dilema, rozmýšlím mezi Panasonicem FZ4 a Kyocerou M410, u Kyocery vyhrává cena (aktuálně 6.000), ale zase u Panasonicu je navíc stabilizátor a ty kouzelný písmenka na objektivu-LEICA :) - ten bych měl za 7.500. Co myslíte, že je lepší?

Odpovědět na příspěvek

RE: M410 nebo Panasonic FZ4

Autor: -LS- Muž

Založeno: 31.12.2005, 22:39

Písmenka jsou to hezká, ale podívej se také na světelnost... Já se rozmejšlel také mezi 410 a FZ3,4,5,20,30 (nejvíc mi lákal objektiv u FZ20) Důležité je, na co to převážně chceš a pak si to nejlépe vzít do ruky a vyzkoušet. Já osobně koupil 410-ku (a nerozhodla jenom cena). Ahoj a hezkej Novej rok VŠEM.

Odpovědět na příspěvek

RE: M410 nebo Panasonic FZ4

Autor: michal Muž

Založeno: 04.01.2006, 18:54

Písmenka jsou to hezká, ale zkus se pořádně podívat na svět.Široké zorné pole,odhad vzdálenosti, perfektní podání barev,světla a stínu, zaostřování,vidíš současně věci ve stínu i na plném slunci - to žádná fotografie nedokáže- aby nebylo moc zkažených fotek zobrazují digitály histogram. Přitom v oku není soustava čoček LEICA. Je tam jediná nekvalitní čočka. Zobrazuje asi tak jako kapka vody. Ten perfektní obraz vytváří až vysoce výkonný počítač,kterému se říká zrakové centrum mozku.
Výrobce Kyocery se chlubí revoluční technologií zpracování obrazu RTUNE. Ta sice nedosahuje kvality zrakového centra, když potřebuje soustavu 7 čoček ze speciálního skla, ale jak se píše v recenzi získala cenu za nejlepší inovaci roku.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: M410 nebo Panasonic FZ4

Autor: David Muž

Založeno: 06.01.2006, 19:23

Dobrý den,já sám jsem taky dlouho přemýšlel,jaký fotoaparát.Volil jsem mezi Tímto(Kyocera 410) a Kodak 6490.Potom jsem shodou náhod se dostal blíže ke Kyocere,a koupil.Myslíte,že by ten Kodak by byla lepší koupě? A jestli jsou Kodaky dobré Fotoaparáty.!Děkuji za odpověď.

Odpovědět na příspěvek

RE: M410 nebo Panasonic FZ4

Autor: Honza Muž

Založeno: 11.04.2006, 08:50

Tak Panasonic FZ4, který je cenově výše, ale blíží se ceně nejvíce má tyto plusy, sám jsem ho měl, tak to vím.
+ poměrně kvalitní objektiv, optický stabilizátor obrazu (na dlouhé zoomy je tedy ideální), 12xzoom, asistenční světlo, solidní dosah blesku, bohaté možnosti nastavení, jen ruční ostření chybí
- menší displej a hledáček, nicméně celkem kvalitní, stínící objektiv blesku, levnější plastové tělo, působí méně profesionálně, vyšší šum a méně šetrné zpracování obrazu, chybí zvuk, video jen 320x240

Kyocera
+ rychlé zpracování obrazu, šetrné, solidně vypadající tělo, kvalitní hledáček, kvalitní video 640x480
- chybí plný manuál, ruční ostření, stabilizátor obrazu a některé další funkce, slabší blesk

Mezi těmito fotoaparáty přeci jen vítězí Panasonic a to hlavně funkcemi a možnostmi, ovšem obraz až tak kvalitní nemá, místy ho Kyocera i předčí. Tedy pokud jde o funkce vede Panasonic za téměř 2000 Kč vyšší cenu i zoom má lepší, ovšem Kyocera vede rychlostí a solidním zpracováním nebo lepším hledáčkem, tedy řekl bych vyspělostí a nižší cenou. Volba je tedy na tom, zda se Vám 2 000 Kč do Panasonicu vyplatí.
Jako dobrá konkurence je ještě S5600 od FujiFilmu, který vypadá profesionálněji, ale i ten má své mouchy. Dále už kapánek dražší Olympus SP-500 nebo pak Minolty Z3,5,6, které objektivem nezáří a obraz nemají nic extra, vynikají však funkcemi.

Odpovědět na příspěvek

Servisní MENU

Autor: -LS- Muž

Založeno: 01.01.2006, 12:49
Odpovědí: 0

Nevíte někdo zda ho M410R má a jak se do něj dostat???

Odpovědět na příspěvek

Fuji S5600 nebo Kyocera M410R

Autor: Luca Muž

Založeno: 09.01.2006, 13:58
Odpovědí: 0

Fuji S5600 nebo Kyocera M410R - Ahoj stále se rozhoduji mezi temito dvema, zda se, ze si jsou dost podobni, nevadi mi priplatit si za kvalitnejsi fotku, jaky bys volil?

Odpovědět na příspěvek

tmavé fotografie

Autor: Honza Muž

Založeno: 16.02.2006, 18:19
Odpovědí: 0

Ahoj. Mám problémy s fotkama. Když fotím v tomto zimním sychravém počasí venku, hodně fotek je dost tmavých a vybledlých. Nemohl by mi někdo poradit jestli to nejde nějak přenastavit? Většinou fotím na plnou automatiku...

Odpovědět na příspěvek

kingston512mb modra

Autor: ywi Muž

Založeno: 06.03.2006, 20:28
Odpovědí: 2

Prosim vas mate niekto skusenosti s pouzitim karty kingston 512mb(klasicka modra) a tohto fotaku?Nejde mi o nejaku extra rychlost,ale ci to bude dostacovat a nebude zapisovat video 1min(ako tu bolo pisane o mmc kartach).Za odpoved dakujem.

Odpovědět na příspěvek

RE: kingston512mb modra

Autor: pavel Muž

Založeno: 19.04.2006, 22:27

Nekupuj tu nejpomalejší, když stejná, ale high speed stojí jen o 150 kč víc(mluvím o gigabajtové, ale v tom asi nebude rozdíl). Tahle high speed má přenosovu rychlost 8 mb/s, a video v nejvyšším rozlišení, se zvukem a v šeru je naprosto plynulé, zatímco s tou nejpomalejší kartou by to podle zkušeností jiných uživatelů prostě nešlo. Nevěděl jsem, že eistuje ještě ultra, myslel jsem, že high speed je nejrychlejší, jink bych tu ultra asi koupil:jen kvůli kontinuálnímu focení, které použiji stejně párkrát v životě, ale měl bych prostě lepší pocit, že technika mne neomezuje(pro srovnání parametry z internetového megaobchodu, kde jsem ji koupil:Kingston Secure Digital 1GB obyčejná stojí 1034, přenosová rychlost nevím přesně, ale hodně málo, hodí se jen na klasické focení,Kingston Secure Digital 1GB High Speed 1158kč, přenos 8mb/s,KINGSTON Secure Digital 1GB Ultimate 133x 1343kč, přenosová rychlost 21mb/s!). Pokud nejsi úplně bez peněz, tak si tu stokorunu připlať a kup alespoň high speed.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: kingston512mb modra

Autor: pavel Muž

Založeno: 20.04.2006, 00:58

Jo ještě malý doplněk: teď jsem zjistil, že obyčejná kingstone secure digital má přenosovou rychlost jen 2mb/s. Myslím, že ji nemá cenu kupovat, když není o moc levnější.

Odpovědět na příspěvek

Cena/výkon - super fotak

Autor: Jeník Muž

Založeno: 11.06.2006, 19:33
Odpovědí: 1

Mam tento fotak od novýho roku, a musim rict, že je fakt dobrej, no za tu cenu 5800,- je to nádhera.

Odpovědět na příspěvek

RE: Cena/výkon - super fotak

Autor: Vlasta Muž

Založeno: 10.08.2007, 17:01

Dobrý den četla jsem vaši diskusi ke článku a chci vás poprosit o radu.Nevím jestli jde na foťáku nastavit datum tak,aby zústal po vytisknutí na fotce děkuji Vlasta

Odpovědět na příspěvek

EXT.blesk EXT zdroj

Autor: fidel Muž

Založeno: 15.07.2006, 23:12
Odpovědí: 0

Zaujimalo by ma ci sa da k fotoaparatu pridat externy zdroj a externy blesk.Dakujem.

Odpovědět na příspěvek

Objektivy

Autor: David S. Muž

Založeno: 16.07.2006, 00:26
Odpovědí: 3

Prosím o doporučení objektivů na tento Fotoaparát.Širokoúhlý
,atd.Ději.Začínám s fotografiemi.Děkuji

Odpovědět na příspěvek

RE: Objektivy

Autor: David Filipi Muž

Založeno: 17.07.2006, 12:39

Objektiv ma tento fotoaparat jiz integrovany... jeho popis a parametry naleznete v clanku.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Objektivy

Autor: David Muž

Založeno: 17.07.2006, 14:41

Mám na mysli přídavné objektivy,filtry atd.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Objektivy

Autor: David Muž

Založeno: 17.07.2006, 14:56

Mám na mysli přídavné objektivy,filtry atd.

Odpovědět na příspěvek

Aktivní přisvícení

Autor: tom Muž

Založeno: 03.07.2007, 16:25
Odpovědí: 0

Pro majitele kteří nejsou spokojeni s ostřením v noci tohoto fotoaparátu, doporučuji stránky
http://fotoupravy.kvali
tne.cz/
kde je řeč o aktivním přisvícení k tomuto aparátu.

Odpovědět na příspěvek

problém s Kyocerou

Autor: David S Muž

Založeno: 19.02.2008, 13:55
Odpovědí: 0

Asi po půlroce jsem vyndal foťák a najednou koukám, obraz na displeji je rozmazán. Když vyfotím provní fotku tak taky ale další fotky jsou O.K. Avšak v na LCD i EVF je obraz stále nečitelný. Nevíte co se stalo? Děkuji za radu.

Odpovědět na příspěvek

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: