Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Jak se jmenuje výstava fotografií od fotografa Sebastião Salgada?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Test s kuličkou ukazuje odolnost keramického filtru od Sigmy

26. ledna 2016, 12.56 | Již v prosinci 2015, Sigma představila jako první na světě ochranné filtry vyrobené z keramiky -

 

 

 

Phottix Atlas II: test dálkového odpalovače

23. dubna 2014, 22.02 | Společnost Phottix nyní nabízí novou - II. Generaci bezdrátového odpalování Atlas. Zařízení umožňuje dálkové odpalování zábleskových světel či externích systémových fotografických blesků, disponuje dlouhým dosahem, spolehlivostí, nízkou spotřebou i množstvím přídavných funkcí. Systém pracuje na bázi radiových vln na frekvenci 2,4 Ghz. Oproti starším verzím Phottixů, zde výrobce zapracoval na dosahu – který je více než dvojnásobný a také přibyla funkce WRS. Navíc nový Phottix je také více univerzálním zařízením...

 

 

 

Profesionální grafické karty FirePro řady W, dnes W9000

17. ledna 2014, 08.15 | Když to nejde menším kladivem, vezmi si velké. A nebo, když nestačí velké, tak největší. A když opravdu velké, pak FirePro W9000. Nejsilnější možné Tahity, druhý momentálně nejsilnější čip od AMD s 6 GDDR5 RAM a šesti výstupy DisplayPort.

Slíbil jsem, že se pokusíme prozkoumat víceméně celou škálu profi segmentu grafických karet AMD, tedy karet označených přídomkem FirePro. Dnes naší činnost končíme recenzí vlastně nejvýkonnějšího řešení, které má AMD k dispozici. Je pravdou, že „nejvýkonnější“ může být trochu v uvozovkách, ale i tak se jedná o ultimativní hardware....

 

 

 

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1:1,4G v testu

14. prosince 2013, 15.05 | Tento základní objektiv s kvalitní optickou konstrukcí, výbornou světelností a tichým ultrazvukovým elektromotorkem autofokusu jsem použil pro test plnoformátových digitálních zrcadlovek Nikon D610 a D600. Je vhodný i pro zrcadlovky se snímači formátu APS-C/DX, i amatérské, bez pohonu AF. Ohnisková vzdálenost pak ovšem odpovídá 75 mm.

 

 

 

Nikon AF-S DX Nikkor 18–140 mm 1:3,5–5,6G ED VR v testu

12. listopadu 2013, 09.54 | Tento kompaktní objektiv se 7,8× optickým zoomem má poměrně všestranné uplatnění. Je vhodný pro snímky rozsáhlých krajin, detaily, portréty, umožňuje přiblížit vzdálené objekty a je použitelný i pro pořizování videosekvencí ve vysokém rozlišení. Má kvalitní autofokus, umožňuje pohotové ruční ostření a je vybaven systémem pro snížení vlivu chvění na kvalitu obrazu.

 

 

 

Canon EF-M 11–22 mm 1:4–5,6 IS STM v testu

22. října 2013, 17.28 | Stylově elegantní širokoúhlý zoom pro systémový kompaktní fotoaparát EOS M využívá nápaditý výsuvný design, díky kterému je v době, kdy není používán, velice kompaktní a krátký. Disponuje optickou stabilizací a pohon systému autofokusu zajišťuje tichý krokový elektromotorek, výhodný pro takto kompaktní objektiv a také pro natáčení videoklipů.

 

 

 

Olympus OM-D E-M1 poprvé v ruce – aneb mohli jsme si krátce pohrát

15. října 2013, 12.15 | Olympus nám v žižkovském Fotostudiu Pokrok umožnil vzít do rukou nejnovější DSLM přístroj v jeho portfoliu a krátce se s ním seznámit v praxi – při fotografování dvojice modelek, klasicky jedné blond a druhé tmavovlasé. K dispozici byly i různé objektivy, jak mikro 4/3, tak i 4/3 systému, a příslušenství včetně bateriového madla HLD-7.

 

 

 

Canon EF-M 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM v testu

10. října 2013, 17.50 | Standardní kitový zoomobjektiv je vhodný pro běžné každodenní použití. Rozsah volně nastavitelné ohniskové vzdálenosti 18–55 mm po přepočtu na formát šíře 35 mm odpovídá 28,8–88 mm. Umožňuje tudíž fotografovat skupiny osob nebo jiné snímky, kde potřebujeme širší úhel záběru, ale také portréty nebo různé scény, u kterých využijeme zoom tohoto rozsahu.

 

 

 

Canon EF-S 55–250 mm 1:4–5,6 IS STM v testu

2. října 2013, 20.54 | Chcete si pořídit telezoom ke své amatérské nebo poloprofesionální digitální zrcadlovce Canon EOS? Druhý objektiv ke standardnímu setovému zoomu, ideálně EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM, ale i EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS II? Pokud si tedy zrovna nepřejete mimořádně širokoúhlý objektiv a chcete cenově dostupný telezoom optimalizovaný i pro natáčení videa, může to být právě tato letošní letní novinka.

 

 

 

Canon EF-S 18–55 mm 1:3,5–5,6 IS STM v testu

14. srpna 2013, 20.13 | Tento standardní kitový zoom jsem testoval v kombinaci se spotřebitelskými digitálními zrcadlovkami EOS 700D a 100D, se kterými byl představen a pro které je primárně určen. Je lehký a kompaktní, má inteligentní systém optické stabilizace obrazu a technologii krokového elektromotorku STM pro pohon autofokusu, který je díky tichému chodu výhodný i pro natáčení videa.

 

 

 

Strana výpisu

1

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: