Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

OnOne PhotoTools Professional 1.0 pro Adobe Photoshop: návrat legendy?

4. prosince 2007, 00.00 | PhotoTools je plugin pro Adobe Photoshop na manuální i hromadné efektové zpracování fotografií. Nová verze pluginu je určena především profesionálním fotografům, kterým nabízí více než 250 efektů mnoha typů. Představení pluginu naleznete v tomto článku.

 

 

 

DxO Optics Pro 5.0: laboratoř na digitální fotografie

27. listopadu 2007, 00.00 | DxO Optics je profesionální aplikace na zpracování běžných digitálních fotografií i RAW snímků barvovými úpravami počínaje a jejich zaostřením a konverzí konče. Nabízíme vám představení aktuální páté verze aplikace, která je k dispozici nejen jako samostatný program, ale také jako plugin pro Adobe Photoshop.

 

 

 

Pretec i-Disk BulletProof: neprůstřelný USB Flash disk?

23. listopadu 2007, 00.00 | Celokovový vodotěsný USB Flash disk s dvojitým opláštěním a šroubovacím uzávěrem je novinkou společnosti Pretec. Dodává se momentálně s kapacitou až 4 GB. Flash disk jsme otestovali v jeho 2GB verzi a tímto vám přinášíme recenzi tohoto velmi zajímavého outdoorového paměťového zařízení.

 

 

 

GIMP - 4. Co přinesla verze 2.4

19. listopadu 2007, 00.00 | Spory o tom, zda používat stabilní, ale starou verzi 2.2, nebo novější, ale dosud "nestabilní" 2.4 release candidate, už postrádají smysl. Oficiální verze 2.4 je již nějakou dobu k dispozici. Co přinesla nového?

 

 

 

Panasonic Lumix FZ18 - univerzální kompakt v praxi

16. listopadu 2007, 00.00 | Prázdninová novinka Panasonic Lumix FZ18 navazuje na model FZ8. Hlavní změnou je objektiv, který prodloužil svůj zoom z 12x na 18x. Dohnalo se tak prvenství Olympusu, který s modelem SP-550 UZ nabídl takto velký rozsah jako první. Dále můžeme od FZ18 očekávat rozlišení 8 MPix, stabilizaci obrazu, vysokou citlivost a velký 2,5“ displej. Vše odpovídá posledním trendům. Jaké jsou výsledky?

 

 

 

Historická fototechnika - Lubitel

12. listopadu 2007, 00.00 | Pod hrdým názvem Lubitel, což v překladu znamená "amatér" se skrývá bakelitový přístroj jednoduché konstrukce původem ze Sovětského svazu. Lubitely pochopitelně nikdy nevzbuzovaly nadšení patřící technicky mnohem vyspělejším Flexaretům. Šlo ale o přístroje, se kterými mnozí z nás začínali, a na to se nezapomíná.

 

 

 

The Plugin Galaxy 2.0: 160 v jednom

8. listopadu 2007, 00.00 | 160 efektových filtrů s více než 400 přednastaveními jednotlivých efektů nabízí nová verze pluginu pro Adobe Photoshop a další grafické editory s názvem The
Plugin Galaxy. Na novinky obsažené v tomto cenově dostupném pluginu a jeho celkové možnosti se nyní podíváme podrobněji.

 

 

 

První zkušenosti s Nikonem D3

1. listopadu 2007, 00.00 | Koncem srpna Nikon představil svou novou vlajkovou loď, digitální zrcadlovku D3. Na novinářské prezentaci sice byla chvilku na osahání, ale příliš dojmů nebylo možné získat. Nyní jsme na chvíli získali pro předběžné testování před-sériový kus, který by měl odpovídat finálnímu výrobku. Zde jsou naše první dojmy.

 

 

 

Nikon Coolpix S51: elegantní kompakt v praxi

26. října 2007, 00.00 | Nikon Coolpix S51 – to je kompaktní a elegantní digitální fotoaparát, nabízející kromě povedeného designu i rozlišení 8.0 MPix, 3x optický zoom a rozměrný 3.0" displej. A jak dopadl tento hezoun v praktických testech?

 

 

 

GIMP - 3. Úrovně, převod barevné fotografie na černobílou

24. října 2007, 00.00 | Práce v tradiční fotokomoře má pro znalé spoustu možností ovlivnění výsledného snímku. Digitální fotografové ovšem dají přednost vhodnému programu, například GIMPu. V dnešním pokračování seriálu si vyzkoušíme práci s úrovněmi, s mixérem kanálů a s křivkami. Omezíme se tedy jen na úpravy, se kterými se fotokomora dokáže bez problémů vypořádat.

 

 

 

Strana výpisu

... 37 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: