Recenze - fotoaparáty - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Jak se jmenuje výstava fotografií od fotografa Sebastião Salgada?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - fotoaparáty

LYTRO: plenoptický fotoaparát (1G) v testu

29. dubna 2014, 13.53 | Je to již nějaký ten pátek co uvedla americká společnost Lytro 1. generaci svého plenoptického fotoaparátu, který využívá zcela nový princip záznamu obrazu. S dostupností Lytra pro náš trh - potažmo i vzorků pro účely testování - to bylo trochu komplikovanější, nicméně nakonec zastřešila distribuci pro ČR společenost FotoTrade, která nám zároveň poskytla Lytro fotoaparát na recenzi. Takže jaký vlastně tento zcela nový a svým způsobem revoluční fotoaparát je? Jak se s ním fotí?

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-GH3 v testu

22. prosince 2013, 10.44 | Při prvním představení GH3, následovníka modelu GH2, jsem jako dvě hlavní přednosti zdůraznil video a zabudovaný Wi-Fi modul. Celkově lze GH3 charakterizovat jako výkonný a univerzálně použitelný foto-videoaparát s výměnnými objektivy pro náročné uživatele, kteří kladou důraz i na kvalitu a tvůrčí možnosti videozáznamů.

 

 

 

Nikon D600 v testu

30. listopadu 2013, 22.31 | Model D600 velmi zajímavě rozšířil nabídku Nikon. Jeho zavedení přiblížilo výkonnou digitální zrcadlovku této značky s full-frame senzorem FX širšímu okruhu potenciálních uživatelů než tomu bylo do té doby. Letošní novinka, D610, přinesla jen mírnou inovaci, jak uvádím v prvním představení i v recenzi D610, která shodou okolností „předběhla“ recenzi původního modelu D600.

 

 

 

Nikon D610 v testu

25. listopadu 2013, 17.22 | Během testování cenově dostupné plnoformátové digitální zrcadlovky Nikon D600 jsem dostal nabídku na vyzkoušení nové verze D610, kterou jsem přirozeně velmi rád přijal. Původně jsem uvažoval, že připravím přímou srovnávací recenzi obou modelů, ale záhy jsem si uvědomil, že přehlednější a praktičtější budou recenze dvě, propojené vzájemně linkem.

 

 

 

Sony: poprvé v ruce Alfa 7 a 7R plus Cyber-shot RX10

21. listopadu 2013, 15.50 | Na tiskové konferenci v zázemí prodejny Megapixel.cz nám společnost Sony podrobněji představila vybrané nové produkty, zejména kompaktní full-frame DSLM přístroje Alfa 7 a 7R a Cyber-shot RX10 s ultrazoomem, které jsme také mohli krátce vyzkoušet. Známe také doporučené prodejní ceny.

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-GM1 poprvé v ruce

12. listopadu 2013, 20.24 | Na tiskové konferenci v pražském hotelu nám Panasonic podrobněji představil vybrané nové produkty, mohli jsme je vzít do rukou a některé i krátce vyzkoušet. I když z nových kompaktů Lumix s výměnnými objektivy osobně dávám přednost modelu GX7, který má hledáček s výklopným tubusem okuláru, vyzkoušel jsem nejnovější a nejmenší model GM1.

 

 

 

Nikon D7100 v testu

7. listopadu 2013, 20.20 | Nikon D7100 je určen hlavně nadšeným a zkušeným fotoamatérům, hobby-fotografům, zejména těm, kteří se hodně pohybují v exteriérech, a to i náročných. Je to výkonná, ale kompaktní poloprofesionální zrcadlovka navazující na model D7000 a přinášející zajímavé inovace. Pro test jsem měl k dispozici nový zoom AF-S Nikkor DX 18–140 mm 1:3,5–5,6G ED VR.

 

 

 

Sony Alfa NEX-7 v testu

30. října 2013, 10.07 | Alfa NEX-7 s příchodem full-frame modelů Alfa 7 a 7R už sice není nejvyšším kompaktním DSLM přístrojem v nabídce Sony, ale v samotné řadě Alfa NEX se snímači formátu APS-C je stále nejvýkonnější a nejlépe vybavený. Je to foto-videoaparát všestranně využitelný a díky zvolené koncepci má vcelku pohotové a příjemné ovládání.

 

 

 

Olympus OM-D E-M1 poprvé v ruce – aneb mohli jsme si krátce pohrát

15. října 2013, 12.15 | Olympus nám v žižkovském Fotostudiu Pokrok umožnil vzít do rukou nejnovější DSLM přístroj v jeho portfoliu a krátce se s ním seznámit v praxi – při fotografování dvojice modelek, klasicky jedné blond a druhé tmavovlasé. K dispozici byly i různé objektivy, jak mikro 4/3, tak i 4/3 systému, a příslušenství včetně bateriového madla HLD-7.

 

 

 

Canon EOS 70D v testu

24. září 2013, 10.11 | Tato výkonná a pružně použitelná digitální zrcadlovka „střední třídy“ či „poloprofesionální kategorie“ výborně poslouží náročným uživatelům, zejména pokud také natáčejí Full HD video a využijí integrovanou Wi-Fi jednotku, ale i začínajícím nadšeným fotografům. Využívá inovativní zobrazovací technologii a nabízí funkce vhodně podporující individuální tvůrčí přístupy.

 

 

 

Strana výpisu

1 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: