Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

Noise Buster 5.0 & AutoDeNoise 1.8: redukce šumu v digitálních fotografiích

15. ledna 2008, 00.00 | Nástrojů pro redukci a potlačování šumu v digitálních fotografiích s různou účinností i kvalitou existuje pro Window i Mac OS X víc než dost. Dnes vám
představíme odpovídající pluginy společností AKVIS a Human Software.

 

 

 

Panasonic Lumix L10 - DSLR s výklopným a otočným displejem v praxi

14. ledna 2008, 00.00 | První zrcadlovka Panasonic nebyla určena pro masy. Zato druhá DSLR z jejich dílny, Lumix L10, vypadá velmi zajímavě a kombinuje v sobě výhody zrcadlovek a kompaktů. Kromě parametrů, které by měla mít každá současná zrcadlovka, jako je rozlišení 10 MPix, čištění snímače a podobně, nechybí ani režim živého náhledu na displeji. Ten je však po vzoru kompaktů výklopný a otočný, takže můžeme fotografovat téměř z jakéhokoliv úhlu. Jak dopadl Lumix L10 v praxi?

 

 

 

Nikon Coolpix P50: vybavený kompakt v praxi

10. ledna 2008, 00.00 | V dnešní recenzi si představíme jednu z novinek Nikonu - kompaktní, ale dobře vybavený aparát, určený pro pokročilé amatéry - Coolpix P50. Přístroj nabídne 8,1 MPix, robustní, přesto kompaktní tělo, 3,6x optický zoom a průhledový optický hledáček.

 

 

 

Nikon D300 - povedený nástupce v praxi

4. ledna 2008, 00.00 | Na konci prázdnin oznámil Nikon své dvě nové profesionální zrcadlovky. Nástupcem modelu D200 se stal D300, který nabízí snímač s větším rozlišením (12 MPix) a citlivostí, větší displej s velmi jemným rozlišením, nový systém automatického ostření, rychlejší sériové snímání, možnost použití živého náhledu scény na displeji včetně zaostřování pomocí hlavního snímače a mimo jiné také systém pro čištění snímače od prachu.

 

 

 

Fujifilm BigJob HD-3W - pracant pro tvrdé podmínky v praxi

20. prosince 2007, 00.00 | Letní novinkou byl i Fujifilm BigJob HD-3W. Jedná se pracovní digitální fotoaparát určený pro náročné podmínky. Je tedy vodotěsný, solidně pogumovaný, aby vydržel nárazy, tlačítka jsou příjemně velká, takže ovládání není problematické ani s rukavicemi, a navíc oproti předchůdcům má i slušnou výbavu. Objektiv nabízí rozsah 28 – 84 mm (ekv. kinofilmu) a rozlišení je 6 MPix. Nechybí velký 3“ displej se zesílenou ochranou nebo detekce manipulace se snímky.

 

 

 

Nik Color Efex Pro 3.0: nová verze sady efektů pro Adobe Photoshop

19. prosince 2007, 00.00 | Až 250 efektů se může hodit hlavně při zpracování a kompozicích digitálních fotografií, pro které je sada efektových filtrů Color Efex Pro navržena. Co
plugin umí a zda jeho nová verze stojí za pozornost, to vše se dozvíte v článku.

 

 

 

Fotobatohy Bagmaster v praxi

13. prosince 2007, 00.00 | Nabídka společnosti Bagmaster se orientuje spíše na batohy pro školáky, turisty či notebooky apod. Vyrábějí však i jeden typ, který je určen přímo pro fotografy. Design naznačuje, že se jedná o kombinaci turistického a fotobatohu. Dostali jsme na otestování jeho dvě varianty, černou a červenou, které se od sebe liší drobnými detaily v konstrukci. Koncepce je ale stejná.

 

 

 

Agfaphoto Photo Bundle: kompakt a tiskárna ve výhodném balení

12. prosince 2007, 00.00 | Není žádnou zvláštností dodávat na trh kompletní řešení pro domácí výrobu fotografií v podobě digitálního fotoaparátu a tiskárny. Agfaphoto Bundle je cenově výhodný balík obsahující jednoduchý kompakt a termosublimační fototiskárnu. Možnosti lze rozšířit i bezdrátovými přenosy pomocí dokoupitelných Bluetooth adaptérů. Balík jsme v redakci otestovali.

 

 

 

Alien Skin Image Doctor 2.0: retuše fotografií v Adobe Photoshopu a dalších grafických editorech

11. prosince 2007, 00.00 | Sada pěti sofistikovaných filtrů pro retuše obrázků a fotografií, včetně specializovaných úprav portrétových fotografií a pleťových vad je v rámci
jednoho pluginu nově nabízena ve své druhé stěžejní verzi. Na celkové možnosti a funkce pluginu Image Doctor se nyní podíváme trochu podrobněji.

 

 

 

Sony Cyber-shot DSC-T200: Kompakt s vysokým ISO a dotykovým LCD v praxi

10. prosince 2007, 00.00 | V dnešní recenzi jsme se vrhli na jednu z posledních novinek od Sony - model CyberShot DSC-T200. Jedná se o příjemný malý kompakt, nabízející stylový kovový plášť, kompaktní rozměry, tenký profil, efektivní rozlišení 8,1 MPix, 5x optický zoom, stabilizaci obrazu, vysokou citlivost až ISO 3200 a velký dotykový displej.

 

 

 

Strana výpisu

... 36 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: