Recenze - profi technika - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Jak se jmenuje výstava fotografií od fotografa Sebastião Salgada?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - profi technika

Phottix Atlas II: test dálkového odpalovače

23. dubna 2014, 22.02 | Společnost Phottix nyní nabízí novou - II. Generaci bezdrátového odpalování Atlas. Zařízení umožňuje dálkové odpalování zábleskových světel či externích systémových fotografických blesků, disponuje dlouhým dosahem, spolehlivostí, nízkou spotřebou i množstvím přídavných funkcí. Systém pracuje na bázi radiových vln na frekvenci 2,4 Ghz. Oproti starším verzím Phottixů, zde výrobce zapracoval na dosahu – který je více než dvojnásobný a také přibyla funkce WRS. Navíc nový Phottix je také více univerzálním zařízením...

 

 

 

Canon EOS 5D Mark III v testu

15. října 2012, 13.45 | Že je EOS 5D třetí generace výborně inovovaný fotoaparát, to bylo zřejmé už při prvním krátkém vyzkoušení vzápětí po jeho oficiálním představení. Určité zklamání mohl pocítit jen ten, kdo očekával snímač s vyšším rozlišením než něco málo přes 22 Mpx. Všichni uživatelé ale bezpochyby oceňují 61bodový systém autofokusu převzatý od nejnovějšího profimodelu EOS-1D X a další zajímavá vylepšení oproti modelu 5D Mark II.

 

 

 

EIZO CG 223W v rychlém redakčním testu

30. dubna 2012, 00.00 | Monitory EIZO řady CG patří k respektované špičce v oblasti zobrazování grafiky, fotografie i videa. Do testu se nám na krátkou dobu dostal jeden z nejdostupnějších modelů CG223W. Pro koho je určen a co za vynaložené prostředky nabízí?

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM na těle EOS-1Ds Mark III

11. července 2011, 00.00 | Plním slib, že po základní recenzi objektivu, pro kterou jsem použil tělo EOS 40D s desetimegapixelovým čipem formátu APS-C, připravím ještě rozšiřující pojednání s výběrem fotografií, pořízených tímto telezoomem v kombinaci s plnoformátovou zrcadlovkou.

 

 

 

Canon EF 70–200 mm 1:2,8L IS II USM v testu

22. června 2011, 02.00 | V loňském roce představený vylepšený model oblíbeného teleobjektivu se zoomem má robustní, ještě více odolné provedení, efektivnější systém optické stabilizace obrazu, ale hlavně novou optickou konstrukci s jedním fluoritovým členem a pěti z UD skla pro lepší kvalitu obrazu i s ohledem na vývoj zrcadlovek, ať už s plnoformátovým čipem, tedy odpovídajícím velikosti políčka kinofilmu, anebo se snímačem formátu APS-C/APS-H.

 

 

 

Praktické zkušenosti: Canon EF 70–300 mm L IS USM

19. dubna 2011, 00.00 | Novinka z loňského podzimu, objektiv Canon EF 70–300 1:4–5,6 L IS USM, zamotala hlavu nejednomu fotografovi. Podle výrobce vyplňuje prostor mezi profesionální řadou f/2,8 objektivů a levnými plastvými zoomy. Jaká je realita a komu tento objektiv opravdu dokáže udělat radost?

 

 

 

Objektiv Sigma 500 mm 1:4.5 APO EX DG v praxi

30. března 2011, 00.00 | Objektivy s ohniskem delším než tři sta milimetrů patří mezi speciální techniku, se kterou se nepotká úplně každý fotograf. Díky naší cestě za raketoplánem Discovery jsme měli možnost delší dobu testovat jednu z nejdostupnějších pevných pětistovek a zde jsou naše zkušenosti.

 

 

 

EIZO CG303W, na hranici možného

3. února 2011, 10.00 | EIZO je ikonou grafických monitorů a otestovat monitor, který patří mezi to naprosto nejlepší, co vůbec tato značka poskytuje, je svým způsobem výjimečná zkušenost. 30-palcový panel vyniká snad vším, čím může. Je technologickým vrcholem. Co na tyto možnosti reálný uživatel?

 

 

 

Phottix Atlas: testovali jsme nové rádiové odpalovače

26. srpna 2010, 00.00 | Do redakce nám dorazily k otestování bezdrátové odpalovače Phottix Atlas. Jedná se o radiové dálkové ovladače zábleskových systémů (ateliérových světel, externích fotografických blesků), konstrukčně vycházející z mnohem známějšího PocketWizzardu Plus II. Samozřejmě jsme byli zvědavi, jak si dané zařízení povede v praxi, takže s chutí do toho.

 

 

 

Eizo SX2262W, na hranici profesionality

4. června 2010, 00.00 | Známý výrobce profesionálních monitorů Eizo doplnil svou produktovou řadu o velmi zajímavý přírůstek. O 22 palcový monitor s vlastnostmi monitoru 24 palců. A navíc vybaveného technologiemi, které jsou jinak určené skutečně jen profesionálním nástrojům. Na hranici profesionality není jen technologická specifikace, ale i samotná kvalita panelu. Otázka zní, dokáže tuto hranici překročit?

 

 

 

Strana výpisu

1

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: