Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

Duel Olympusů - 12 vs 8 MPix: mju 1200 a 830 v praxi

25. dubna 2008, 00.00 | Olympusy řady “mju” jsou známy elegantním designem, kompaktním provedením a kovovým, stylovým tělem. V dnešní mega-recenzi (přesněji “duelu”) se podíváme blíže na dva modely této populární řady – a sice mju 830 a mju 1200. Jaké jsou tyto dva kompakty v praxi? A hlavně - je vysoké rozlišení skutečně tak velkým benefitem, nebo jde čistě jen o obchodní taktiku výrobců?

 

 

 

AKVIS SmartMask 1.2: kvalitní maskovací plugin pro Adobe Photoshop a další grafické editory

23. dubna 2008, 00.00 | Maskování objektů a jejich vyřezávání z pozadí je stále častěji vyžívanou operací nejen při tvorbě nejrůznějších typů publikací, ale všeobecně ve většině oborů grafického průmyslu. Dnes vám představíme jeden z poměrně kvalitních maskovacích nástrojů, který za slušnou cenu nabízí několik pracovních módů pro rychlé a především pohodlné maskování grafických předloh.

 

 

 

Microsoft Expression Media 2.0: nová verze správce fotografií a multimediálních souborů

22. dubna 2008, 00.00 | Profesionální manažer obrázků a fotografií iView Media Pro zakoupený společností Microsoft se konečně probral k životu a po
několika bezvýznamných aktualizacích přichází na svět v rámci produktové řady Expression nová betaverze tohoto poměrně kvalitního produktu na správu, katalogizaci a úpravy digitálních snímků, obrázků, video sekvencí a dalších typů souborů. Představení programu vám nyní nabízíme.

 

 

 

ArcSoft MediaImpression 1.2: multimediální manažer a editor fotografií

17. dubna 2008, 00.00 | MediaImpression je nejnovější zástupce společnosti ArcSoft v oblasti multimediálních produktů z oblasti správy, prohlížení, archivace a také úprav obrázků, digitálních fotografií, zvukových záznamů a videa. Program je určený pro typické domácí použití, velmi snadno se ovládá a jeho funkce vám představíme nejen formou stručného textového popisu, ale především prostřednictvím mnoha obrazových ukázek.

 

 

 

Digital Film Tools Power Stroke 1.0: kolorizace fotografií (nejen) v Adobe Photoshopu

16. dubna 2008, 00.00 | Obarvování černobílých fotografií nebo naopak přebarvení míst na barevných snímcích je doménou pluginu Power Stroke, určeného nejen pro Adobe Photoshop a programy kompatibilní s jeho pluginy, ale i efektový videoeditor AfterEffects. Plugin používá podobně jako některé maskovací nástroje technologie definování přibližných či přesných vektorových masek a jeho představení vám nyní nabízíme.

 

 

 

Epson Stylus Photo R285: levná a šikovná fototiskárna v praxi

15. dubna 2008, 00.00 | Epson Stylus Photo R285 je dostupná šestibarevná tiskárna, určená pro tisk fotografií v domácích podmínkách. Zařízení nabídne kompaktní rozměry, intuitivní ovládání, oddělené inkoustové náplně Claria a také například možnost potisku CD a DVD disků. Měli jsme možnost tento model vyzkoušet. Odpovědi na to, jaká je R285 v praxi, najdete v následující recenzi.

 

 

 

DFT Snap 2.5, EZ Mask 1.5 & Power Mask 1.0: rychlé vyřezávání a maskování objektů

14. dubna 2008, 00.00 | K maskování a vyřezávání objektů z popředí či pozadí scény lze použít celou řadu specializovaných nástrojů či pluginů. Hned několik takových nástrojů nabízí společnost Digital Film Tools a dnes vám přinášíme představení tří z nich.

 

 

 

Canon IXUS 80: malý a výkonný kompakt v praxi

8. dubna 2008, 00.00 | Jedna z posledních novinek od Canonu řady IXUS nese kódové označení 80 IS a kromě kompaktních rozměrů a stylového kovového pláště nabídne také rozlišení 8 Mpix, 3x optický zoom s optickým stabilizátorem obrazu, display s úhlopříčkou 2,5” nebo průhledový hledáček.

 

 

 

HP Deskjet D2460: levná fototiskárna v praxi

4. dubna 2008, 00.00 | HP Deskjet D2460 představuje nenáročné a dostupné inkoustové zařízení pro tisky fotografií do formátu A4 v ryze domácím prostředí. Hlavními výhodami tiskárny jsou kompaktní rozměry, jednoduché ovládání a nízká pořizovací cena. A jak pracuje tiskárna v praxi?

 

 

 

Objektiv Canon EF 14mm f/2.8 L II USM v praxi

1. dubna 2008, 00.00 | Je to již asi 17 let, co Canon uvedl na trh velmi populární objektiv Canon EF 14 mm f/2.8 L USM. Loni se tento objektiv dočkal inovace na verzi II. Jak se tento nový ultraširokoúhlý objektiv osvědčil v praktickém testu?

 

 

 

Strana výpisu

... 33 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: