Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Recenze

Casio Exilim Pro EX-F1 - nejrychlejší kompakt v praxi

16. července 2008, 00.00 | O tomto velmi zajímavém fotoaparátu jsme informovali již ve formě novinek. Nyní jsme ho získali pro recenzi. Není na něm zvláštní ani rozlišení 6 MPix, stabilizace obrazu nebo 12x optický zoom. Uživatele láká extrémně rychlým sériovým snímáním, které nenabízí žádný jiný podobný přístroj. V plném rozlišení pořídí fotografie rychlostí 60 snímků za sekundu a video zvládne s frekvencí až 1200 snímků za sekundu. To vypadá jako přístroj nejen pro zábavu, ale i pro seriózní práci.

 

 

 

Nik Silver Efex Pro 1.0: profesionální stylizace černobílých fotografií

15. července 2008, 00.00 | Novinka mezi pluginy pro Adobe Photoshop je určena k tvorbě černobílých fotografií s různými doplňkovými efekty. Silver Efex Pro umí nejen konvertovat barevné snímky do černobílých, ale zvládne také realistickou simulaci různých filmových materiálů, podporuje interaktivní technologii U Point a má paletu pro kreslení efektů libovolným štětcem Photoshopu. Představení pluginu vám nyní nabízíme.

 

 

 

HP Photosmart D5360: domácí fototiskárna v praxi

11. července 2008, 00.00 | HP Photosmart D5360 je inkjetová tiskárna formátu A4, určené pro oblasti domácího tisku. Zařízení nabízí kompaktní rozměry, jednoduché ovládání, tlačítka rychlé volby. Dále tento model umožňuje potisknout CD/DVD (pomocí speciálního, standardně dodávaného jednoúčelového podavače) nebo také možnost oboustranného tisku.

 

 

 

Panasonic Lumix TZ5 - evoluce superkompaktu v praxi

10. července 2008, 00.00 | Panasonic TZ5 je spíše povinnou evolucí modelu TZ3 než nějaký převratný nový model. To ale nic nemění na faktu, že se jedná o extrémně zajímavý kompakt, který stvořil kategorii kapesních ultrazoomů. Vypnutý na první pohled vypadá jako klasický kompakt, nikde netrčí objektiv, rozměry jsou kapesní. I přesto ale nabízí 10x zoom s počátečním ohniskem 28 mm. Oproti svému předchůdci je o pár gramů lehčí, má větší rozlišení snímače i displeje na zadní straně a větší rozlišení mají také natočená videa.

 

 

 

Andromeda LensDoc 3.1: korekce optických vad objektivů digitálních fotoaparátů

8. července 2008, 00.00 | Plugin pro Adobe Photoshop a další grafické editory patří mezi univerzální nástroje na korekce obrazových vad objektivů digitálních fotoaparátů. Na možnosti tohoto profesionálně koncipovaného doplňku se nyní podíváme trochu podrobněji.

 

 

 

GrowCut 2.0: levný plugin na maskování objektů a postav

4. července 2008, 00.00 | GrowCut je levný plugin pro Adobe Photoshop a jiné grafické editory a jeho specializací je automatizované maskování objektů s pomocí několika samostatných nástrojů. Plugin může ušetřit dost času zejména při vyřezávání objektů či postav z fotografií a na jeho vlastnosti se nyní podíváme trochu podrobněji.

 

 

 

Nikon D60 - hodně muziky za málo peněz v praxi

3. července 2008, 00.00 | Nikon D60 je přímým nástupcem modelu D40x a nyní zastupuje druhou nejlevnější DSLR od Nikonu. Oproti nejdostupnější variantě tedy nabízí lepší parametry, které více uspokojí náročnější amatéry. Ve zkratce se jedná o rozlišení 10 MPix, citlivost až ISO 3200, systém čištění snímače, 2,5" LCD displej a cenu lehce převyšující 10 tisíc korun. Jak dopadl v redakčním testu?

 

 

 

Canon ZoomBrowser EX 6.1.1: správce a editor digitálních fotografií

24. června 2008, 00.00 | Před necelými třemi roky jsme vám představili firemní manažer digitálních fotografií ZoomBrowser EX, který společnost Canon dodává ke každému svému digitálnímu fotoaparátu a také k většině svých skenerů a dalších produktů. Během několika let se vývoj programu posunul nejen z hlediska ovládání, ale také do oblasti zpracování RAW snímků a nastal tedy čas podívat se znovu na aktuální verzi programu.

 

 

 

Fujifilm FinePix S100FS - vlajková loď kompaktů Fujifilm v praxi

20. června 2008, 00.00 | Vlajkovou lodí kompaktů Fujifilm se stal FinePix S100FS, který může v rukou náročnějších amatérů nahrazovat pravou zrcadlovku. Samozřejmě se jedná o kompakt s EVF hledáčkem, ale stejně jako u jiných "vyspělých" kompaktů zde najdeme manuální zoomování objektivu, velký grip pro dobré držení, mnoho funkčních tlačítek a samozřejmě i množství manuálních funkcí. Ve zkratce je to 11 MPix, 14,3x zoom s rozsahem 28-400 mm (ekv. kinofilmu), optická stabilizace obrazu a výklopný 2,5" displej. Jak se s ním fotografuje? Měli jsme ho v redakci na testování.

 

 

 

Canon EOS 450D - recenze nadupané zrcadlovky pro začátečníky

13. června 2008, 00.00 | V lednu letošního roku Canon představil nástupce modelu EOS 400D, který nabídl několik zajímavých vylepšení. EOS 450D má větší rozlišení, větší displej, režim Live View se zaostřováním pomocí hlavního snímače, větší hledáček, podporu SDHC karet a jiné drobnosti. Dnes se tedy podívejme na to, jak se s ním pracuje.

 

 

 

Strana výpisu

... 31 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: