Recenze - software - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

Saal Digital

 

Jaký největší formát fotoknihy v řadě Professional Line ve formátu na šířku lze ve standardní nabídce Saal Digital Fotoservice objednat? Nápověda: Logo sponzora soutěže

V dnešní soutěži hrajeme o:

Recenze - software

Adobe Photoshop Lightroom 3.2 CZ: česká lokalizace správce a editoru RAW snímků

18. října 2010, 00.00 | České prostředí editoru RAW fotografií Adobe Photoshop Lightroom je konečně na světě. Přinášíme vám obrazový přehled české lokalizace programu v jeho aktuální verzi 3.2, dokumentující různé importní, katalogizační, editační, publikační a tiskové funkce Photoshop Lightroom.

 

 

 

ACDSee Pro for Mac OS X beta 1.4 doplňuje nedestruktivní editaci obrazu

6. října 2010, 06.00 | Známý správce a editor digitálních fotografií ACDSee Pro bude zřejmě již brzy k dispozici i pro platformu Mac OS X. V současnosti si macovskou podobu mohou uživatelé vyzkoušet formou betaverzí. Co vše takto přináší podoba 1.4? A jaká jsou předpokládaná cenová nastavení ostré verze?

 

 

 

Auto FX Mystical Suite: tajuplné fotografické pluginy pro Adobe Photoshop

7. května 2010, 00.00 | Sada tří doplňků pro Adobe Photoshop slouží k tvorbě fotografických, světelných, tónovacích a mnoha dalších specializovaných efektů. Společným rysem všech pluginů je zaměření na úpravy portrétových snímků či krajinek, vysoká kvalita výsledných efektů a v některých případech také interaktivní ovládání jednotlivých efektových filtrů přímo v ploše náhledu snímku.

 

 

 

Bibble 5 Pro: zpracování JPEG, TIFF a RAW fotografií ve Windows, Mac OS X a Linuxu

18. ledna 2010, 00.00 | Po několika veřejných preview a dlouhé době vývoje společnost Bibble Labs konečně oficiálně dokončila pátou stěžejní verzi svého vlajkového produktu na zpracování a úpravy digitálních fotografií. Editor je i nadále k dispozici ve verzích pro Windows, Linux a Mac OS X, má zcela nové grafické rozhraní a jeho možnosti a funkce si nyní představíme.

 

 

 

Corel PaintShop Photo Express 2010: dotyková správa a zpracování fotografií

15. října 2009, 00.00 | Sháníte jednoduchý organizér digitálních fotografií s funkcemi pro rychlé úpravy, archivace, publikování a sdílení snímků na Internetu, to vše navíc s ovládáním přes dotykový displej? Corel PaintShop Photo Express je jedním z prvních programů svého druhu, který je přímo navržený pro některé z "dotykových" funkcí Windows 7. Obrazové preview různých funkcí manažeru a současně i editoru fotografií vám nyní nabízíme.

 

 

 

Adobe Photoshop Elements 8.0: vše pro digitální fotografie?

5. října 2009, 00.00 | Objemný softwarový balík pro komplexní katalogizaci a zpracování digitálních fotografií může posloužit jak domácím fotografům, tak i náročnějším uživatelům, kteří chtějí například pracovat s RAW snímky či využívat sofistikované retušovací a efektové funkce ve zjednodušené obdobě Adobe Photoshopu. Možnosti organizéru i editoru snímků vám nyní představíme trochu podrobněji a jako obvykle i formou mnoha screenshotů z prostředí aplikace.

 

 

 

PhotographyBB Actions: automatizované sady akcí pro Adobe Photoshop

13. srpna 2009, 00.00 | Citlivé ostření snímků, konverze do podoby dobových fotografií, netradiční manipulace s barvami, texturami a kontrastem, simulace sněhových vloček, efekty vinětace, simulace ručně skicovaných snímků a jiné zajímavé efekty umožňují realizovat sady akcí pro Adobe Photoshop. Některé z akcí jsou zcela zdarma, některé se naopak prodávají jako komerční balíčky. Přehled jednotlivých sad akcí z produktové řady PhotographyBB Actions najdete v článku.

 

 

 

Epson Print Plug-In 1.05: tiskový doplněk pro Adobe Photoshop a Photoshop Elements

6. srpna 2009, 00.00 | Rozšíření tiskových funkcí Adobe Photoshopu o indexové tisky, či tvorbu a tisk galerií fotografií včetně přiřazování různých metadat a podpory ICC, či přímé správy barev nabízí doplněk Print Plug-In, určený pro některé fototiskárny značky Epson. Plugin obsahuje mnoho desítek variant šablon s různým layoutem tiskových archů a můžete si ho stáhnout zdarma ve verzích pro Windows a Macintosh.

 

 

 

DAM Useful RapidFixer: plugin na úpravy fotografií přímo v Adobe Bridge

17. července 2009, 00.00 | Otravuje vás neustálé otevírání fotografií pro jejich primární barvové úpravy, kalibraci bílého bodu, manipulace s expozicí a další běžné operace s barevností, kontrastem, saturací, vinětací či tónováním JPEG, TIFF a DNG RAW snímků? Vyzkoušejte plugin RapidFixer pro Adobe Bridge, který umí provádět zmíněné korekční operace přímo v prostředí Adobe Bridge CS2, CS3 a CS4. Představení pluginu vám nyní nabízíme.

 

 

 

Green Screen Wizard 4.3: automatické klíčování pozadí fotografií

22. června 2009, 00.00 | Nástroj na automatické klíčování zeleného, nebo modrého, pozadí u portrétových, či figurálních, snímků existuje v podobě samostatného editoru a také jako plugin pro Adobe Photoshop. Vzhledem ke svému snadnému ovládání, i celkovým možnostem, je Green Screen Wizard určen například domácím fotografům, ale též pro komerční fotografická studia, která chtějí ušetřit čas při klíčování pozadí scény. Popis možností produktu vám nyní nabízíme.

 

 

 

Strana výpisu

5 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: