EIZO CG303W, na hranici možného - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - profi technika

EIZO CG303W, na hranici možného

3. února 2011, 10.00 | EIZO je ikonou grafických monitorů a otestovat monitor, který patří mezi to naprosto nejlepší, co vůbec tato značka poskytuje, je svým způsobem výjimečná zkušenost. 30-palcový panel vyniká snad vším, čím může. Je technologickým vrcholem. Co na tyto možnosti reálný uživatel?

Tématické zařazení:

 » Vybíráme  

 » Ostatní  » FotoTechnika  

 » Vybíráme  » Technologie  

 » Recenze  

 » Recenze  » Recenze - profi technika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

O čem ten článek je?

Autor: Finch Muž

Založeno: 03.02.2011, 10:23
Odpovědí: 2

Nějak mi uniká smysl tohoto článku... jedná se o jeden z nejlepší (ne-li nejlepší) monitor a tak bych čekal profesionální recenzi. Zapujčení takového stroje není jistě jednoduché a vyplýtvat tuto příležitost na článek: "jůůů ten je ale velkej, těžkej a barevnej", ve slohu žáka druhého stupně ZŠ mi přijde trapné...

Odpovědět na příspěvek

RE: O čem ten článek je?

Autor: Pítrs Muž

Založeno: 03.02.2011, 12:08

Naprostý souhlas. Nejsíš měl autor monitor k dispozici na 1 hodinu a na napsání článku stejný čas.

Odpovědět na příspěvek

RE: O čem ten článek je?

Autor: RUM Muž

Založeno: 03.02.2011, 12:45

Taky souhlas.
Na stránkách fotogrfování.cz bych čekal alespoň údaje z kalibrace spektromertrem... naměřené odchylky a vyjádření se ke stabilitě.
Vyjádření
, že barvy jsou věrné a že recenzent má šunku-PC, takže to ani nemohl pořádně otestovat je ubohé!

Odpovědět na příspěvek

amaterismus

Autor: B. Ptacek Muž

Založeno: 03.02.2011, 13:34
Odpovědí: 0

Tahle \"recenze\" ma byt vtip? Jaky ma smyls aby spickovy monitor urceny pro profesionaly testoval clovek ktery podle vlastnich slov nikdy nevidel panel se sirokymi pozorovacimi uhly a nejvice je uneseny z toho jak je monitor velky? Pokud si chci koupit 30\" monitor tak snad vim, ze je vetsi nez 24, ne? Cely clanek vypada tak amatersky ze uz to hur ani napsat neslo. Poznamka o tom, ze monitor byl \"testovan\" na graficke karte, ktera neumoznila jeho nativni rozliseni uz neni ani k smichu. To je jako by v motoristickem magazinu testovali nove Porsche 911 GT3, projeli se s nim 5 minut na jednicku po parkovisti (pokud mozno se zatazenou rucni brzou aby se nahodou moc nerozjela) a napsali clanek o tom jak je to proste skvele auto a ze nic jineho vedet nepotrebujete protoze si ho vetsina z vas stejne nekoupi.

Odpovědět na příspěvek

Komentare

Autor: MD Muž

Založeno: 03.02.2011, 14:47
Odpovědí: 0

Zdejsi komentare mi prijdou moc prisne, ale s jednim musim bez debat souhlasit - jak muzete testovat takovy monitor v nizsim nez nativnim rozliseni? Nechapu

Odpovědět na příspěvek

podnět k podnětné diskusi

Autor: kaiman Muž

Založeno: 03.02.2011, 16:25
Odpovědí: 10

Když před pár týdny tenhle server hledal novou krev, v duchu jsem zajásal. Konečně! Pak inzerát beze slova po několika dnech stáhli a u spousty příspěvků zavřeli možnost diskuse. Nového jména jsem si nevšiml, ale skoro sem už nechodím. Dramaturgie příspěvků je šílená. Obsah různý, někdy "překvapující".
Nebo je tohle kandidát za (vedle...) pana Poláčka? Och! Pan Zoch... Pardon :-)
Můj bože...

Odpovědět na příspěvek

RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: Jan Brezina Muž

Založeno: 03.02.2011, 16:51

Dobry den pane kaimane,

byt vas prispevek prilis nekoresponduje s clankem, priste prosim pro podobne dotazy vyuzijte k tomu urcena diskuzni fora, rad odpovim. Novym redaktorem na plny uvazek je Honza Penkava, jehoz texty nejde na Fotografovani prehlednout, stejne jako jeho profesionalitu a zkusenost. Krome nej se tym rozrostl o dalsi 3 externi spolupracovniky, takze si muzete byt jisty, ze pestrost clanku na nasem serveru je vyrazne vyssi.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: mk Muž

Založeno: 03.02.2011, 19:22

A co nějaké oficiální vyjádření k faktu, že ke spoustě článků nelze přidávat komentáře?

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: Jan Brezina Muž

Založeno: 04.02.2011, 00:52

Dobry den,

nevim kde je hranice "spousty", ale ano. U nekterych clanku nejsou diskuze aktivni, protoze bud nejsou z naseho pohledu vhodne (PR) nebo je nepovazujeme v soucastne podobe za prinosne. Exhibovani a osobni utoky stylu obecnych politicky orientovanych serveru u nas mit nechceme a zatim nemame nastroje pro zajisteni dodrzovani zakladni slusnosti.

Ale souhlasim s Vami, ze je to nekoncepcni. Takze zvazujeme, ze bud diskuze pod clanky zcela zrusime, tak jak to dela rada serveru u nas i v zahranici. V takovem pripade jejich funkci plne nahradi k tomu urcena diskuzni fora. A nebo zavedeme diskuze pouze pro registrovane uzivatele umoznujici rozumnou uroven moderace.

Staci jako oficialni stanovisko?

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: kaiman Muž

Založeno: 03.02.2011, 20:38

Dobrý den pane šéfredaktore,
kdyby článek více korespondoval s problematikou špičkového monitoru, tak by i naše příspěvky pod ním mohly více korespondovat se zaměřením rubriky. A nemusely by "řešit", co je, jak z bohorovného tónu Vaší řeči vyciťuji, stejně neřešitelné.
Pestrost webu nelze upřít. Tichý, Sander, Kratochvíl, opepřeni Letem světem krásných fotografií, to je skutečně směsice k pohledání.
Obraťme ale pozornost ke skutečné dramaturgii. Zcela chybí fachmanské testy zásadních kousků na trhu - namátkou třeba canoňáčkého G12 nebo nikoňáckého P7000. Místo toho si můžeme přečíst propagandistické báchorky o přístrojích, které se teprve v řádu mnoha týdnů chystají do prodeje - Panasonic Lumix DMC-TZ20 a TZ18. No aspoň že je to podařená řada jednoho z lídrů trhu. Zázračná hlava McRoy Digital MDRP360 za bratru 25 litrů je ovšem v této společnosti opravdu fialovou opicí uprostřed stáda bučících dojnic.
Už mně (nám...) začínáte rozumět?
A kdy se statečně vyjádříte k tomu, proč je diskuzní fórum u řady příspěvků prostě uzavřeno...? Respektive - kdy tomu uděláte přítrž?
Chceme lepší web. Držíte v ruce pár pěkných trumfů. Tak neobhajujte ten stávající a začněte pořádně hrát. Konat!
K článkům pana Pěnkavy. Samsungiáda a Panasonikiáda bez komentáře :-) Sony displej, OK. Absence názoru a porovnání u FOMEI Creative Setu jako obvykle. Tak snad bude líp. Na přepisování líbezných firemních prospektů mi ale fakt stačí moje angličtina a méně zkušeným jistě pomůže "překladač". A dpreview, například.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: Jan Brezina Muž

Založeno: 04.02.2011, 00:45

Dobry den,

nemyslim si, ze by situace byla spatna jak ji popisujete. Hledate recenze? Doporucuji rubriku recenzi na adrese http://www.fotografovani.
cz/recenze/amater/index.h
tml

Najdete v ni za leden vic recenzi, nez kolik vydal jakykoli jiny cesky fotograficky server. To, ze Vam pripadaji nejake modely dulezitejsi a jine mene je v poradku. My pracujeme zase s nasim pohledem a tim co je dostupne pro recenzi.

Ani tento konkretni clanek, pod kterym diskutujeme nepovazuji za chybu. Ano, take bychom radeji udelali dvoumesicni zatezovy test, kde by se dalo bavit o stabilite a bylo by mozne uspokojit minoritu ctenaru prahnouci po deltaE. Nicmene takovou moznost jsme zatim u tohoto modelu nemeli a jsme radi, ze jsme mohli prinest prvni informace aspon v teto podobe.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: kaiman Muž

Založeno: 04.02.2011, 01:37

Dobrý den Mistře zašmodrchaných odpovědí :-)
Není-li např. Megapixel schopen zapůjčit k testování G12 a P7000, pak je třeba s ním změnit smlouvu o poskytování inzerce na vašem serveru. Na tom, že je chybou, že tyto dva přístroje nebyly řádně představeny "v boji", se jistě shodneme a nemusíme se bavit o Vašem a mém pohledu na věc. Nedovedu si představit masový server pro motoristy, který bude ignorovat třeba Golfa a Octavii. Počet recenzí je v této souvislosti chabým argumentem. Ba právě naopak!
Dětinský text o Eizu netřeba považovat za chybu, jen za špatnou práci jeho autora a vydávajícího redaktora. Pro tuto úroveň informace stačil poloviční rozsah, nebo raději dobře opsaný prospekt.
Jinak s Vámi souhlasím, že než takovéhle "diskuse", tak to raději žádné. Zrušte je a bude klid. Konkurence si třeba najde otevřenější a průchodnější řešení.
Protože ale patříte mezi ty "velké", máte, ač si to možná ne zcela uvědomujete, i velkou odpovědnost vůči návštěvníkům Vašeho webu. Jinak řečeno - být velký a přitom jen průměrný, to je cesta do pekel. A Vy už s tím přešlapováním na místě stojíte doslova před branami pekelnými...

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: Jan Brezina Muž

Založeno: 05.02.2011, 17:06

Dobry vecer,

G12 ani P7000 nejsou z naseho pohledu viditelne tak stezejni modely, za jake je povazujete vy. Ani jeden neni "Octavii" trhu, protoze se zdaleka tak masove neprodava. Nicmene, recenze P7000 se pripravuje a i na G12 ci jejiho nastupce se dostane. Rade Canonu G jsme venovali jiz pomerne hodne prostoru a treba recenze nove Sony Alfa 33 nam pripadala dulezitejsi.

Co se tyce zbytku vasi reakce nezbyva mi nic jineho nez konstatovat, ze zrejme nejsme serverem pro Vas. Nase zamereni je jine nez DPReview a nase priority jine nez vase.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: kaiman Muž

Založeno: 05.02.2011, 20:44

Díky za vysvětlení. Nicméně bude-li Váš server z nedostatku píle a tvořivosti, či dokonce redakční odpovědnosti, nahrazovat absenci skutečně hodnotných praktických příspěvků rádoby pestrými články typu Sander, hlava McRoy nebo Eizo za sto litrů z dílny povídkáře Zocha, pak ani mně "nezbývá nic jiného než konstatovat, že" nejste serverem nejen pro mě, ale i pro řady nadšenců pro fotografii, kteří sem snad stále ještě chodí pro důvěryhodné a zasvěcené informace, ale také jen si tak počíst o fotografování, prostě jen pro zábavu.
Takže - Vaše škoda (a i tady je jedno, jestli je to Škoda Octavie, nebo Superb...). O mně (o nás) totiž, jakkoliv se někteří snaží to na mě (či na některé z nás...) "přehrát" tu opravdu vůbec nejde. Snad jen s tou výjimkou, že byste nemuseli být jen webem pro naprosté laiky a ty, kteří se dají opít i rohlíkem. Suchým :-) Nebo Augustem Sanderem :-)

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: Karel S Muž

Založeno: 04.02.2011, 12:42

Bohužel se diskuze k recenzi o monitoru zvrhla k výměně názorů na web jako takový. S faktem, že "než takový podprůměrný článek, tak to raději žádný", se asi nesmíří jen pan Březina. Myslím, že kdyby byl článek v rubrice "novinky" nikoliv "recenze-profi technika", diskuze by vypadala úplně jinak a nevyzněla tak negativně.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: podnět k podnětné diskusi

Autor: pepino Muž

Založeno: 04.02.2011, 16:33

Já bych diskuse zrušil, můžete to probírat v hospodě, nic se nestane.

Odpovědět na příspěvek

Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: R. Muž

Založeno: 03.02.2011, 22:36
Odpovědí: 8

Tech diskuzi je skoda, dokud byvaly, tak jsem je cetl, s nejakou pravdepodobnosti tam mohlo byt neco zajimaveho. Clanek jsem necetl ani nepamatuji, dnes me ale diskuze namlsala a prvni dva odstavce jsem precetl. PS. nedala by se udelat nejaka ctenarska analyza (MK ma pry excel) pod kterymi clanky je zakazana diskuze? Treba to ma nejake souvislosti, nekdo na ten check box musi tu fajfku v redakcnim systemu udelat.

Odpovědět na příspěvek

RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: mk Muž

Založeno: 03.02.2011, 22:47

Zdá se, že diskuse je zakázaná jen u Poláčkovin.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: RUM Muž

Založeno: 04.02.2011, 13:02

Možná se mi to jenom zdá, ale občas mám pocit, že některé diskuze se později otevřou, když do nich někdo jiný přispěje. Možná mají fixnuté IPecka nekterych z nas ;)

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: mk Muž

Založeno: 04.02.2011, 13:37

To už jsem zkoušel dřív a nemají :)))

Odpovědět na příspěvek

RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: Finch Muž

Založeno: 04.02.2011, 07:49

:-D ten kulomet AK47 mě taky pobavil. Člověk by přivřel oko u: samopal AK47 (SUV Škoda Fabie)... když už něco píši aspoň si zjistím základní informace!!!

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: R. Muž

Založeno: 04.02.2011, 08:50

Mne to taky pobavilo, ale nemyslim si ze takovou umeleckou licenci si ma overovat. Cilova skupina to nepozna. Autor se me jevi jako citlivy, roznezneny, graduovany milovnik sci-fi.
Konkretne jsem si vsiml ale podivne DTP upravy, napriklad toho seznamu funkci, je to velice neprehledne, asi to chce dat do odrazek nebo alepon to pred dvojteckou do boldu a opravit radkovani.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: Martin Hájek Muž

Založeno: 04.02.2011, 11:07

Zdravim
mate pravdu. Dekuji za konstruktivni postreh (v teto diskuzi prvni). Html formatovani v clanku opravim...
S pozdravem
MH

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: RUM Muž

Založeno: 04.02.2011, 13:06

My bysme vám taky poděkovali za konstruktivní, nápadité, nebo jenom dobré články. Jenomže třeba co se monitorů týká, tak od dob pana Navrátila to nebyl ani jeden.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: Kulomet AK47 a mikrobus Skoda Fabie

Autor: chorchoj Muž

Založeno: 22.04.2011, 20:08

Mě osobně baví označení jak kulomet, tak i samopal. Pokud něco kritizuji, tak by nebylo od věci o tom něco vědět. AK 47 - tedy \"avtomat kalašnikova\" (foneticky přepsáno) je totiž od svého vzniku útočná puška, samopal je jen zavádějící a nesprávné označení, tolik pro upřesnění. Jinak nezbývá než souhlasit s tím, že u recenze profi HW této třídy by se dalo očekávat mírně kvalitnější a podrobnější zpracování s pochopitelným využitím odpovídajícího zbytku hardware - tedy alespoň grafiky s DualLink DVI schopné dodávat obraz v nativním rozlišení. Jinak ovšem není od věci i informace tohoto typu, i když nazývat ji recenzí lze jen stěží. V technických specifikacích se totiž opravdu clověk záležitosti typu \"neviditelné\" ovládací prvky a podobně nedozví. Jinak ovšem přemýšlím nad tím, kolik asi bude uživatelů provozujících tento monitor na výšku, protože pro sazbu A3 nastojato ve 100% by ještě malý kousek chyběl a jiné využití mě moc nenapadá, tím ovšem rozhodně nechci tvrdit že takové neexistuje.

Odpovědět na příspěvek

Klidně to přeskočte, klidně to nečtěte

Autor: KarelS Muž

Založeno: 04.02.2011, 12:23
Odpovědí: 0

Musím jen souhlasit s dřívějšími příspěvky. Takový článek, navíc v rubrice "recenze-profi technika", je pouhým popisem vlastností jistě vynikajícího monitoru, ale tím spíš bych očekával profi-recenzi. Článek ale se omezuje na základní údaje, které si každý může najít na webu EIZO, nadšení o tom, jak je monitor velký a obsahuje zcela zbytečný úvod. Škoda, že recenzi nepsal např. pan Poláček, to je jiný formát. Hodnotím 5 (bohužel). Snad se nad tím redakce webu zamyslí a příště takový "propadák" nepustí k zveřejnění.

Odpovědět na příspěvek

Proboha zrušte už ty diskuze!

Autor: Stanislav Dvorský Muž

Založeno: 04.02.2011, 16:55
Odpovědí: 3

Tohle se fakt nedá číst - přispěvky zamindrákovaných chudáků Martina Kozáka, Kaimana atd...to je fakt diskuzní septik. Divím se redakci, že příspěvky těchto exotů dál toleruje - měli byste to hned mazat nebo rovnou diskuzi jako takovou pod články zrušit!

Odpovědět na příspěvek

RE: Proboha zrušte už ty diskuze!

Autor: mk Muž

Založeno: 04.02.2011, 17:00

Děkujeme Stanislavu Dvorskému za první hodnotný komentář v této žumpě!

Odpovědět na příspěvek

RE: Proboha zrušte už ty diskuze!

Autor: kaiman Muž

Založeno: 04.02.2011, 18:24

I já děkuji, Stando, za Váš rozhodný postoj a mizím zase zpátky v žumpě :-)

Odpovědět na příspěvek

RE: Proboha zrušte už ty diskuze!

Autor: Pítrs Muž

Založeno: 04.02.2011, 19:15

Správně! Jakoukoliv kritiku tvrdě trestat a příště nepřipustit!

(Co navíc oproti informacím z webu výrobce ses o monitoru z článku dozvěděl?)

Odpovědět na příspěvek

profesionál

Autor: klingo Muž

Založeno: 06.02.2011, 11:17
Odpovědí: 4

Slovo profesionál sa ku recenzovanému monitoru určite hodí,no k samotnému recenzentovi určite nie.Nezachránilo to ani primitívne slohové cvičenie v úvode článku.Tento monitor je určený úzkemu okruhu záujemcov a preto mala byť recenzia tohto produktu v zodpovedajúcej kvalite a robená cieľovým užívateľom.Dosť pochybujem že totálny laik si kúpi monitor s takouto cenou aby si na ňom pozrel domáce video.Takto spackanú recenziu som už dávno nevidel.Hoci... tunajší redaktori ma neustále prekvapujú a iste sa dočkám ďalšej podobnej perličky.

Odpovědět na příspěvek

RE: profesionál

Autor: Radim Muž

Založeno: 06.02.2011, 14:10

Kvalitní recenze jsou drahé, kdysi jsem psal recenzi na jeden program, na jiném serveru, a trvalo mi několik dní, než jsem software skutečně otestoval, naučil se s ním pracovat, upravil v něm několik fotografií, abych věděl, jak se s programem pracuje, jak je rychlý a stabilní a nakonec jsem za recenzi dostal 500 CZK. Chcete-li kvalitní recenzi takového monitoru, musíte mít někoho s vybavením a odpovídajicíma znalostma, ten to ale za 500 neudělá a proto seženete studenta, který místo brigády v hypermarketu napíše recenzi za 2 hodiny a to i bez toho, aby monitor pořádně vyzkoušel, což vzhledem k jeho zastaralému HW ani nešlo. Takže nemohl vyzkoušet rozlišení monitoru. Recenze patří na nějaký blog, možná tak pro kámoše na Facebook, ale určitě ne sem.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: profesionál

Autor: mk Muž

Založeno: 06.02.2011, 18:10

Jom bych opravil, že Pavel Zoch není student :)

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: profesionál

Autor: mk Muž

Založeno: 06.02.2011, 18:10

*Jenom

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: profesionál

Autor: R. Muž

Založeno: 06.02.2011, 19:10

Jojo, taky jsem koukal na tu jeho praxi kdyz jsem zjistoval jak se to mohlo stat.
V ceske kotline jsou mozne dva druhy recenzi.
1, "zneuzity" velmi znaly uzivatel s delsi praxi s recenzovanym vyrobkem ktery si sam zakoupil a pouziva ho delsi dobu.
2, Placeny novinar - recenzent jehoz nadrizeni musi uprosit zapujceni sebemensi hovadiny a cpi z toho vdecnost. Pokud je redaktor externi, je v tom odmena 1500 Kc, zadne dalsi proplacene naklady apod. Pokud je to ten interni, tak musi byt superman a rozumnet vsemu, recenzuje 10 vyrobku mesicne.
Jednou jsem videl nejakou kalkulci jeste pro papirovy ICT casopis, analytik si tam stezoval, ze nutna investice do testu jako je tento je od 100 000 Kc do 200 000 Kc. A to bylo pred 10 lety. Navratnost je zrejma.
Mimochodem, redaktori casopisu D-Test kdyz testuji kafomaty, tak to testuje 10 lidi mesic az dva a uvari behem testu 40 000 kav. Nemaji zapujceny jeden kavovat na vecer domu :-)
Resume: kdybych mel rici jak to maji nase 4 foto eziny delat, taky bych teda nevedel.

Odpovědět na příspěvek

povyk

Autor: ferren Muž

Založeno: 07.02.2011, 11:39
Odpovědí: 6

nechapu ten povyk. myslim ze podstatne veci byly receny, napr vyska stojanku pri otoceni an vysku,presne tyhle \\\"dojmy\\\" by mely v recenzi byt. u eiza plus minus sedi co uvadeni v specifikaci, opravdu by me nebavila salodlouha recenze o laboratornim testovani,ktera dojde v zaveru ze gamut je takovy jaky eizo uvadi....myslim celkove,recenze by mely byt o dojmu, technicke parametry se najdou vsude po webu. profesionalita se rozhodne nepozna podle analyzi cisel,ale v nadhledu. to same plati pro recenzich fotaku, podstatny je dojem. cislofil se vzdy muze podivat na dpreview

Odpovědět na příspěvek

RE: povyk

Autor: Finch Muž

Založeno: 07.02.2011, 12:54

"vyska stojanku pri otoceni an vysku" jako podstatna vec u monitoru za 80 000,- :-D Nestacim se divit co by Vam stacilo pri rozhodovani zda koupit ci ne.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: povyk

Autor: ferren Muž

Založeno: 08.02.2011, 09:47

nepochopil. recenze je o dojmech a o tom co se nedozvis z standardnich kanalu,specifikaci atd.ano,presne o tom to je,o stojanku,citelnosti tlacitek atd. tento monitor si asi nekoupi nekdo kdo nema jinak jasnou predstavu o tom co mu to technicky prinese

Odpovědět na příspěvek

RE: povyk

Autor: KarelS Muž

Založeno: 09.02.2011, 14:32

Pokud bych tuto "recenzi" chápal jako Vy, monitor bych určitě nekoupil. Proč? Je drahý, je moc těžký, je moc objemný, nedá se otočit o 90 stupňů, aniž bych ho musel posouvat na kraj stolu, na rozlišení 2560x1600 nestačí moje grafická karta, monitor je přesvětlený a oslňuje tak, že nejsou vidět tlačítka. Zkuste se, prosím, podívat na jinou recenzi zde: files/cz/Test_CG303W_NGP_
20_2010_Screen.pdf> a pak si ještě jednou přečtěte "profi-recenzi" od pana Zocha zde. Pochopíte snad, o čem je většina negativních příspěvků v diskuzi.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: povyk

Autor: ferren Muž

Založeno: 09.02.2011, 23:16

:-) prave proto ze jsem profesional takme tato hloubka recence postacuje. To je i u fotaku, zacatecnici zkoumaji mtf krivky,sumove profily a testovaci snimky obrazcu, profesionalum staci jak se drzi v ruce. Zbytek se najde kdekoli,vsak on ten hloubkovy test nekdo udela a kdyz by byl pruser tak vzniknou vlny a debata. Me fakt staci jestli vyrobcem uvadeny gamut nekdo nezpochybni nemusim o tom cist story,eizo neni rohlik z lidlu

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: povyk

Autor: kaiman Muž

Založeno: 10.02.2011, 06:08

Milý ferrene, o Vašich příspěvcích tady platí, že na podporu nesmyslu je možné napsat jakýkoliv - nesmysl... Neberte si to, prosím, osobně, ale už to, jak se stavíte do role univerzálního "já-profesionála", který pohrdá vším, i solidní informací, je komické a nevěrohodné.
Na chalupnické úrovni propírané rádobyrecenze to sotva co změní :-)
PS: Pochopitelně souhlasím s Vaším názorem, že část profíků tyhle věci neřeší, koupí si hasselblad a eizo a žádné čárky a testy je nezajímají. Pak je ovšem další skupina těch, kteří se přece jen detailně informují. Ale hlavně v téhle diskusi jde o to, proč tady recenze na tenhle highend vůbec je, a proč je takhle odfláknutá.

Odpovědět na příspěvek

RE: RE: RE: RE: povyk

Autor: ferren Muž

Založeno: 10.02.2011, 11:47

ono je to o toleranci. jen rikam ze me takova recenze nevadi. kdyby to byla hnidopisska recenze,taky by mi nevadila. me vadi ta kultura si na neco stezovat pokud to neni podle me predstavy. a pak pod carou mi taky vadi prilisna technoidizace umeleckych disciplin, reakce by tak ostre nebyly,kdyz by na fotografickych serverech byli fotografiove a ne ajtaci snazici se hlavne sami sebe presvedcit ze takto profese je i pro ne. ja v podstate nemam ani proti ryze zenskemu pristupu,napr o autu rict ze je cervene je mnohdy zcela dostacujici... ;-)

Odpovědět na příspěvek

Zbytečný článek

Autor: Čtenář01 Muž

Založeno: 09.02.2011, 19:21
Odpovědí: 0

Zbytečný článek, zbytečně srávený čas jeho čtením i psaním tohoto komentáře.

Odpovědět na příspěvek

 

 

Odpověď na příspěvek:

Jojo, taky jsem koukal na tu jeho praxi kdyz jsem zjistoval jak se to mohlo stat.
V ceske kotline jsou mozne dva druhy recenzi.
1, "zneuzity" velmi znaly uzivatel s delsi praxi s recenzovanym vyrobkem ktery si sam zakoupil a pouziva ho delsi dobu.
2, Placeny novinar - recenzent jehoz nadrizeni musi uprosit zapujceni sebemensi hovadiny a cpi z toho vdecnost. Pokud je redaktor externi, je v tom odmena 1500 Kc, zadne dalsi proplacene naklady apod. Pokud je to ten interni, tak musi byt superman a rozumnet vsemu, recenzuje 10 vyrobku mesicne.
Jednou jsem videl nejakou kalkulci jeste pro papirovy ICT casopis, analytik si tam stezoval, ze nutna investice do testu jako je tento je od 100 000 Kc do 200 000 Kc. A to bylo pred 10 lety. Navratnost je zrejma.
Mimochodem, redaktori casopisu D-Test kdyz testuji kafomaty, tak to testuje 10 lidi mesic az dva a uvari behem testu 40 000 kav. Nemaji zapujceny jeden kavovat na vecer domu :-)
Resume: kdybych mel rici jak to maji nase 4 foto eziny delat, taky bych teda nevedel.


Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: