Recenze - Fotografovani.cz - Digitální fotografie v praxi

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Recenze

CINEMA 4D R14, nové funkce (07) – dřevo

27. září 2012, 12.23 | Postupně procházíme jednotlivé oblasti aktualizace CINEMY 4D R14, až jsme dospěli od oblasti materiálů. Ty se systémově nezměnili, snad jen až na sloučené dva kanály, ale bez zásahů opravdu nejsou. Shader dřeva nás o tom přesvědčí. Ale postupně nejenom on...

 

 

 

Sony Alfa NEX-6 poprvé v ruce

26. září 2012, 21.29 | Tento kompaktní systémový fotoaparát můžeme charakterizovat třemi slovy: kompaktnost, výkon, flexibilita. Je ideální pro uživatele, kteří vyžadují výbornou kvalitu obrazu, nespokojí se s jedním napevno zabudovaným objektivem, byť by to byl zoom s velkým rozsahem, ale naopak chtějí využívat různé objektivy a další příslušenství v rámci modulárního systému, avšak preferují přístroj kompaktní, malý, lehký, snadno přenosný.

 

 

 

Sony SLT Alfa 99 poprvé v ruce

22. září 2012, 06.47 | První "full-frame" fotoaparát typu SLT – Single Lens Translucent, tedy s technologií nesklopného polopropustného zrcadla – Translucent Mirror Technology, jsme si představili zatím jen stručně vzápětí poté, kdy nám ho představitelé společnosti Sony prezentovali. Následně jsme jeho předprodukční verzi mohli krátce vyzkoušet. V tomto článku vám přinášíme podrobnější informace a také výběr z prvních "před-zkušebních" snímků.

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (05) – pracovní roviny

12. září 2012, 23.47 | CINEMA 4D R14, po svém ohlášení, dost překvapila. Na jedné straně výborně aktualizovaná kamera a vlastnosti které na ní můžeme aplikovat, na druhé sculpting. Jenže, změny v modelingu vlastně žádné. Skutečně? Na jednu stranu ano, na stranu druhou už to není tak jisté. Nástroje se sice nezměnili, ale někteří pomocníci rozhodně ano. A ty za zmínku opravdu stojí!

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (04) – Kamera v pohybu

6. září 2012, 12.01 | Pohyb, to je život. A nová CINEMA 4D R14 ani v pohybu nezahálí. Již jsme si představili Morf kamery, kdy je možné jednu kameru plynule transformovat do jiné. V tomto případě ale půjdeme ještě dál. Kamera v pohybu je speciální vlastností, kterou můžeme simulovat opravdu přirozený pohyb kamery... A také kameramana.

 

 

 

IFA 2012: Samsung GALAXY Note II a další nové produkty

2. září 2012, 18.15 | Zatímco v březnu byl v rámci Samsung Mobile Unpacked 2012 v Earls Court Exhibition Centre slavnostně představen chytrý multifunkční mobilní telefon GALAXY S III s intuitivním ovládáním, 29. srpna, tedy dva dny před zahájením veletrhu IFA 2012, se v berlínském Tempodromu uskutečnil obdobný program „Mobile Unpacked 2012“, na kterém byl spolu s dalšími produkty velkolepě představen nový Samsung GALAXY Note II.

 

 

 

CINEMA 4D R14, nové funkce (03) – Kompozice a Morf kamery

1. září 2012, 18.31 | Nadpis tohoto dílu zkoumání CINEMY 4D R 14 byl částečně pojmenován Kompozice (a morf), ale otázkou je, jaká kompozice... Nevím jak vy, ale já se jako „umělec“ necítím. Prostě nějakou shodou náhod něco dělám a živí mne to, což je fajn. Na stranu druhou, občas by se mi pomoc hodila. Například s tím, jak umístit kameru, objekty a další elementy scény, aby dohromady fungovaly a divák se při pohledu na scénu nenudil. Druhým tématem pak je možnost rychlého animování kamery.

 

 

 

Nokia 808 PureView

24. srpna 2012, 22.12 | Nokia svůj nejnovější špičkový „fotomobil“ uvedla mimo jiné s mottem „Nokia 808 PureView mění pravidla hry“, což není výrok vůbec nadnesený. Mobilní telefon je vybaven digitálním fotoaparátem s novým 1/1,2" senzorem CMOS s rozlišením 41 Mpx. Tolik milionů pixelů nemá ani mnoho středoformátových digitálních zrcadlovek a také řada snímacích stěn má rozlišení nižší! O fotoaparátech v mobilních telefonech ani nemluvě.

 

 

 

CINEMA 4D R14: nové funkce (02) – kalibrace kamery

22. srpna 2012, 19.37 | Jednou ze zajímavých novinek CINEMY 4D R14 je nástroj pro srovnání kamery podle fotografie. Tim nemyslím jen prosté zachycení úběžníků a z toho analýza ohniskové vzdálenosti, ale také, pokud to je možné, i základního modulu velikosti scény.

 

 

 

LG Flatron IPS 234V v praxi

17. srpna 2012, 12.12 | V první polovině letních prázdnin jsme testovali širokoúhlý 23palcový LED LCD monitor LG série IPS4. LG Electronics tento monitor z řady Flatron označuje IPS234V-PN a ukazuje na něm, že IPS panely už nejsou určeny jen profesionálním grafikům a dalším náročným uživatelům. Monitor poskytuje výborné zobrazení: široký pozorovací úhel, kvalitní podání barev a vysoký jas. Je vhodný nejen pro hraní her, sledování filmů a práci s internetem, ale i pro editaci fotografií.

 

 

 

Strana výpisu

10 ...

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: