Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

Adobe uvedla první podobu Photoshop Express, aneb upravujeme fotky přes internet

31. března 2008, 00.00 | Minulý týden zveřejnila společnost Adobe betaverzi své již po nějaký čas očekávané online služby pro editaci a sdílení digitálních fotografií Photoshop Express. V jejím rámci získá uživatel poměrně širokou škálu nástrojů pro snadné nedestruktivní úpravy snímků, 2 GB úložného prostoru, možnost vystavení vlastních fotografií i přístup ke galeriím jiných uživatelů a provázání s některými stávajícími službami pro sdílení fotografií. Více se dočtete v našem článku.

 

 

 

Light Crafts LightZone 3.5: s JVM na digitální fotografie

28. března 2008, 00.00 | Před více než rokem jsme vám představili aktuální verzi multiplatformního editoru digitálních fotografií se specializací na zpracování RAW snímků. Od té doby
v programu proběhla celá řada změn a proto dnes přichází na řadu nová verze 3.x, která je k dispozici nejen pro Windows a Mac OS X, ale také pro Linux. Nabízíme
vám recenzi LightZone ve verzi 3.5 pro Windows.

 

 

 

Canon EOS-1Ds Mark III - jak se vám líbí 21 MPix?

27. března 2008, 00.00 | Je to jen pár měsíců, co Canon uvedl na trh vlajkovou loď své flotily, inovovaný Canon EOS-1Ds Mark III. Nejedná se sice o žádnou revoluci, což označuje i římská číslovka III v názvu, přesto však jde o výjimečný stroj, který opět posouvá hranice současné fototechniky o kus dále. Pojďme se tedy na třetí "vydání" úspěšného modelu 1Ds podívat blíže.

 

 

 

Sony Alpha A700 - vlajková loď v praxi

26. března 2008, 00.00 | Portfolio zrcadlovek systému Sony Alpha (systém převzatý od Konica Minolta) se stále rozšiřuje a čeká se na skutečně profesionální model, který by měl přijít během tohoto roku. Do jeho příchodu je však držitelem statusu vlajkové lodi model A700, který si dnes prohlédneme podrobněji. Jen ve zkratce: 12 MPix, systém stabilizace i čištění snímače, 3" LCD s rozlišením 921 000 bodů, kovové tělo.

 

 

 

Phase One Capture One 4.01: novinka na zpracování RAW fotografií

20. března 2008, 00.00 | Cenově i funkčně odlehčená varianta známého profesionálního editoru Capture One PRO na zpracování a úpravy digitálních fotografií přichází na trh pod téměř
shodným názvem, směřuje však do zcela jiné cenové kategorie. Protože se jedná o poměrně kvalitní aplikaci pro import a úpravy RAW snímků, rozhodli jsme se podívat se
editoru na zoubek trochu podrobněji.

 

 

 

Alien Skin Exposure 2.0 & Imagenomic RealGrain 1.0.1: digitální fotografie nebo klasický film?

17. března 2008, 00.00 | Dva pluginy pro Adobe Photoshop na simulaci vzhledu filmových materiálů navazují na své předchůdce a konkurenty a zaměřují se na oblast profesionální
digitální fotografie. Možnosti a nové funkce obou doplňků vám nyní představíme trochu podrobněji.

 

 

 

REALVIZ Stitcher 5.6 Unlimited: profík na panoramata

13. března 2008, 00.00 | Společnost REALVIZ nabízí tři základní varianty svého stěžejního produktu pro skládání a tvorbu panoramatických fotografií, z nichž je nejzajímavější verze Unlimited s podporou celé řady typů panoramat a možností tvorby hotspotů a virtuálních prohlídek. Souhrnné představení všech tří aktuálních verzí Stitcheru vám nyní nabízíme.

 

 

 

Agfaphoto AF5070M - fotorámeček s hudbou

10. března 2008, 00.00 | Před necelým rokem jsme dostali k testování levný fotorámeček AF 5070. Nyní se podíváme na novější AF 5070M. Nabízí stejný displej, ale můžeme si zde přehrávat i hudební MP3 soubory, MJPEG videa a je vybaven také 128 MB interní pamětí.

 

 

 

Topaz Vivacity 1.3.1: pluginy na úpravy digitálních fotografií

6. března 2008, 00.00 | Několik relativně levných pluginů pro Adobe Photoshop na redukci šumu, zvětšování grafických předloh, ostření a čištění obrazových artefaktů nabízí společnost Topaz Labs. Souhrnné představení celé sady těchto doplňků pod názvem Vivacity vám nyní nabízíme.

 

 

 

Canon EOS 40D: dobře vyladěná zrcadlovka v praxi

5. března 2008, 00.00 | Recenze povedené DSLR - EOSu 40D (nástupce 30D) je zde! Rozlišení 10 MPix, nový systém čištění snímače, nadupaná funkční výbava nebo živý náhled "Live view"… Co dalšího nám tato digitální zrcadlovka nabídne? A jaká je kvalita výstupů? Odpovědi hledete v následujícím článku.

 

 

 

Strana výpisu

... 34 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: