Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Jak se jmenuje výstava fotografií od fotografa Sebastião Salgada?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

Test s kuličkou ukazuje odolnost keramického filtru od Sigmy

26. ledna 2016, 12.56 | Již v prosinci 2015, Sigma představila jako první na světě ochranné filtry vyrobené z keramiky -

 

 

 

LYTRO: plenoptický fotoaparát (1G) v testu

29. dubna 2014, 13.53 | Je to již nějaký ten pátek co uvedla americká společnost Lytro 1. generaci svého plenoptického fotoaparátu, který využívá zcela nový princip záznamu obrazu. S dostupností Lytra pro náš trh - potažmo i vzorků pro účely testování - to bylo trochu komplikovanější, nicméně nakonec zastřešila distribuci pro ČR společenost FotoTrade, která nám zároveň poskytla Lytro fotoaparát na recenzi. Takže jaký vlastně tento zcela nový a svým způsobem revoluční fotoaparát je? Jak se s ním fotí?

 

 

 

Phottix Atlas II: test dálkového odpalovače

23. dubna 2014, 22.02 | Společnost Phottix nyní nabízí novou - II. Generaci bezdrátového odpalování Atlas. Zařízení umožňuje dálkové odpalování zábleskových světel či externích systémových fotografických blesků, disponuje dlouhým dosahem, spolehlivostí, nízkou spotřebou i množstvím přídavných funkcí. Systém pracuje na bázi radiových vln na frekvenci 2,4 Ghz. Oproti starším verzím Phottixů, zde výrobce zapracoval na dosahu – který je více než dvojnásobný a také přibyla funkce WRS. Navíc nový Phottix je také více univerzálním zařízením...

 

 

 

Profesionální grafické karty FirePro řady W, dnes W9000

17. ledna 2014, 08.15 | Když to nejde menším kladivem, vezmi si velké. A nebo, když nestačí velké, tak největší. A když opravdu velké, pak FirePro W9000. Nejsilnější možné Tahity, druhý momentálně nejsilnější čip od AMD s 6 GDDR5 RAM a šesti výstupy DisplayPort.

Slíbil jsem, že se pokusíme prozkoumat víceméně celou škálu profi segmentu grafických karet AMD, tedy karet označených přídomkem FirePro. Dnes naší činnost končíme recenzí vlastně nejvýkonnějšího řešení, které má AMD k dispozici. Je pravdou, že „nejvýkonnější“ může být trochu v uvozovkách, ale i tak se jedná o ultimativní hardware....

 

 

 

Panasonic Lumix DMC-GH3 v testu

22. prosince 2013, 10.44 | Při prvním představení GH3, následovníka modelu GH2, jsem jako dvě hlavní přednosti zdůraznil video a zabudovaný Wi-Fi modul. Celkově lze GH3 charakterizovat jako výkonný a univerzálně použitelný foto-videoaparát s výměnnými objektivy pro náročné uživatele, kteří kladou důraz i na kvalitu a tvůrčí možnosti videozáznamů.

 

 

 

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1:1,4G v testu

14. prosince 2013, 15.05 | Tento základní objektiv s kvalitní optickou konstrukcí, výbornou světelností a tichým ultrazvukovým elektromotorkem autofokusu jsem použil pro test plnoformátových digitálních zrcadlovek Nikon D610 a D600. Je vhodný i pro zrcadlovky se snímači formátu APS-C/DX, i amatérské, bez pohonu AF. Ohnisková vzdálenost pak ovšem odpovídá 75 mm.

 

 

 

Canon CanoScan 9000F Mark II v testu

8. prosince 2013, 10.40 | Tento výkonný a všestranný plochý skener jsme představili jako novinku letos v březnu, k dostání je od dubna a jeho prodejní cena se pohybuje kolem pěti tisíc korun. V testu jsem se zaměřil hlavně na skenování fotografií a transparentních předloh – kinofilmů, ať už v pásech, nebo diapozitivů v rámečcích, a také středního formátu.

 

 

 

Nikon D600 v testu

30. listopadu 2013, 22.31 | Model D600 velmi zajímavě rozšířil nabídku Nikon. Jeho zavedení přiblížilo výkonnou digitální zrcadlovku této značky s full-frame senzorem FX širšímu okruhu potenciálních uživatelů než tomu bylo do té doby. Letošní novinka, D610, přinesla jen mírnou inovaci, jak uvádím v prvním představení i v recenzi D610, která shodou okolností „předběhla“ recenzi původního modelu D600.

 

 

 

Nikon D610 v testu

25. listopadu 2013, 17.22 | Během testování cenově dostupné plnoformátové digitální zrcadlovky Nikon D600 jsem dostal nabídku na vyzkoušení nové verze D610, kterou jsem přirozeně velmi rád přijal. Původně jsem uvažoval, že připravím přímou srovnávací recenzi obou modelů, ale záhy jsem si uvědomil, že přehlednější a praktičtější budou recenze dvě, propojené vzájemně linkem.

 

 

 

Ultimativní CUDA computing, speciální stanice pro CINEMU 4D a IRay

21. listopadu 2013, 20.55 | Byli jste na C4D days? Pak si možná uvědomujete, že hned za prostorem pro registraci byla umístěna letošní výjimečná technika. Výjimečná v každém směru. Vynikající stanice od HP, skvělé panely NEC, ale také trochu infiltrované profigrafiky FirePro a speciální stanice vytvořená pro SPŠ Na Třebešíně v Praze 10 s i7 4930K a 2×NVidia GeForce Titan.

 

 

 

Strana výpisu

1 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: