Recenze - fotomobily - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Odkud pochází fotografka Anne Erhard?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - fotomobily

Samsung GALAXY S4 zoom jde do prodeje

23. července 2013, 14.16 | Nové hybridní zařízení, kombinující chytrý mobilní telefon GALAXY S4 s pokročilými schopnostmi v oblasti fotografování a pořizování videozáznamů je na našem trhu od tohoto týdne v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 11 799 Kč s DPH. Hlavní fotoaparát nabízí senzor CMOS s rozlišením 16 Mpx, 10× optický zoom, optickou stabilizaci obrazu a další praktické i hravé funkce.

 

 

 

Samsung Galaxy S4 Zoom – fotoaparát s telefonem

1. července 2013, 09.54 | Pokud je pro vás model Galaxy Camera příliš velký a těžký a v množství funkcí vám schází možnost telefonovat, pak zaměřte svou pozornost na nový přístroj Galaxy S4 Zoom. Tento nejnovější hybridní mobilní telefon s plnohodnotným fotoaparátem s 10× optickým zoomem lze díky jeho koncepci brát i obráceně – jako fotoaparát vybavený chytrým telefonem.

 

 

 

IFA 2012: Samsung GALAXY Note II a další nové produkty

2. září 2012, 18.15 | Zatímco v březnu byl v rámci Samsung Mobile Unpacked 2012 v Earls Court Exhibition Centre slavnostně představen chytrý multifunkční mobilní telefon GALAXY S III s intuitivním ovládáním, 29. srpna, tedy dva dny před zahájením veletrhu IFA 2012, se v berlínském Tempodromu uskutečnil obdobný program „Mobile Unpacked 2012“, na kterém byl spolu s dalšími produkty velkolepě představen nový Samsung GALAXY Note II.

 

 

 

Nokia 808 PureView

24. srpna 2012, 22.12 | Nokia svůj nejnovější špičkový „fotomobil“ uvedla mimo jiné s mottem „Nokia 808 PureView mění pravidla hry“, což není výrok vůbec nadnesený. Mobilní telefon je vybaven digitálním fotoaparátem s novým 1/1,2" senzorem CMOS s rozlišením 41 Mpx. Tolik milionů pixelů nemá ani mnoho středoformátových digitálních zrcadlovek a také řada snímacích stěn má rozlišení nižší! O fotoaparátech v mobilních telefonech ani nemluvě.

 

 

 

Motorola RAZR V3x: véčko třetí generace v praxi

25. května 2006, 00.00 | Americký gigant Motorola přináší na trh další model, populární řady RAZR. Novinka se pyšní označením V3x a kromě bohatého funkčního vybavení nabídne také fotoaparát s rozlišením 2 MPix, Bluetooth nebo podporu sítí třetí generace.

 

 

 

Recenze 3MPix fotomobilu - Nokia N80 v praxi

18. května 2006, 00.00 | Dočkali jsme se již i my v Evropě a pomalu začínají přicházet 3 MPix fotomobily. To čeho si Jihokorejci a Japonci užívají již dávno, k nám teprve pomalu proniká. Záměna digitálních kompaktních fotoaparátů za fotomobily nehrozila zejména díky malému rozlišení a nekvalitní optice. Rozlišení však stoupá a s tím i ohrožení těch nejjednodušších digitálních kompaktů. Co nám nabízí rozlišení 3 MPix u Nokie N80?

 

 

 

Sony Ericsson W900i - 2MPix fotomobil s automatickým zaostřováním

24. března 2006, 00.00 | Sony Ericsson vydal další fotomobil řady W. Stejně jako téměř rok starý model W800i nyní nabízí W900i dvoumegapixelový digitální fotoaparát s automatickým zaostřováním a možnost přehrávání hudby. Písmeno W neznamená nic jiného než „Walkman“. Kromě možnosti připojení do sítí se můžeme těšit na vylepšené zpracování fotografií a větší interní paměť.

 

 

 

Siemens M75 : fotografující drsňák v praxi

22. prosince 2005, 00.00 | V dnešní recenzi se blíže seznámíme s foto-mobilem značky Siemens M75. Jedná se o outdoorový přístroj, který vedle masivního pláště a bohaté funkční výbavy nabízí také funkce fotoaparátu i videokamery.

 

 

 

Samsung E720 - stylový 1 MPix fotomobil v praxi

18. srpna 2005, 00.00 | Dalším z testovaných fotomobilů je Samsung E720. Malé „véčko“ má vestavěný megapixelový digitální fotoaparát, dva displeje, jeden LCD TFT a druhý OLED, poměrně velkou interní paměť a počítat můžeme i s množstvím jiných moderních funkcí.

 

 

 

Nokia N90 vs SE K750i - srovnání 2 MPix fotomobilů s autofokusem

11. srpna 2005, 00.00 | Fotomobily neustále procházejí evolucí a společně s rostoucím rozlišením miniaturních snímačů se výrobci zaměřují i na kvalitu optiky, což je jeden z velkých problémů fotomobilů. Díky nutnosti zachování malých rozměrů není příliš místa pro kvalitní optiku a tak se za objektiv vydávají velmi jednoduché plastové čočky nevalné kvality. Tyto soustavy nabízí pouze pevné ohnisko i zaostření. Nyní se však na trhu objevily dva rivalové, kteří nabízí rozlišení 2 MPix v kombinaci s automatickým zaostřováním.

 

 

 

Strana výpisu

1

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: