Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

Olympus Studio 2: víceúčelový manažer a editor digitálních fotografií

12. června 2008, 00.00 | Firemní správce a především editor digitálních fotografií společnosti Olympus umí pracovat i s RAW snímky, podporuje správu barev a nabízí přehledné funkce na import, prohlížení, porovnávání, archivaci a zejména úpravy fotografií. Recenzi programu vám nyní nabízíme.

 

 

 

GIMP - 7. Rámečky

10. června 2008, 00.00 | Celkové vyznění fotografie neovlivňuje pouze její obsah. Důležitá je též její adjustace do příslušného alba či rámečku. Pokud mluvíme o papírové fotografii, hned mnohé z nás napadnou dřevěné nebo kovové rámečky, doplněné papírovými paspartami, vybrané tak, aby ladily s obsahem snímku. V elektronické formě je logicky nelze použít, musíme si vystačit s orámováním obrazu vytvořeném například v GIMPu.

 

 

 

ExpressDigital Darkroom 8.9: profesionální softwarový fotolab

4. června 2008, 00.00 | V éře digitální fotografie již zpravidla nejsou zapotřebí klasické temné komory a jejich počítačová podoba toho navíc umí nesrovnatelně víc. Darkroom je v řadě ohledů velmi kvalitní a především komplexně navržený softwarový minilab americké provenience, jehož představení vám nyní nabízíme.

 

 

 

AKVIS ArtSuite 4.0: editor ozdobných orámování fotografií

23. května 2008, 00.00 | Sada několika uměleckých efektů a především tvorba ozdobných orámování obrázků a fotografií jsou doménou editoru ArtSuite, který funguje jako samostatná aplikace i jako plugin pro Adobe Photoshop. Popis programu vám nyní nabízíme.

 

 

 

onOne FocalPoint 1.0: mistr selektivních rozostření

15. května 2008, 00.00 | Efekty využívající rozostření vybraných ploch fotografií jsou běžnou součástí grafických editorů, přesto se stále najdou pluginy, které i v této efektové oblasti nabízí nové či užitečné funkce. Plugin FocalPoint vyniká interaktivním způsobem definování efektů přímo v náhledu snímku a jeho představení vám dnes přinášíme.

 

 

 

MS Pro Photo Tools 1.0: geotagging v podání Microsoftu

9. května 2008, 00.00 | Aplikace Microsoftu pro přiřazování GPS a dalších metadat k digitálním fotografiím nabízí nejen interaktivní práci s 2D/3D a satelitní internetovou mapou, ale také nulovou cenu. Popis první oficiální verze Pro Photo Tools vám nyní nabízíme.

 

 

 

Adobe Photoshop Lightroom 2.0b: stále dokonalejší editor RAW snímků

6. května 2008, 00.00 | Betaverze známého editoru digitálních fotografií se specializací na zpracování RAW snímků přináší celou řadu nových funkcí, které výrazně rozšiřují například organizační, retušovací a také exportní i tiskové funkce editoru. Jednotlivé novinky si nyní představíme podrobněji jako obvykle včetně mnoha ukázek z prostředí aplikace.

 

 

 

ACDSee Photo Editor 5.0b: co je nového?

2. května 2008, 00.00 | Chcete vědět, co nás čeká v páté stěžejní verzi multifunkčního a především manipulačního grafického editoru společnosti ACD Systems? Vyzkoušeli jsme druhou veřejnou betaverzi tohoto zajímavého grafického nástroje a s jeho novinkami vás dnes seznámíme.

 

 

 

Green Clean - ze snímače špínu vysajeme, umyjeme

30. dubna 2008, 00.00 | Produkty Green Clean se specializují na čištění všeho možného, ale nás samozřejmě zaujala řada produktů na čištění snímačů zrcadlovek a digitálních zadních stěn. Český dovozce nám věnoval několik vzorků na vyzkoušení. Hráli jsme si nejen s nedávno představeným "vysavačem prachu", ale i sadou pro čištění mokrou cestou.

 

 

 

PTGui/PTGui Pro 7.8: panoramata opět v akci

29. dubna 2008, 00.00 | PTGui je specializovaná aplikace na tvorbu několika druhů a typů panoramatických fotografií s výborným poměrem cena/výkon, navíc s velmi bohatými možnostmi konfigurace a různými editačními funkcemi. Popis základních funkcí programu vám nyní nabízíme.

 

 

 

Strana výpisu

... 32 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: