Recenze - příslušenství - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze - příslušenství

Test ultraširokoúhlého Tamronu SP AF 11-18mm f/4.5-5.6 Di II LD

27. prosince 2005, 00.00 | U digitálních zrcadlovek s menšími senzory je každý objektiv zhruba 1.5x
delší. Skutečně širokoúhlých objektivů je proto jako šafránu. Jedním z nich je
právě testovaný ultraširokoúhlý Tamron SP AF 11-18mm f/4.5-5.6 Di II LD ASPHERICAL
IF určený pro DSLR s menšími senzory formátu APS-C.

 

 

 

Test makroobjektivu Tamron AF 90mm f/2.8 Di SP macro

12. prosince 2005, 00.00 | Makrofotografie patří mezi velmi oblíbenou disciplínu mnoha fotografů. Proto jsme pro vás provedli test makroobjektivu Tamron AF 90mm f/2.8 Di SP macro a srovnali ho se stálicí makrofotografie - objektivem Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM.

 

 

 

Nový levný superzoom Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 Di II v praxi

9. srpna 2005, 00.00 | Na jaře letošního roku uvedl Tamron na trh nový lehký a kompaktní ultrazoom objektiv (11,1x zoom) určený pro stále rostoucí trh digitálních zrcadlovek střední třídy. Objektiv je určen výhradně pro DSLR s menším čipem o maximálním rozměru 24 x 16mm a je k dispozici v bajonetu pro Canon, Nikon, Konica Minolta a Pentax.

 

 

 

Příslušenství Kodak - tiskárna Printer Dock Series 3 a prohlížeč Picture Viewer

1. července 2005, 00.00 | K nedávno recenzovanému fotoaparátu Kodak EasyShare Z740 lze přikoupit za poměrně výhodnou cenu termosublimační tiskárna Printer Dock Series 3. V testu jsme se jí podívali na zoubek, společně s mobilním prohlížečem snímků od téže značky.

 

 

 

Objektiv Sigma 12-24 mm F4.5-5.6 EX DG ASP HSM v praxi

31. března 2005, 00.00 | Před nedávnem uvedl japonský výrobce Sigma na trh nový objektiv s netradičním
širokoúhlým zoom rozsahem 12-24 mm. Jak se nám tento objektiv osvědčil v naší redakční
praxi?

 

 

 

iPod Photo v praxi - revoluce nebo evoluce?

5. ledna 2005, 00.00 | iPod Photo je snahou o rozšíření oblíbeného přehrávače i mezi uživatele digitální fotografie. Jedná se o vylepšení stávající čtvrté generace iPodů, která má navíc barevný displej a kapacitu až 60 GB. Jak se používá v praxi s digitálním fotoaparátem vám přiblížíme v naší recenzi.

 

 

 

Základní objektivy Sigma 18-50 mm f/2.8 EX DC a Sigma 18-50 mm f/3.5-5.6 DC

4. ledna 2005, 00.00 | Na výstavě Photokina 2004 představila Sigma svůj nový objektiv Sigma 18-50 mm/2.8 EX DC. Spolu s výrazně levnějším objektivem Sigma 18-50 mm/3.5-5.6 DC a extrémně širokorozsahovým objektivem Sigma 18-125 mm f/3.5-5.6 DC tak vytvořila cenové alternativy vyhledávaných základních a universálních zoom objektivů pro širokou škálu uživatelů DSLR. Dva objektivy se zoom rozsahem 18-50 mm jsme podrobili redakčnímu testu.

 

 

 

Extendery (telekonvertory) Kenko a Sigma pro prodloužení ohnisek 2x

3. listopadu 2004, 00.00 | Extendery, telekonvertory neboli prodlužovače ohniskové vzdálenosti. Redakční test extenderů Sigma 2x EX APO a Kenko Teleplus Pro 300 2x včetně poznatků z praxe.

 

 

 

X-Drive II - 40 GB místa pro vaše fotografie na cestách v praxi

7. října 2004, 00.00 | Přenosných zálohovacích zařízení pro ukládání snímků z paměťových karet je na trhu celá řádka a nabízejí různé funkce. Jedno z nejjednodušších a zároveň také nejlevnějších řešení je databanka iTec X-Drive II. Jak se předvedla v našem praktickém redakčním testu?

 

 

 

Objektiv Sigma 18-125 mm f/3.5-5.6 DC - levný superzoom pro DSLR v praxi

8. září 2004, 00.00 | Jak roste obliba digitálních zrcadlovek (DSLR) - na což má samozřejmě vliv jejich klesající cena - tak roste potřeba objektivů vhodných pro digitální zrcadlovky. Jedním z objektivů vyvinutých speciálně pro DSLR je objektiv Sigma 18-125 mm f/3.5-5.6 DC. Je k dispozici v bajonetu pro Sigmu, Canon, Nikon a Pentax. My jsme tento objektiv podrobili srovnávacímu testu a sice ve versi pro Canon.

 

 

 

Strana výpisu

13

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: